Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

S-a dezvoltat un implant electronic destinat sa reduca apetitul

Actualizat la data de: 29 Martie 2013
S-a dezvoltat un implant electronic destinat sa reduca apetitul

Cercetatorii britanici au dezvoltat un microcip "inteligent" despre ca acestia spun ca poate suprima apetitul.

Urmeaza sa inceapa studiile clinice pe soareci cu implantul electronic si dezvoltatorii sai spun ca poate deveni o alternativa eficienta la operatiile pentru pierderea in greutate.

Cipul va fi atasat nervului vagus care joaca un rol important in apetit pe langa faptul ca este gazda pentru alte functii ale organismului. Cercetatorii spun ca studiile clinice pe oameni ar putea fi demarate in urmatorii 3 ani.

Cipul este un "modulator inteligent implantabil", are doar cativa milimetrii diametru si se ataseaza, folosind electrozi de manseta, de nervul vagus in cavitatea peritoneala care se regaseste in abdomen.

Cipul si mansetele sunt proiectate sa citeasca si sa proceseze semnaturile electrice si chimice ale apetitului, in cadrul acelui nerv. Cipul poate apoi sa actioneze in conformitate cu aceste date procesate si sa trimita semnale electrice creierului, diminuand sau oprind nevoia de a manca.

Cercetatorii declara ca testele de laborator initiale au avut rezultate foarte bune. In plus, va fi vorba despre o taietura foate mica pentru inserarea cipului, nu va avea efecte secundare si va reduce apetitul in mod natural.

In ceea ce priveste creierul, acesta va primi aceleasi semnale de la sistemul intestinal asa cum este normal dupa orice masa. Aceste semnale ii vor transmite insa sa nu mai manance pentru ca sotmacul este plin si nu este necesar sa mai consume alimente.

Cercetatorii declara ca spre deosebire de inelul gastric, cipul va reduce atat senzatia de foame cat si nivelul de consum alimentar, astfel ca are mai multe sanse de reusita.

Un dispozitiv similar a fost deja dezvoltat de acelasi centru de cercetare britanic, pentru reducerea crizelor epileptice prin vizarea aceluiasi nerv vagus.


Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate