Obezitatea: tratament fara reteta !
Ce este obezitatea ?
SusObezitatea reprezinta o crestere exagerata a greutatii corporale, printr-o ingrasare anormala, ca urmare a acumularii de grasime in organe si tesuturi.
Exista anumite perioade critice ale vietii cand cresterea in greutate duce la un numar crescut al celulelor grase (si nu la o dimensiune sporita a acestora):
- intre varsta de 12 si 18 luni.
- intre 12 si 16 ani.
- maturitatea, cand o persoana dobandeste un exces de 60% din greutatea sa corporala ideala.
- sarcina.
Cuprins articol
Factorii care determina obezitatea:
SusCe anume determina cresterea in greutate a unei persoane, in timp ce o alta isi mentine aceeasi greutate?
Cauzele variaza de la om la om si au fost identificati cativa factori care contribuie la existenta acestor diferente.
1. Varsta si metabolismul
Ca regula generala, pe masura ce inaintam in varsta, ritmul metabolismului se incetineste si nu mai avem nevoie de asa de multe calorii pentru a ne mentine greutatea. Oamenii declara in mod frecvent ca mananca la fel si depun aceleasi activitati ca atunci cand aveau 20 de ani, dar, la 40 de ani, se ingrasa. Metabolismul devine mai lent odata cu inaintarea in varsta.
2. Sexul si metabolismul
Sexul este de asemenea un factor important. Barbatii au un ritm metabolic mai accelerat decat femeile, astfel incat barbatii au nevoie de mai multe calorii pentru a-si mentine greutatea corporala. In plus, atunci cand femeile intra la menopauza, ritmurile lor metabolice scad considerabil. Acesta este partial motivul pentru care multe femei incep sa se ingrase dupa menopauza.
3. Nivelul de activitate fizica
Activitatea fizica tinde sa diminueze apetitul la persoanele obeze, crescand in acelasi timp capacitatea organismului de a metaboliza preferential grasimile, ca sursa de energie. S-a demonstrat ca o mare parte a cresterii ratei obezitatii din ultimii ani este rezultatul nivelului scazut al activitatii fizice in viata cotidiana.
4. Preferintele alimentare
Alimentele bogate in grasimi provoaca obezitatea. In ultimii 25 de ani, disponibilitatea ridicata a alimentelor bogate in grasimi (cum sunt cele de genul „fast food”), combinata cu cerintele reduse de calorii datorate activitatii fizice scazute, este considerata a fi factorul major care a determinat cresterea accentuata a prevalentei obezitatii. Astfel, dieta saraca in carbonati si bogata in grasimi, care incurajeaza consumul de carnuri grase in locul vegetalelor va duce, in timp, la o crestere si mai accentuata a obezitatii.
5. Medicamentele
Anumite medicamente prescrise pentru procese inflamatorii, crize comitiale si boli mentale, anticonceptionalele pot de asemenea sa scada ritmul metabolic, provocand obezitatea.
6. Factorii ereditari
Ereditatea este asociata nu numai cu obezitatea, ci si cu supletea. Daca mama biologica este supraponderala la maturitate, exista o sansa de aproximativ 75% ca si copiii ei sa fie supraponderali. Daca mama biologica este supla, exista de asemenea o sansa de 75% ca si copiii ei sa fie slabi. Acest lucru este corelat cu procesele metabolice mostenite in primul rand de la mama biologica. Ereditatea constituie un factor major care contribuie la obezitate. Insa mostenirea unei tendinte spre obezitate nu inseamna ca nu puteti pierde in greutate – inseamna doar ca trebuie sa depuneti un efort mai mare pentru aceasta!
Program fulger: Maraton pentru frumusete si sanatate
SusMaratonul este creat pentru cei ce vor sa-si asume responsabilitatea pentru propria sanatate!
Acesta reprezinta o combinatie speciala de exercitii de aerobic, tae bo, qi gong, tao yin si are drept scop activarea metabolismului, reglarea functiilor intregului organism, restabilirea si amplificarea fluxurilor energetic si sanguin, alinierea coloanei ce se obtin prin implementarea in program a principiilor medicinii traditionale chineze.
Rezultatele apar in mod natural in urma executarii corecte a formelor!!!
Adio pastile miraculoase si diete drastice! Doar prin efort personal poti sa obtii tot ce-ti doresti.
Vrei sa elimini 6-10 cm in diametru, cateva kg in exces si sa te bucuri de un abdomen plat?
Vrei sa-ti aliniezi postura corporala, sa fii mai supla si mai flexibila, dar in acelasi timp sa te simti mai puternica si mai rezistenta?
Vrei sa te simti frumoasa, admirata, sigura pe tine?
Nu lasa pe maine ceea ce poti face azi!
Treci la actiune !!!
Autor: Aurelia Haiu
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Endocrinologie
- Dr. Magda Bajenaru -
- Dr. Camelia Procopiuc - Institutul de endocrinologie C. I. PARHON
- Dr. Horia Ioan Ursu - Institutul de endocrinologie C. I. PARHON
- Dr. Dumitriu Niculina - Spitalul clinic de urgenta pentru copii MARIA SKLODOWSKA CURIE
- Dr. Cristina Spiroiu - Spitalul clinic de urgenta militar central dr. CAROL DAVILA
Articole recomandate
- Fibromul uterin
- Abuzul si dependenta de medicamente eliberate cu prescriptie medicala
- Cancerul endometrial
- Cancerul colorectal - generalitati
- Dieta Dukan - principii si etape
- Impactul tatuajelor asupra sanatatii
- Ischemia arteriala periferica
- Obezitatea la copii si sportul
- Cauzele obezitatii la barbati