Leptina, hormonul care suprima senzatia de foame, ar putea fi folosit pentru tratarea obezitatii
Stire medicala
Leptina, un hormon care suprima senzatia de foame la persoanele sanatoase, ar putea fi folosit si in tratarea obezitatii, datorita unor medicamente care scad rezistenta organismului la leptina, prezenta la persoanele obeze, potrivit cercetatorilor de la Universitatea Harvard, informeaza AFP.
Acest hormon care controleaza apetitul a fost descoperit in urma cu zece ani si a dat sperante pentru dezvoltarea unor noi tratamente impotriva excesului de grasime si al obezitatii, dar cercetatorii au descoperit ca leptina nu are acelasi efect, de suprimare a senzatiei de foame, la persoanele obeze.
"Mare parte a persoanelor obeze sunt rezistente la leptina, deoarece creierul lor blocheaza efectele acestui hormon", a explicat dr. Umut Ozcan de la Universitatea Harvard.
Echipa cercetatorilor de la Harvard a reusit insa sa obtina rezultate favorabile la persoanele obeze, folosind si medicamentele Buphenyl (4-PBA) si acidul tauroursodeoxicolic (TUDCA). Astfel, la testele pe animale, cercetatorii au reusit sa obtina o sensibilitate a creierului multiplicata de zece ori, folosind aceste medicamente.
Articole recomandate
- Lipsa somnului si cresterea in greutate
- Hormonii: efectele asupra organismului
- Ghid complet pentru tratarea infectiei fungice a unghiilor
- Adevaruri despre pierderea in greutate
- Pierdeti in greutate in timpul somnului
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Cum iti afecteaza kilogramele in plus sanatatea?
- Beneficiile surprinzatoare ale rosiilor pentru sanatate
- 14 alimente care ne ajuta sa slabim