Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Actualizat la data de: 23 Februarie 2021
Dintre secretele articulatiilor: glucozamina si condroitina

Pe masura ce inaintam in varsta, articulatiile noastre se uzeaza si necesita din ce in ce mai multa grija din partea noastra. De altfel, varsta, genul (feminin), greutatea corporala peste medie, activitatile sportive sunt factori de care e bine sa tinem cont pentru a mentine integritatea cartilajului articular si a structurilor din jur. In Romania, 69,3% dintre persoanele intre 45 si 64 de ani sunt supraponderale*, iar procentul creste la 71,2% pentru persoanele intre 65 si 74 de ani.

Ce poti face sa-ti mentii articulatiile intr-o forma excelenta?

• Exerseaza regulat. Mersul pe jos, aerobicul, urcatul si coboratul scarilor sau orice alta forma de activitate fizica zilnica e binevenita. Ajuta si sa te plimbi prin camera cand vorbesti la telefon. Orice pas in plus pe zi conteaza pentru sanatatea articulatiilor.

• Mentine-ti greutatea normala. Usor de zis, dar greu de facut, stim cu totii. in acelasi timp, cu vointa si un plan bun pe termen lung, putem manca mai putin si mai sanatos.

• Planifica in fiecare zi o alimentatie sanatoasa, echilibrata si prietenoasa pentru articulatii, care sa includa ulei de masline, ulei de peste, peste gras, cum este somonul, macroul, tonul si lactate.

5 ingrediente active cu impact asupra articulatiilor

1. Glucozamina este un element care se formeaza natural si reprezinta o componenta majora a cartilagiului articular fiind responsabil de elasticitatea sa. Astfel, joaca un rol important in regenerarea cartilagiului si in mentinerea mobilitatii.

2. Condroitina se gaseste sub forma naturala in cartilagiul de bovine, dar si de rechin, fiind o componenta majora a cartilagiului, raspunzatoare de rezistenta la compresiune. Ea formeaza matricea pe care este fundamentat colagenul.

3. Acidul hialuronic este responsabil de lubrifierea articulatiilor si hidratarea tesuturilor. Aproximativ o treime dintre cele 15 grame de acid hialuronic existent in organism este degradat si resintetizat zilnic.

4. Zinc - organismul uman contine aproximativ 2 pana la 3 grame de zinc, care poate fi intalnit in oase, dinti, piele, ficat, muschi, leucocite etc. Din cauza ca niciuna dintre acestea nu poate constitui o rezerva constanta de zinc, pentru a-si putea asigura cantitatea zilnica optima din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa din alimente. Peste 300 de enzime diferite cu functii vitale in organism depind de aportul de zinc pentru a functiona la parametri inalti. Asigurarea necesarului zilnic de zinc ajuta la diminuarea procesului de degenerare a articulaiilor.

5. Vitamina C este necesara refacerii tesuturilor si are rol in formarea normala a colagenului care, la randul sau, contribuie la functionarea normala a sistemului osos, precum si a cartilagiilor.

Din fericire, piata farmaceutica vine in intampinarea celor preocupati de mentinerea sanatatii articulatiilor cu o oferta generoasa de produse care contin, in combinatii diferite, aceste ingrediente. Sprinten este un supliment alimentar ce contine o combinatie echilibrata de vitamine, minerale si complexe glicoproteice (glucozamina, condroitina, acid hialuronic) care sustin sanatatea articulatiilor si a sistemului osos.

Beneficii Sprinten
• contribuie la sinteza de colagen si la funcionarea normala a cartilagiilor si a sistemului osos.
• reduce rigiditatea si oboseala articulaiilor, imbunataind miscarea.
• menine sanatatea sistemului osos.

Compozitie Sprinten
Ingrediente active per comprimat: Glucozamina sulfat 750 mg, Condroitina sulfat 500 mg, Vitamina C 50 mg, Acid hialuronic 15 mg, Zinc 3 mg.
Utilizare Sprinten: 1 comprimat alb si 1 comprimat galben de 2 ori/ zi, in timpul meselor. Se recomanda 2-3 cure pe an, de cate minim 3 luni.
Cutie x 60 comprimate

Sprinten este un supliment alimentar. Suplimentele alimentare nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata, echilibrata si un stil de viata sanatos. Cititi cu atentie prospectele.


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.