Au fost descoperite produse alimentare inteligente pentru o alimentatie sanatoasa
Publicat la data de: 19 Decembrie 2006
Stire medicala
19 Decembrie 2006
Universitatea Deakin din USA a dezvoltat un prototip de alimente care au beneficii pentru sanatate -Dr Russell Keast a proiectat un tip nou de alimente cu crochete de parmezan, piure de cartofi si aditivi speciali care ajuta la mentinerea sanatatii.
Acesta a declarat ca alimentele contin aditivi naturali precum agenti antiinflamatori, acizi grasi omega-3 si zinc pentru a imbunatati activitatea corticala si cardiaca, pentru a spori virilitatea masculina si pentru a intari imunitatea.
Dr. Kest a introdus pentru prima data in alimente un agent antiinflamator – oleocanthal (o substanta naturala din uleiul de masline cu actiune similara cu a ibuprofenului – inhiba activitatea ciclooxigenazei) iar la ora actuala sunt in curs de desfasurare cercetari privind aroma si proprietatile sale privind beneficiile medicale.
De asemenea, in alimentele produse de echipa de cercetatori de la Universitatea Deakin a fost introdus un inhibitor al apetitului care determina consumatorului senzatia de satietate pentru o perioada mai mare de timp si un component natural pentru a creste preferinta consumatorilor pentru aceste produse.
Esantioanele din aceste produse au fost prezentate companiilor din industria alimentara pentru ca acestea sa promoveze in viitor tipuri de alimente mai sanatoase.
In concluzie, gustarile ar trebui sa fie un vehicul pentru aceste substante benefice pentru sanatatea consumatorilor, dar aceste produse alimentare trebuie sa fie si gustoase astfel incat populatia sa-si doreasca sa le consume in mod repetat.
Pentru a preveni consumul in exces al acestor alimente va fi introdusa o substanta care va determina senzatia de satietate.
Cu toate ca aceste alimente nu sunt naturale, ele reprezinta un tip revolutionar de alimente.
Acesta a declarat ca alimentele contin aditivi naturali precum agenti antiinflamatori, acizi grasi omega-3 si zinc pentru a imbunatati activitatea corticala si cardiaca, pentru a spori virilitatea masculina si pentru a intari imunitatea.
Dr. Kest a introdus pentru prima data in alimente un agent antiinflamator – oleocanthal (o substanta naturala din uleiul de masline cu actiune similara cu a ibuprofenului – inhiba activitatea ciclooxigenazei) iar la ora actuala sunt in curs de desfasurare cercetari privind aroma si proprietatile sale privind beneficiile medicale.
De asemenea, in alimentele produse de echipa de cercetatori de la Universitatea Deakin a fost introdus un inhibitor al apetitului care determina consumatorului senzatia de satietate pentru o perioada mai mare de timp si un component natural pentru a creste preferinta consumatorilor pentru aceste produse.
Esantioanele din aceste produse au fost prezentate companiilor din industria alimentara pentru ca acestea sa promoveze in viitor tipuri de alimente mai sanatoase.
In concluzie, gustarile ar trebui sa fie un vehicul pentru aceste substante benefice pentru sanatatea consumatorilor, dar aceste produse alimentare trebuie sa fie si gustoase astfel incat populatia sa-si doreasca sa le consume in mod repetat.
Pentru a preveni consumul in exces al acestor alimente va fi introdusa o substanta care va determina senzatia de satietate.
Cu toate ca aceste alimente nu sunt naturale, ele reprezinta un tip revolutionar de alimente.
Articole recomandate
- Alzheimer
- Legatura dintre spiritualitate si medicina
- 25 de antibiotice descoperite recent de cercetatori, o speranta noua pentru ...
- Medicina sportiva si riscurile sportivilor
- Medicina tintita: generalitati, istoric si perspective
- 11 mituri surprinzatoare din medicina
- Interviu cu Prof. Asoc. Dr. Nicolae Calomfirescu, Presedintele Asociatiei pe ...
- Ciuperca piciorului - generalitati
- Medicina Anti-Imbatranire, sau cum sa intineresti cu ajutorul HGH