Poliomielita ameninta Europa
Stire medicala
Considerata o boala infectioasa aproape eradicata, poliomielita revine in atentia lumii, odata cu izbucnirea unei noi epidemii in Siria.
In contextul razboiului civil care macina aceasta tara, vaccinarea impotriva poliomielitei a fost pusa pe planul doi, dar iata ca efectele lipsei de imunizare au inceput sa se vada. Si nu doar sirienii sunt predispusi la imbolnavire, ci si europenii.
Doi experti germeni in boli infectioase avertizeaza ca aparitia noilor cazuri de poliomielita in Siria se poate rasfrange si asupra Europei. Cum este posibil asa ceva Aparent foarte simplu tot mai multi refugiati fug din Siria spre tarile vecine, dar si spre Europa si pot aduce cu ei temuta boala.
In anumite tari din Europa, printre care Ucraina, Austria si Bosnia-Hertegovina, vaccinarea antipoliomielita este slaba, ceea ce poate facilita aparitia unor cazuri de poliomielita in aceste zone.
Profesorii Martin Eichner de la Universitatea Tubingen si Stefan Brockmann de la Departamentul regional pentru Sanatate din Reutlingen sustin ca simpla vaccinare a refugiatior sirieni, recomandata de Centrul European pentru Prevenirea si Controlul Bolilor, nu este suficienta pentru a impiedica raspandirea bolii.
Prin urmare, este nevoie si de implementarea unui plan solid de vaccinare impotriva poliomielitei in Europa, mai ales in tarile in care aceasta boala era considerata eradicata, iar vaccinarea nu s-a mai realizat. In anul 2002, 53 de tari au anuntat ca poliomielita este o boala eradicata.
Poliomielita este cauzata de un virus care afecteaza sistemul nervos si poate provoca paralizia ireversibila a picioarelor. Cele mai multe cazuri de poliomielita se inregistreaza la copiii cu varste sub 5, iar in unele cazuri, poate duce la deces.
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa
Articole recomandate
- Anafilaxia: alergia amenintatoare de viata
- Boli de toamna care iti ameninta sanatatea
- Explorarea bolilor rare pulmonare: prezentare, diagnostic si tratament
- Sindromul post-polio
- Encefalita
- Infectia cu Haemophilus influenzae tip b (Hib)
- 5 efecte nocive ale consumului exagerat de antibiotice
- Virusul West Nile - cum se manifesta aceasta boala transmisa de tantari
- Ciuma bubonica, o boala din trecut?
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?