Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Un nou medicament pentru tratarea pacientilor cu leucemie limfatica cronica

Actualizat la data de: 13 Iulie 2009

Leucemia limfatica cronica este cea mai frecventa forma de leucemie la adulti, reprezentand aproximativ 30 - 40% din toate formele de leucemie. Incidenta bolii in tarile vestice este de aproximativ 2-4 cazuri la 100.000 de locuitori, fiind cu 30% mai des intalnita la barbati decat la femei.

Boala afecteaza in principal persoanele in varsta, 70 - 80% dintre pacienti fiind diagnosticati dupa varsta de 55 de ani. Desi se crede ca leucemia limfatica cronica este o boala ce evolueaza lent, o proportie semnificativa dintre pacienti dezvolta o forma a bolii care evolueaza rapid.

La ora actuala, leucemia limfatica cronica este considerata o boala incurabila, iar scopul principal al tratamentului este tinerea sub control a bolii si prelungirea supravieturii pacientilor, fara progresia bolii.

Comisia Europeana a aprobat utilizarea rituximab – medicament produs de concernul farmaceutic elvetian Roche - in combinatie cu chimioterapia, pentru tratamentul pacientilor cu leucemie limfatica cronica, netratati anterior. Leucemia limfatica cronica este cea mai frecventa forma de leucemie la adulti.

"Aceasta noua aprobare a medicamentului produs de Roche, pentru tratamentul leucemiei limfatice cronice este o veste mult asteptata de pacientii care sufera de aceasta boala devastatoare. Am vazut deja cum acelasi medicament a schimbat in bine vietile a peste 1.5 milioane de pacienti cu limfom non-Hodgkin si speram ca aceasta noua aprobare va aduce o schimbare benefica si pentru pacientii cu leucemie limfatica cronica", a declarat William M. Burns, CEO al Diviziei de Farmaceutice a Roche.

Prezenta aprobare s-a bazat pe rezultatele unui extins studiu clinic international derulat de Grupul German de Studiu al Leucemiei Limfatice Cronice si Prof. Dr. Michael Hallek de la Spitalul Universitar din Koln, Germania, in colaborare cu Roche. Studiul a inclus 817 pacienti cu leucemie limfatica cronica, netratati anterior si s-a derulat in 191 de centre din 11 tari.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate