Salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar
Ordonanta nr. 17 din 30/01/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar
SusPublicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 83 din 01/02/2008
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. V.2 din Legea nr. 373/2007 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante,
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.
ARTICOLUL I
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.138 din 2 decembrie 2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 125/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. Articolul 5 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 5. - (1) Salariile de baza sunt prevazute in:
a) anexele nr. I-V, pentru personalul de executie, si sunt diferentiate pe functii, grade si trepte profesionale;
b) anexa nr. VI, pentru personalul cu functii de conducere care face parte din comitetul director al spitalelor publice;
c) anexa nr. VII, pentru personalul cu functii de conducere din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala Prof. dr. C.T. Nicolau Bucuresti si din centrele de transfuzie sanguina regionale, judetene si al municipiului Bucuresti;
d) anexa nr. VIII, pentru personalul cu functii de conducere care face parte din comitetul director al serviciilor de ambulanta;
e) anexa nr. IX, pentru personalul cu functii de conducere din cadrul Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti.
(2) In trimestrul I al anului 2008 salarizarea personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar se face potrivit anexelor la prezenta ordonanta de urgenta.
(3) Prin exceptie de la prevederile alin. (2), salariile de baza care sunt sub nivelul salariului de baza minim brut pe tara se stabilesc la 500 lei lunar, incepand cu luna ianuarie 2008.
(4) Incepand cu data de 1 aprilie 2008, salariile de baza la limita minima prevazute in anexele nr. I-V sunt ierarhizate pe functii, grade si trepte profesionale, in functie de nivelul de studii.
(5) Salariile de baza individuale ale personalului contractual de executie din sectorul sanitar avute la data de 31 martie 2008, salariile de baza la limita minima ierarhizate potrivit prevederilor alin. (4), precum si salariile de baza la limita maxima se majoreaza in doua etape, astfel:
a) cu 6%, incepand cu data de 1 aprilie 2008, fata de nivelul din luna martie 2008;
b) cu 5%, incepand cu data de 1 octombrie 2008, fata de nivelul din luna septembrie 2008.
(6) Prevederile alin. (5) se aplica si pentru personalul contractual la care este stabilit un singur nivel al salariului de baza.
(7) Salariile de baza individuale calculate pentru cele doua etape de majorare, precum si salariile de baza individuale majorate potrivit prevederilor art. 51 se rotunjesc din 1 leu in 1 leu, in favoarea salariatilor."
2. Dupa articolul 5 se introduce un nou articol, articolul 51, cu urmatorul cuprins:
"Art. 51. - Salariile de baza individuale, precum si salariile de baza la limita maxima pentru unele functii prevazute in anexele nr. I, II, IV si V se majoreaza incepand cu data de 1 aprilie 2008 fata de nivelul stabilit potrivit prevederilor art. 5 alin. (5) lit. a), dupa cum urmeaza:
a) cu 5% pentru nr. crt. 55 si 56 din anexa nr. I si nr. crt. 47 si 48 din anexa nr. II;
b) cu 10% pentru nr. crt. 7-9 si, respectiv, 14-16 din anexa nr. I, nr. crt. 1 si 4 din anexa nr. IV pct. 1), nr. crt. 1 din anexa nr. IV pct. 2), nr. crt. 1-5 si, respectiv, 10-14 din anexa nr. V lit. A si nr. crt. 1-6 din anexa nr. V lit. B;
c) cu 15% pentru nr. crt. 3 din anexa nr. I lit. A, nr. crt. 3 din anexa nr. II lit. A, nr. crt. 2 si 3 si, respectiv, 5-7 din anexa nr. IV pct. 1), nr. crt. 2 din anexa nr. IV pct. 2), nr. crt. 6-9 si, respectiv, 15-24 din anexa nr. V lit. A, nr. crt. 7-10 si, respectiv, 11-20 din anexa nr. V lit. B si nr. crt. 1-33 din anexa nr. V lit. C."
3. Dupa articolul 51 se introduce un nou articol, articolul 52, cu urmatorul cuprins:
"Art. 52. - Salariile de baza la limita minima si maxima majorate potrivit prevederilor art. 5 alin. (4) si (5) si art. 51 sunt prevazute in anexele nr. I-V."
4. La articolul 6, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(2) Indemnizatiile de conducere sunt stabilite in procente din salariul de baza al functiei de executie si sunt prevazute in anexa nr. X."
5. La articolul 6, alineatele (5) si (6) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"(5) Salariile de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice se stabilesc de ministrul sanatatii publice, respectiv de conducatorii ministerelor si institutiilor cu retea sanitara proprie, sau, dupa caz, de managerul spitalului, intre limitele minime si maxime prevazute in anexa nr. VI, pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice, prin ordin al conducatorilor ministerelor cu retea sanitara proprie sau, dupa caz, printr-un act administrativ al conducatorilor institutiilor cu retea sanitara proprie. Limitele minime si maxime prevazute in anexa nr. VI sunt stabilite in functie de numarul de paturi al spitalului public.
(6) Salariile de baza pentru functiile de conducere de director, director adjunct stiintific, director adjunct financiar-contabilitate, director resurse umane si contabil-sef din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala Prof. dr. C.T. Nicolau Bucuresti si din centrele de transfuzie sanguina regionale, judetene si al municipiului Bucuresti sunt prevazute in anexa nr. VII."
6. La articolul 6, dupa alineatul (6) se introduc doua noi alineate, alineatele (7) si (8), cu urmatorul cuprins:
"(7) Salariile de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al serviciilor de ambulanta judetene si al municipiului Bucuresti se stabilesc de autoritatea de sanatate publica, intre limitele minime si maxime prevazute in anexa nr. VIII, pe baza criteriilor aprobate prin ordin al ministrului sanatatii publice.
(8) Salariile de baza pentru functiile de conducere din cadrul Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti sunt prevazute in anexa nr. IX."
7. La articolul 7, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(3) Personalul care beneficiaza de salariu de merit se stabileste o data pe an, pentru o perioada de 12 luni, dupa aprobarea bugetelor anuale, pe baza rezultatelor obtinute in activitatea desfasurata in anul precedent, apreciata conform criteriilor elaborate de ordonatorul principal de credite, cu consultarea organizatiilor sindicale reprezentative la nivel de unitate sau, dupa caz, a reprezentantilor salariatilor, acolo unde nu sunt astfel de organizatii sindicale. In cazul in care pe parcursul anului intervin modificari ale functiei detinute, care nu sunt imputabile persoanei beneficiare de salariu de merit, inclusiv modificarea functiei prin promovare, acordarea acestuia se mentine pana la expirarea perioadei pentru care a fost stabilit. In cazul in care pe parcursul anului se intrerup raporturile de munca ale unor beneficiari de salarii de merit, acestea se pot redistribui, de la data de intai a lunii urmatoare, altor persoane pe perioada ramasa."
8. La articolul 8 alineatul (1), partea introductiva se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 8. - (1) Personalul salarizat potrivit prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de un spor de vechime in munca de pana la 25%, calculat la salariul de baza corespunzator timpului efectiv lucrat in program normal de lucru, astfel:".
9. Dupa articolul 10 se introduce un nou articol, articolul 101, cu urmatorul cuprins:
"Art. 101. - Personalul contractual incadrat in functii de executie sau de conducere, care prin natura atributiilor de serviciu presteaza in mod sistematic activitati peste durata normala a timpului de lucru sau desfasoara sistematic activitati in zilele nelucratoare si caruia nu i se poate acorda timp liber corespunzator si nu beneficiaza de prevederile art. 10, are dreptul la acordarea unui spor de pana la 25%, calculat la salariul de baza. Categoriile de personal si locurile de munca se stabilesc de ordonatorul de credite la propunerea sefilor ierarhici."
10. La articolul 11 se introduce un nou alineat, alineatul (2), cu urmatorul cuprins:
"(2) De sporul prevazut la alin. (1) pot beneficia si persoanele care detin titlul stiintific de doctor in alte domenii decat cele in care isi desfasoara activitatea, daca ordonatorul de credite apreciaza ca titlul stiintific de doctor este util in activitatea desfasurata si in realizarea atributiilor din fisa postului."
11. La articolul 12, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Medicii care nu au contract individual de munca cu unitatea sanitara care organizeaza serviciul de garda si care la nivelul acestei unitati desfasoara activitate numai in linia de garda vor incheia cu aceasta unitate sanitara publica un contract individual de munca cu timp partial pentru activitatea prestata in linia de garda si beneficiaza numai de drepturile aferente activitatii prestate in linia de garda, stabilite conform prevederilor art. 12. Salariul de baza se stabileste la limita minima prevazuta pentru functia si gradul profesional in care acestia sunt confirmati prin ordin al ministrului sanatatii publice si se utilizeaza pentru stabilirea tarifului orar."
12. La articolul 13 alineatul (1), literele c) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins:
"c) pentru activitatile care se desfasoara in unitatile de urgenta neurovasculare si care solicita o incordare psihica foarte ridicata, precum si pentru personalul din unitati, sectii si compartimente de boli infectioase, care isi desfasoara activitatea in conditii periculoase, un spor de pana la 25% din salariul de baza;
.....................................................................................................................
e) pentru conditii deosebit de periculoase: leprozerii, anatomie patologica, TBC, SIDA, dializa, personalul incadrat in blocul operator, recuperare neuromotorie, neuropsihomotorie, neuromuscular si neurologica, psihiatrie, medicina legala, asistenta medicala de urgenta si transport sanitar acordata prin serviciile de ambulanta si structurile de primire a urgentelor - UPU - SMURD, UPU si CPU -, sectii si compartimente de ATI si de terapie intensiva, sectii si compartimente de ingrijiri paliative, epidemii deosebit de grave si altele asemenea, stabilite de Ministerul Sanatatii Publice, cuantumul sporului este de 50-100% din salariul de baza. Nivelul sporului se stabileste de conducerea fiecarei unitati sanitare cu personalitate juridica, de comun acord cu sindicatele reprezentative semnatare ale contractului colectiv de munca la nivel de ramura sanitara si cu incadrarea in cheltuielile de personal aprobate in bugetul de venituri si cheltuieli."
13. La articolul 13, dupa alineatul (4) se introduce un nou alineat, alineatul (5), cu urmatorul cuprins:
"(5) Personalul contractual de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din sectorul sanitar beneficiaza de un spor lunar de preventie, in procent de 11% din salariul de baza, care se acorda incepand cu drepturile salariale aferente lunii ianuarie 2008."
14. Articolul 17 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 17. - (1) Personalul contractual salarizat intre limitele corespunzatoare functiei poate beneficia anual, in perioada mai-septembrie, de o crestere salariala prin evaluarea performantelor profesionale individuale realizate in anul precedent, cu conditia incadrarii in nivelul alocatiilor prevazute pentru cheltuielile cu salariile in bugetul de venituri si cheltuieli.
(2) Pentru personalul incadrat si care incepand cu data de 1 aprilie 2008 urmeaza sa beneficieze de salarizarea prevazuta in anexa nr. I, salariile de baza individuale se stabilesc pe functia, gradul sau treapta profesionala avuta, dupa cum urmeaza:
a) la limita minima, daca salariul de baza individual se situeaza sub salariul de baza minim;
b) se mentine salariul de baza individual, daca acesta se situeaza intre salariul de baza minim si maxim;
c) conform evaluarii performantelor profesionale individuale, cu respectarea prevederilor alin. (1)."
15. La articolul 20, alineatul (4) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"(4) Premiul anual se acorda in conditiile prevazute de lege."
16. Dupa articolul 40 se introduc sapte noi articole, articolele 401-407, cu urmatorul cuprins:
"Art. 401. - (1) Salariile de baza individuale pentru medicii din unitatile sanitare publice cu paturi cu personalitate juridica, cu exceptia medicilor din comitetul director, pot fi majorate sau diminuate in functie de realizarea indicatorilor specifici de performanta ai managementului sectiei, compartimentului, laboratorului ori serviciului medical, cu incadrarea in bugetul de venituri si cheltuieli repartizat sectiei, compartimentului, laboratorului sau serviciului medical.
(2) Salariile de baza individuale ale medicilor pot fi majorate proportional cu realizarea indicatorilor prevazuti la alin. (1), dar nu mai mult de 50% din nivelul salariului de baza individual.
(3) In cazul in care salariul de baza individual al medicilor este stabilit la nivelul maxim, acesta poate fi depasit cu procentul prevazut la alin. (2) sau, dupa caz, la art. 402.
(4) Salariile de baza individuale ale medicilor, diminuate in conditiile alin. (1), nu pot fi mai mici decat salariile de baza minime pe functii si grade profesionale, prevazute in prezenta ordonanta de urgenta.
Art. 402. - In cazul in care spitalul sau, dupa caz, sectia, compartimentul, laboratorul ori serviciul medical dispune de venituri proprii, altele decat cele provenite din contractul incheiat cu casa de asigurari de sanatate, salariile de baza individuale ale medicilor pot fi majorate in conditiile prevazute la art. 401 alin. (1), dar nu mai mult de 100%.
Art. 403. - Majorarea sau, dupa caz, diminuarea salariilor de baza individuale ale medicilor se face trimestrial, dupa evaluarea indicatorilor de performanta si executia bugetului de venituri si cheltuieli al sectiei, compartimentului, laboratorului ori serviciului medical.
Art. 404. - (1) Procentul concret de majorare sau, dupa caz, de diminuare a salariilor de baza individuale ale medicilor se propune de seful de sectie, laborator ori serviciu medical si se aproba de comitetul director al spitalului, pe baza criteriilor aprobate prin hotarare a Guvernului.
(2) Pentru sefii de sectie, laborator sau serviciu medical, precum si pentru compartimentele aprobate distinct in structura spitalului, procentul concret de majorare ori, dupa caz, de diminuare a salariilor de baza individuale ale medicilor se propune de directorul medical si se aproba de managerul spitalului.
Art. 405. - Majorarea salariilor de baza individuale ale medicilor, prevazuta la art. 401 si 402, se face cu incadrarea in cheltuielile de personal prevazute in bugetul de venituri si cheltuieli al spitalului si, respectiv, cu incadrarea in veniturile proprii, altele decat cele provenite din contractele incheiate cu casa de asigurari de sanatate.
Art. 406. - Modificarea salariilor de baza individuale pentru medici, conform prevederilor art. 401-405, se va reglementa prin acte aditionale la contractul individual de munca existent sau, dupa caz, la contractul de administrare.
Art. 407. - (1) Solutionarea contestatiilor in legatura cu stabilirea salariilor de baza individuale, sporurilor, premiilor si a altor drepturi care se acorda potrivit prevederilor prezentei ordonante de urgenta este de competenta ordonatorilor de credite.
(2) Contestatia poate fi depusa in termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale.
(3) Ordonatorii de credite vor solutiona contestatiile in termen de 10 zile.
(4) Impotriva masurilor dispuse potrivit prevederilor alin. (1), persoana nemultumita se poate adresa instantei de contencios administrativ sau, dupa caz, instantei judecatoresti competente potrivit legii, in termen de 30 de zile de la data comunicarii solutionarii contestatiei."
17. La articolul 41, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 41. - (1) Salariile individuale ale personalului contractual din cabinetele medicale individuale, organizate conform prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 124/1998 privind organizarea si functionarea cabinetelor medicale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, din asistenta medicala primara si ambulatorie de specialitate se stabilesc prin negociere si nu pot fi mai mici decat salariile de baza minime pe functii, grade si trepte profesionale, prevazute in anexa nr. I."
18. Articolul 412 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 412. - Pentru asigurarea stabilitatii, personalul din sistemul sanitar beneficiaza in trimestrul II si trimestrul IV al fiecarui an calendaristic de cate o prima de stabilitate ale carei suma si mod de acordare se stabilesc prin hotarare a Guvernului."
19. Articolul 45 se modifica si va avea urmatorul cuprins:
"Art. 45. - Anexele nr. I-X fac parte integranta din prezenta ordonanta de urgenta."
ARTICOLUL II
Pe data de 1 aprilie 2008, anexele nr. I-VIII la Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 125/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr. I-X*) la prezenta ordonanta.
___________
*)Anexele nr. I-X sunt reproduse in facsimil.
ARTICOLUL III
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 1.138 din 2 decembrie 2004, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 125/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cu cele aduse prin prezenta ordonanta, se va republica, dupa aprobarea acesteia prin lege, dandu-se textelor o noua numerotare.
PRIM-MINISTRU
CALIN POPESCU-TARICEANU
Contrasemneaza:
Ministrul sanatatii publice,
Gheorghe Eugen Nicolaescu
Ministrul muncii, familiei si egalitatii de sanse,
Paul Pacuraru
Ministrul economiei si finantelor,
Varujan Vosganian
Cuprins articol
- Ordonanta nr. 17 din 30/01/2008 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 115/2004 privind salarizarea si alte drepturi ale personalului contractual din unitatile sanitare publice din sectorul sanitar
- ANEXA Nr. I
- ANEXA Nr. II
- ANEXA Nr. III
- ANEXA Nr. IV
- ANEXA Nr. V
- ANEXA Nr. VI
- ANEXA Nr. VII
- ANEXA Nr. VIII
- ANEXA Nr. X
- ANEXA Nr. IX
- ANEXA - Norme metodologice pentru realizarea si raportarea activitatilor specifice din cadrul Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara
- Citeste pe aceeasi tema
ANEXA Nr. I
Sus
SALARII DE BAZA PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE MEDICO-SANITAR SI AUXILIAR SANITAR
din urmatoarele unitati sanitare:
Spitale clinice judetene de urgenta, spitale judetene de urgenta, spitale regionale
Spitale clinice de specialitate de urgenta
Spitale clinice, spitale de urgenta
Spitale de specialitate
Institute si centre medicale
Institute si centre de sanatate publica
Institute de medicina legala
Servicii de Ambulanta
A. Salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de baza Salariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 Medic primar S 1.500 2.094 1.575 2.199
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 3.000 4.188 3.150 4.398
2 Medic specialist S 1.430 1.690 1.502 1.775
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.860 3.380 3.004 3.550
3 Medic S 800 1.331 840 1.398
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.600 2.662 1.680 2.796
4 Medic stagiar S 750 788
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.500 1.576
5 Medic rezident anul VI-VII S 1.407 1.478
6 Medic rezident anul IV-V S 1.316 1.382
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.632 2.764
7 Medic rezident anul III S 1.279 1.343
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.558 2.686
8 Medic rezident anul II S 1.143 1.201
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.286 2.402
9 Medic rezident anul I S 970 1.019
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.940 2.038
10 Farmacist primar 1) S 1.250 1.756 1.313 1.844
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.500 3.512 2.626 3.688
11 Farmacist specialist S 1.150 1.406 1.208 1.477
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 2.300 2.812 2.416 2.954
12 Farmacist S 800 996 840 1.046
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.600 1.992 1.680 2.092
13 Farmacist stagiar S 750 788
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.500 1.576
14 Farmacist rezident anul III S 1.112 1.168
15 Farmacist rezident anul II S 1.038 1.090
16 Farmacist rezident anul I S 935 982
17 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
principal S 800 1.726 840 1.813
18 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
specialist S 750 1.384 788 1.454
19 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical S 700 1.066 735 1.120
20 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical;
debutant S 650 683
21 Dentist principal SSD 700 1.066 735 1.120
22 Dentist SSD 650 1.003 683 1.054
23 Dentist debutant SSD 600 630
24 Asistent medical, moasa; principal S 800 1.688 840 1.773
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.600 3.376 1.680 3.546
25 Asistent medical, moasa S 750 1.264 788 1.328
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.500 2.528 1.576 2.656
26 Asistent medical, moasa; debutant S 700 735
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.400 1.470
27 Asistent medical principal 6) SSD 750 1.316 788 1.382
- din anatomia patologica si medicina legala2) SSD 1.500 2.632 1.576 2.764
28 Asistent medical 6) SSD 700 1.177 735 1.236
- din anatomia patologica si medicina legala 2)SSD 1.400 2.354 1.470 2.472
29 Asistent medical debutant 6) SSD 650 683
- din anatomia patologica si medicina legala 2)SSD 1.300 1.366
30 Asistent medical principal 3) PL 700 1.302 735 1.368
- din anatomia patologica si medicina legala 2) PL 1.400 2.604 1.470 2.736
31 Asistent medical 3) PL 650 1.161 683 1.220
- din anatomia patologica si medicina legala 2) PL 1.300 2.322 1.366 2.440
32 Asistent medical debutant 3) PL 600 630
- din anatomia patologica si medicina legala 2) PL 1.200 1.260
33 Asistent medical principal 3) M 650 1.126 683 1.183
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.300 2.252 1.366 2.366
34 Asistent medical 3) M 600 1.021 630 1.073
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.200 2.042 1.260 2.146
35 Asistent medical debutant 3) M 570 599
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.140 1.198
36 Tehnician dentar principal 4) M 650 1.126 683 1.183
37 Tehnician dentar 4) M 600 1.021 630 1.073
38 Tehnician dentar debutant 4) M 570 599
39 Sora medicala principala 5) M 630 989 662 1.039
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.260 1.978 1.324 2.078
40 Sora medicala 5) M 570 852 599 895
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.140 1.704 1.198 1.790
41 Sora medicala debutanta 5) M 550 578
- din anatomia patologica si medicina legala 2) M 1.100 1.156
42 Statistician medical, registrator medical;
principal M 630 989 662 1.039
43 Statistician medical, registrator medical M 570 852 599 895
44 Statistician medical, registrator medical;
debutant M 550 578
B. Salarii de baza pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de baza Salariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
45 Biolog, biochimist, chimist, fizician;
principal, expert in fizica medicala S 850 1.726 893 1813
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.700 3.452 1.786 3.626
46 Biolog, biochimist, chimist, fizician;
specialist, fizician medical S 800 1.384 840 1.454
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.600 2.768 1.680 2.908
47 Biolog, biochimist, chimist, fizician; S 750 1.055 788 1.108
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.500 2.110 1.576 2.216
48 Biolog, biochimist, chimist, fizician,
fizician medical; debutant S 700 735
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.400 1.470
49 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent social; principal S 750 1.688 788 1.773
50 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent social S 700 1.264 735 1.328
51 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent social; debutant S 650 683
52 Profesor CFM, biolog, chimist; principal 7) SSD 700 1.302 735 1.368
53 Profesor CFM, biolog, chemist 7) SSD 650 1.012 683 1.063
54 Profesor CFM, biolog, chimist; debutant 7) SSD 600 630
C. Salarii de baza pentru personalul auxiliar sanitar
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de baza Salariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
47 Infirmiera, agent DDD G 564 590 593 620
48 Infirmiera, agent DDD; debutant G 542 570
49 Brancardier, baies, namolar, spalatoreasa,
ingrijitoare G 540 561 567 590
- din anatomia patologica si medicina legala 2)G 1.060 1.122 1.114 1.180
50 Sofer autosanitara II 545 635 573 667
51 Sofer autosanitara III 540 565 567 594
1) Se poate utiliza numai in unitati sanitare umane.
2) Salariul de baza la limita minima si maxima cuprinde si salariul de baza mai mare cu 100% prevazut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru personalul din anatomia patologica si medicina legala care lucreaza in morgi, prosecturi si histopatologie, precum si salariile de baza mai mari cu 100% prevazute la art. 18 alin. (2) din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane si prelevarea organelor si tesuturilor de la cadavre in vederea transplantului, cu modificarile ulterioare.
3) Se aplica si functiilor de asistent farmacie, asistent social si educator-puericultor, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedica si protezare auditiva care au studii de acest nivel.
4) Se aplica si functiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedica si protezare auditiva.
5) Se aplica si functiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, operator registrator de urgenta, moasa, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educatie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor.
6) Se aplica urmatoarelor functii: asistent medical specialist: tehnician superior de imagistica, radiologie, radioterapie si radiodiagnostic; cosmetician medical specialist: asistent medical specializat; tehnician de laborator clinic; tehnician de farmacie: asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgente medico-chirurgicale; asistent medico-social; tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica: asistent igienist pentru cabinet stomatologic; asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.
7) Se aplica si functiilor de educator puericultor, asistent social si cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diploma invatamantul superior de scurta durata, cu durata studiilor de 2-3 ani invatamant de zi sau de 3-4 ani invatamant seral sau fara frecventa.
8) Se ocupa prin concurs de catre personalul care indeplineste conditiile de incadrare pentru functia de sofer autosanitara I, poseda diploma de absolvire a cursului organizat potrivit ordinului ministrului sanatatii nr. 388/1992 privind infiintarea Scolii de Ambulantieri, in cadrul Statiei de Salvare a Municipiului Bucuresti, si are 2 ani vechime in functia de sofer autosanitara I.
9) Se aplica nivelurile I si II pentru salarizarea soferilor autosanitarelor din serviciile de ambulanta judetene si al municipiului Bucuresti, iar nivelurile de salarizare II si III, soferilor autosanitarelor din alte unitati sanitare.
NOTA:
1. Se aplica si personalului contractual din autoritatile de sanatate publica
2. Se poate aplica si personalului de cercetare cu studii superioare din unitatile clinice, din institutele si centrele medicale, care este confirmat in gradele profesionale de la lit. A nr. crt. 1-2, nr. crt. 5-11, nr. crt. 14-16 si lit. B nr. crt. 45, 46, 49.
ANEXA Nr. II
Sus
SALARII DE BAZA PENTRU PERSONALUL DE SPECIALITATE MEDICO-SANITAR SI AUXILIAR SANITAR din unitatile sanitare cu personalitate juridica necuprinse in Anexa nr. I.
A.Salarii de baza pentru personalul de specialitate medico-sanitar
Nr.crt. FUNCTIA, studiiSalariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 Medic primarS 1.300 1.761 1.365 1.850
- din anatomia patologica si medicina legala 2)
S 2.600 3.522 2.730 3.700
2 Medic specialist
S 1.200 1.513 1.260 1.589
- din anatomia patologica si medicina legala 2)
S 2.400 3.026 2.520 3.178
3 Medic S 780 1.274 819 1.338
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.560 2.548 1.638 2.676
4 Medic stagiar S750 788
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S1.500 1.576
5 Farmacist primar 1)S 1.150 1.355 1.208 1.423
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 2.300 2.710 2.416 2.846
6 Farmacist specialist S 1.000 1.136 1.050 1.193
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 2.000 2.272 2.100 2.386
7 FarmacistS 780 896 819 941
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.560 1.792 1.638 1.882
8 Farmacist stagiar S 750 788
- din anatomia patologica si medicina legala 2) S 1.500 1.576
9 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; principalS750 1.315 788 1.381
10 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; specialistS720 1.039 756 1.091
11 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medicalS 670 867 704 911
12 Fiziokinetoterapeut, bioinginer medical; debutantS 630 662
13 Dentist principal SSD650 1.003 683 1.054
14 Dentist SSD600 888 630 933
15 Dentist debutantSSD 570 599
16 Asistent medical, moasa; principalS 750 1.066 788 1.120
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.500 2.132 1.576 2.240
17 Asistent medical, moasaS 700 975 735 1.024
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.400 1.950 1.470 2.048
18 Asistent medical, moasa; debutantS 650 683
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.300 1.366
19 Asistent medical principal 6)SSD 700 1.026 735 1.078
- din anatomia patologica si medicina legala 2)SSD1.400 2.052 1.470 2.156
20 Asistent medical 6)SSD 650 918 683 964
- din anatomia patologica si medicina legala 2)SSD 1.300 1.836 1.366 1.928
21 Asistent medical debutant 6)SSD 600 630
- din anatomia patologica si medicina legala 2)SSD 1.200 1.260
22 Asistent medical principal 3)PL 630 1.012 662 1.063
- din anatomia patologica si medicina legala 2)PL 1.260 2.024 1.324 2.126
23 Asistent medical 3)PL 600 904 630 950
- din anatomia patologica si medicina legala 2)PL 1.200 1.808 1.260 1.900
24 Asistent medical debutant 3)PL 570 599
- din anatomia patologica si medicina legala 2)PL 1.140 1.198
25 Asistent medical principal 3)M 650 940 683 987
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M 1.300 1.880 1.366 1.974
26 Asistent medical 3)M 600 794 630 834
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M 1.200 1.588 1.260 1.668
27 Asistent medical debutant 3)M 550 578
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M 1.100 1.156
28 Tehnician dentar principal 4) M 650 936 683 983
29 Tehnician dentar 4) M 600 797 630 837
30 Tehnician dentar debutant 4)M 550 578
31 Sora medicala principala 5)M 600 845 630 888
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M 1.200 1.690 1.260 1.776
32 Sora medicala 5)M 570 706 599 742
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M 1.140 1.412 1.198 1.484
33 Sora medicala debutanta 5)M 540 567
- din anatomia patologica si medicina legala 2)M1.060 1.114
34 Statistician medical, registrator medical; principalM600 845 630 888
35 Statistician medical, registrator medicalM 570 706 599 742
36 Statistician medical, registrator medical; debutantM 540 567
B. Salarii de baza pentru personalul de specialitate din compartimentele paraclinice medico-sanitare
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
37 Biolog, biochimist, chimist, fizician; principal,S 820 1.360 861 1.428
expert in fizica medicala
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.640 2.720 1.722 2.856
38 Biolog, biochimist, chimist, fizician; specialist,S 780 1.074 819 1.128
fizician medical
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.560 2.148 1.638 2.256
39 Biolog, biochimist, chimist, fizician;S 720 896 756 941
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.440 1.792 1.512 1.882
40 Biolog, biochimist, chimist, fizician, fizicianS670 704
medical; debutant
- din anatomia patologica si medicina legala 2)S 1.340 1.408
41 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent social principal S 700 1.066 735 1.120
42 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent socialS 650 975 683 1.024
43 Psiholog, logoped, sociolog, profesor CFM,
kinetoterapeut, asistent social; debutantS 630 662
44 Profesor CFM, biolog, chimist; principal 7)SSD 650 1.012 683 1.063
45 Profesor CFM, biolog, chimist 7) SSD 600 894 630 939
46 Profesor CFM, biolog, chimist 7); debutant SSD 570 599
C.Salarii de baza pentru personalul auxiliar sanitar
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
47 Infirmiera, agent DDDG 564 590 593 620
48 Infirmiera, agent DDD; debutantG 542 570
49 Brancardier, baies, namolar, spalatoreasa, ingrijitoare G 540 561 567 590
- din anatomia patologica si medicina legala 2)G 1.060 1.122 1.114 1.180
50 Sofer autosanitara II545 635 573 667
51 Sofer autosanitara III540 565 567 594
1) Se poate utiliza numai in unitati sanitare umane.
2) Salariul de baza la limita minima si maxima cuprinde si salariul de baza mai mare cu 100% prevazut la pct. 2 din Nota la anexa nr. 2 la Hotararea Guvernului nr. 281/1993 cu privire la salarizarea personalului din unitatile bugetare, cu modificarile si completarile ulterioare, pentru personalul din anatomia patologica si medicina legala care lucreaza in morgi, prosecturi si histopatologie, precum si salariile de baza mai mari cu 100% prevazute la art. 18 alin. (2) din Legea nr. 104/2003 privind manipularea cadavrelor umane si prelevarea organelor si tesuturilor de la cadavre in vederea transplantului, cu modificarile ulterioare.
3) Se aplica si functiilor de asistent farmacie, asistent social si educator-puericultor, tehnician dentar si tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedici si protezare auditiva care au studii de acest nivel
4) Se aplica si functiilor de tehnician sanitar din profilurile: utilaje medicale, optician, protezare ortopedica si protezare auditiva.
5) Se aplica si functiilor: oficiant medical, laborant cu liceul sanitar, operator registrator de urgenta, moasa, maseur, gipsar, autopsier, instructor CFM, instructor de educatie, instructor de ergoterapie, asistent social, educator-puericultor
6) Se aplica urmatoarelor functii: asistent medical specialist; tehnician superior de imagistica, radiologie, radioterapie si radiodiagnostic; cosmetician medical specialist; asistent medical specializat; tehnician de laborator clinic;tehnician de farmacie; asistent de fiziokinetoterapie; asistent medical de urgente medico-chirurgicale; asistent medico-social; tehnician dentar specializat, asistent de profilaxie stomatologica; asistent igienist pentru cabinet stomatologic: asistent pentru stomatologie, care au studii de acest nivel.
7) Se aplica si functiilor de educator puericultor, asistent social si cosmetician ocupate de persoane care au absolvit cu diploma invatamantul superior de scurta durata, cu durata studiilor de 2-3 ani invatamant de zi sau de 3-4 ani invatamant seral sau fara frecventa.
ANEXA Nr. III
Sus
SALARII DE BAZA PENTRU FUNCTIILE DE SPECIALITATE DIN ACTIVITATEA DE CERCETARE
Nr.crt. FUNCTIA, studiiSalariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
a) Functii de executie pe grade profesionale
1 Cercetator stiintific principal gradul IS 850 2.455 893 2.578
2 Cercetator stiintific principal gradul IIS 800 2.296 840 2.411
3 Cercetator stiintific principal gradul IIIS 750 1.794 788 1.884
4 Cercetator stiintificS 700 1.386 735 1.456
b) Functii de executie de specialitate neatestate
5 Asistent de cercetare stiintifica S 650 1.092 683 1.147
6 Asistent de cercetare stiintifica stagiar S 600 630
c) Functii de executie auxiliare din activitatea de cercetare pe trepte profesionale
7 Asistent IM 620 875 651 919
8 Asistent IIM 580 745 609 783
9 Asistent IIIM 550 688 578 723
10 Asistent stagiarM 540 567
ANEXA Nr. IV
SusSALARII DE BAZA PENTRU FUNCTIILE DE SPECIALITATE DIN ALTE SECTOARE DE ACTIVITATE CARE SE UTILIZEAZA IN UNITATILE SANITARE PUBLICE
1)UNITATI DE CULTURA
Nr.crt. FUNCTIA, studiiSalariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 Documentarist, traducator, desenator-artistic;
gradul IS 730 1.067 767 1.121
gradul IIS 700 976 735 1.025
gradul IIIS 680 919 714 965
debutantS 650 683
2 Documentarist, traducator, desenator-artistic;
treapta IAM 663 961 697 1.010
treapta I M 647 842 680 885
treapta II M 638 785 670 825
debutantM 595 625
3 Fotograf, laborant foto;
treapta I M; G 663 824 697 866
treapta II M; G 647 727 680 764
treapta III M; G 638 670 670 704
debutantM; G 595 625
4Bibliotecar
gradul IA S 730 1.499 767 1.574
gradul I S 700 1.030 735 1.082
gradul II S 680 938 714 985
debutantS650 683
5Bibliotecar-arhivist
gradul I SSD 700 1.176 735 1.235
gradul II SSD 670 961 704 1.010
gradul III SSD 630 824 662 866
debutantSSD 600 630
6Bibliotecar
treapta IAM 663 961 697 1.010
treapta I M 647 842 680 885
treapta II M 638 785 670 825
debutantM 595 625
7GarderobierM; G 613 670 644 704
2) CULTE
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 Preot gradul I S 730 1.372 767 1.441
gradul IIS 700 1.143 735 1.201
definitivS680 1.030 714 1.082
debutantS 650 683
2 Preot gradul I M663 1.037 697 1.089
definitivM646 998 679 1.048
debutantM605 636
NOTA:
Conditiile de ocupare a gradelor profesionale se stabilesc prin hotarare a Guvernului.
Ministerul Culturii si Cultelor este autorizat sa certifice asimilarea functiilor de la alte culte cu cea de preot.
3) NAVIGATIE
Nr.crt. FUNCTIA, studiiSalariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 CapitanM 600 766 630 805
2 Ofiter punteM 580 698 609 733
3 Ofiter mecanic, ofiter electricianM 580 682 609 717
4 Conducator salupa550 663 578 697
5 Motorist, marinarM 550 632 578 664
6 Motorist, marinar; debutantM540 567
4) AGRICULTURA
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
a) Functii de executie pe grade profesionale
1 Medic primar veterinar*)S 820 1.525 861 1.602
2 Medic veterinar gradul IS 800 1.086 840 1.141
3 Medic veterinar gradul IIS 720 951 756 999
4 Medic veterinar gradul IIIS 680 799 714 839
5 Medic veterinar debutantS650 683
6 Asistent veterinar ISSD 720 951 756 999
7 Asistent veterinar IISSD 680 766 714 805
8 Asistent veterinar IIISSD 630 715 662 751
9 Asistent veterinar debutantSSD 600 630
b) Functii de executie pe trepte profesionale
10 Asistent veterinar I, tehnician veterinar IAM 680 818 714 859
11 Asistent veterinar I, tehnician veterinar IM 620 732 651 769
12 Asistent veterinar II, tehnician veterinar IIM 580 663 609 697
13 Asistent veterinar, tehnician veterinar; debutantM550 578
*)In functia de medic primar veterinar pot fi incadrate persoanele care au obtinut acest grad profesional pe baza examenului organizat de ministerele coordonatoare.
ANEXA Nr. V
Sus
SALARII DE BAZA PENTRU FUNCTIILE DE SPECIALITATE DIN COMPARTIMENTELE
TEHNIC, ECONOMIC, ADMINISTRATIV SI INFORMATICA
A.Activitatea de specialitate din compartimentele financiar, contabilitate, aprovizionare, resurse umane, salarizare, contencios, investitii
Nr.crt.FUNCTIA, studiiSalariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
a) Functii de executie pe grade profesionale
1 Consilier, expert, inspector de specialitate, referent de specialitate;
gr. IA inginer, economist; specialist IAS 800 1.372 840 1.441
2 Referent de specialitate, inspector de specialitate,economist, referent, inginer;
gradul IS 780 1.097 819 1.152
3 Referent de specialitate, inspector de specialitate,economist, referent, inginer;
gradul IIS 700 1.021 735 1.073
4 Referent de specialitate, inspector de specialitate,economist, referent, inginer;
gradul IIIS 680 944 714 992
5 Referent, inspector, inginer, economist; debutantS 650 683
6 Referent, subinginer, tehnician-economist, conductor arhitect;
gr. I SSD 780 1.034 819 1.086
7 Referent, subinginer, tehnician-economist, conductor arhitect;
gr. II SSD 750 955 788 1.003
8 Referent, subinginer, tehnician-economist, conductor arhitect;
gr. III SSD 670 851 704 894
9 Referent, subinginer, tehnician-economist, conductor arhitect;
debutant SSD 640 672
b) Functii de executie pe grade profesionale din serviciile de contencios
10 Consilier juridic gradul IAS 800 1.372 840 1.441
11 Consilier juridic gradul IS 780 1.097 819 1.152
12 Consilier juridic gradul IIS 700 1.021 735 1.073
13 Consilier juridic gradul IIIS 680 944 714 992
14 Consilier juridic debutantS 650 683
c) Functii de executie pe trepte profesionale
15 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IAPL 750 989 788 1.039
16 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IPL 720 952 756 1.000
17 Tehnician, merceolog, contabil, referent; II PL 690 932 725 979
18 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IIIPL 670 792 704 832
19 Tehnician, merceolog, contabil, referent; debutantPL 630 662
20 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IAM 730 847 767 890
21 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IM 700 787 735 827
22 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IIM 680 709 714 745
23 Tehnician, merceolog, contabil, referent; IIIM 620 650 651 683
24 Tehnician, merceolog, contabil, referent; debutantM610 641
B. Compartimente de informatica
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
a) Functii de executie pe grade profesionale
1 Analist, programator, inginer de sistem; IAS 800 1.372 840 1.441
2 Analist, programator, inginer de sistem; I S 780 1.301 819 1.367
3 Analist, programator, inginer de sistem; IIS 750 1.165 788 1.224
4 Analist, programator, inginer de sistem; IIIS 700 1.012 735 1.063
5 Analist, programator, inginer de sistem; IVS 680 927 714 974
6 Analist, programator, inginer de sistem; debutantS 650 683
7 Informatician, gradul ISSD 780 1.034 819 1.086
8 Informatician, gradul IISSD 750 947 788 995
9 Informatician, gradul IIISSD 670 827 704 869
10 Informatician, debutantSSD 640 672
b) Functii de executie pe trepte profesionale
11 Analist (programator) ajutor IAM 730 941 767 989
12 Analist (programator) ajutor IM 700 871 735 915
13 Analist (programator) ajutor IIM 680 787 714 827
14 Analist (programator) ajutor IIIM 660 722 693 759
15 Analist (programator) debutantM610 641
16 Operator, controlor date; I M 692 871 727 915
17 Operator, controlor date; IIM 677 787 711 827
18 Operator, controlor date; IIIM 667 722 701 759
19 Operator, controlor date; IVM 630 656 662 689
20 Operator, controlor date; debutantM 610 641
NOTA: Incepand cu data de 1 aprilie 2008, salariile de baza pentru personalul din compartimentele de informatica din cadrul Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti vor fi mai mari cu 40% fata de salariile de baza prevazute in prezenta anexa.
C) Functii comune din activitatea de secretariat, administrativ si gospodarire, intretinere, reparatii si de deservire
Nr.crt. FUNCTIA, studii Salariul de bazaSalariul de baza
01.04.2008 01.10.2008
minim maxim minim maxim
1 Stenodactilograf IM 637 754 669 792
2 Stenodactilograf IIM 620 690 651 725
3 Stenodactilograf debutant M 581 611
4 Secretar-dactilograf, secretar, dactilograf; IAM 637 833 669 875
5 Secretar- dactilograf, secretar, dactilograf; IM; G620 738 651 775
6 Secretar-dactilograf, secretar, dactilograf; IIM; G610 673 641 707
7 Secretar-dactilograf, secretar, dactilograf; debutantM; G 581611
8 Administrator IM 637 896 669 941
9 Administrator IIM 620 817 651 858
10 Administrator III M 610 738 641 775
11 Sef depozit IM 620 809 651 850
12 Sef depozit IIM 610 738 641 775
13 Casier, magaziner; I M 620 789 651 829
14 Casier, magaziner; II M; G 610 708 641 744
15 Casier, magaziner.; debutantM; G 581 611
16 Functionar, arhivar; IM 637 771 669 810
17 Functionar, arhivar; II M 620 708 651 744
18 Functionar, arhivar; IIIM 610 646 641 679
19 Functionar, arhivar; debutantM 581 611
20 Sef formatie paza, pompieri 599 708 629 744
21 Portar, paznic, pompier, ingrijitor, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier; I
610 642 641 675
22 Portar, paznic, pompier, ingrijitor, guard, bufetier, manipulant bunuri, curier; II
599 625 629 657
23 Maistru I620 871 651 915
24 Maistru II 610 809 641 850
25 Sofer I 620 888 651 933
26 Soferii610 851 641 894
27 Muncitor calificat I 660 851 693 894
28 Muncitor calificat II650 809 683 850
29 Muncitor calificat III 630 754 662 792
30 Muncitor calificat IV 610 708 641 744
31 Muncitor calificat V580 654 609 687
32 Muncitor calificat VI 560 642 588 675
33 Muncitor necalificat 540 625 567 657
ANEXA Nr. VI
SusLIMITELE minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al spitalelor publice
Nr.crt.FUNCTIASalariul de baza01.04.2008 minim maxim
1 Spitale cu peste 400 de paturi:
- manager 3000 4500
- director medical 2200 3800
- director de cercetare-dezvoltare 2000 3500
- director financiar-contabil 1800 3400
- director de ingrijiri 1200 2700
- alti directori 1500 3200
2 Spitale cu sub 400 de paturi:
- manager 2000 3200
- director medical 1800 3100
- director de cercetare-dezvoltare 1700 3000
- director financiar-contabil 1600 2700
- director de ingrijiri 1000 2100
- alti directori1400 2500
NOTA:
1. Pentru unitatile sanitare cu paturi cu personalitate juridica, care au sub 400 de paturi, salariile de baza la limita minima si maxima includ si indemnizatia de conducere, cu exceptia unitatilor sanitare cu paturi din reteaua Ministerului Transporturilor.
2. Personalul de specialitate medico-sanitar care face parte din comitetul director si are contractul individual de munca suspendat pe perioada mandatului, conform legii, poate fi inclus in linia de garda organizata in unitatea sanitara respectiva, in specialitatea in care este confirmat prin ordin al ministrului sanatatii publice. Orele de garda efectuate se salarizeaza cu tariful orar aferent salariului de baza la limita maxima al gradului profesional in care este confirmat prin ordin al ministrului sanatatii publice.
Face exceptie de la aceasta prevedere, personalul de specialitate medico-sanitar care ocupa functia de manager in spitale cu peste 400 de paturi.
3. Functia de director de cercetare-dezvoltare se utilizeaza numai pentru spitalele clinice.
ANEXA Nr. VII
Sus
LIMITELE minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala "Prof. Dr. C.T. Nicolau" Bucuresti si din centrele de transfuzie sanguina regionale, judetene si al municipiului Bucuresti
Nr.crt. FUNCTIA, studiiSalariul de baza01.04.2008minim maxim
1 Institutul National de Hematologie Transfuzionala "Prof. Dr. C.T. Nicolau" Bucuresti
- director 2150 3700
- director adjunct stiintific 1700 3400
- director adjunct financiar-contabilitate 1500 2700
- director resurse umane 1400 2500
2 Centrul de Transfuzie Sanguina al MunicipiuluiBucuresti:
- director 1600 3000
- contabil-sef 1150 2500
3 Centre de transfuzie sanguina regionale:
- director 1500 2700
- contabil-sef 1000 2300
4 Centre de transfuzie sanguina judetene:
- director 1400 2500
- contabil-sef 900 2100
NOTA:
1. Salariile de baza la limita minima si maxima, prevazute in prezenta anexa, includ si indemnizatia de conducere.
2. Salariile de baza intre limitele minime si maxime, prevazute in prezenta anexa, se stabilesc de ministrul sanatatii publice.
ANEXA Nr. VIII
Sus
LIMITELE minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere care fac parte din comitetul director al Serviciilor de Ambulanta
Nr.crt.FUNCTIA Salariul de baza01.04.2008minim maxim
1 - manager general 20003200
2 - director medical 18003100
3 - director economic 16002700
4 - director tehnic14002500
5 - asistent sef 10002100
NOTA:
Medicii care ocupa in comitetul director functia de director medical, si au contractul individual de munca suspendat pe perioada mandatului in acelasi serviciu de ambulanta, conform legii, pot fi inclusi in linia de garda organizata in serviciul de ambulanta respectiv.
Orele de garda efectuate se salarizeaza cu tariful orar aferent salariului de baza la limita maxima al gradului profesional in care este confirmat prin ordin al ministrului sanatatii publice
ANEXA Nr. X
Sus
INDEMNIZATII DE CONDUCERE maxime lunare, in procente din salariul de baza
Nr.crt.FUNCTIAIndemnizatia de conducere maxima lunara in % din salariul de baza
I. Functii de conducere
1 Director general, manager general si manager55
2 Director, director executiv50
3 Director general adjunct50
4 Director administrativ40
5 Director adjunct40
6 Contabil-sef40
7 Medic sef ambulator de specialitate si altele similare40
8 Director de ingrijiri35
9 Sef serviciu30
10 Sef birou, sef atelier, sef laborator, sef oficiu25
11 Medic (farmacist, biolog, biochimist, chimist, psiholog)
sef sectie, sef laborator si altele similare25
12 Medic sef serviciu medicina legala, anatomie patologica
si altele similare25
13 Asistent medical-sef pe unitate25
14 Sef formatie muncitori 15
II. Indemnizatii pentru indeplinirea unor sarcini, activitati si responsabilitatisuplimentare functiei de baza, care fac parte din salariul de baza
1 Director program de rezidentiat medicina de urgenta25
2 Responsabil de formare in rezidentiat medicina de urgenta20
3 Farmacist sef serviciu15
4 Asistent medical (tehnician sanitar, sora medicala,
oficiant medical, moasa, laborant si altele similare) - sef10
5 Chimist, biolog, biochimist, cu gestiune10
6 Spalatoreasa cu gestiune7
7 Sef echipa7
8 Medic inspector, farmacist inspector - autoritatea de sanatate publica 25
III. Indemnizatii pentru activitati prestate in afara obligatiilor functiei de baza si care nu fac parte din salariul de baza
1 Membrii comisiilor de avizare medico-legala, ai comisiilor cel mult 25% in cursul unei luni, de expertiza si recuperare a capacitatii de munca si ai din salariul de baza al functiei comisiilor medicale de executie indeplinite
ANEXA Nr. IX
Sus
LIMITELE minime si maxime ale salariilor de baza pentru functiile de conducere din cadrul Centrului National pentru Organizarea si Asigurarea Sistemului Informational si Informatic in Domeniul Sanatatii Bucuresti
Nr.crt.FUNCTIASalariul de baza 01.04.2008minim maxim
1 - director 21003500
2 - director adjunct 16003200
3 - contabil sef 14002600
NOTA:
1. Salariile de baza la limita minima si maxima, prevazute in prezenta anexa, includ si indemnizatia de conducere.
2. Salariile de baza intre limitele minime si maxime, prevazute in prezenta anexa, se stabilesc de ministrul sanatatii publice.
ANEXA - Norme metodologice pentru realizarea si raportarea activitatilor specifice din cadrul Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta medicala primara
SusArticole recomandate
- Riscurile expunerii prelungite la soare si cum alegem crema de protectie pot ...
- Pregatirea sistemului imunitar pentru sezonul rece: strategii si recomandari
- Cum poti restabili aspectul sanatos al unghiilor
- Stresul si personalitatea
- Aspecte care pot fi imbunatatite prin igiena personala
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Dezvoltarea personala: interviu cu Dl. Psih. Catalin Andrei
- Tulburarea de personalitate borderline
- Tulburarea de personalitate schizotipala