Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii cresc riscul pentru boli respiratorii
Stire medicala
Temperaturile din ce in ce mai ridicate din timpul verii, amplificate de incalzirea globala, cresc numarul spitalizarilor pentru probleme respiratorii, potrivit unei analize a cercetatorilor italieni de la Autoritatea Locala de Sanatate din Roma, informeaza presa britanica de specialitate.
Proiectul a evaluat efectele temperaturilor mari asupra numarului spitalizarilor si a concluzionat ca pentru fiecare crestere a temperaturii de un grad, numarul spitalizarilor legate de probleme respiratorii creste cu 4%.
Analiza cercetatorilor italieni a evaluat situatia spitalizarilor din 12 orase europene, pe baza datelor stranse de centrul "Assessment and Prevention of Acute Health Effects of Weather Conditions in Europe" (PHEWE), dupa o colaborare de trei ani cu epidemiologi, meteorologi si experti in sanatate publica, care au cercetat efectele pe termen scurt ale vremii in Europa.
"Proiectul reprezinta prima incercare de a evalua efectul temperaturii asupra incidentei unor boli folosind o metodologie standardizata intr-un centru european", a explicat Paola Michelozzi, sef al departamentului de epidemiologie al Autoritatii Locale de Sanatate din Roma.
Interesant este faptul ca, in timp ce numarul deceselor provocate de boli cardiovasculare este in crestere, numarul internarilor a scazut. Cercetatorii sustin ca izbucnirea neasteptata a afectiunilor cardiovasculare provoaca decese subite, inainte ca tratamentul medical sa fie posibil. Diferenta intre numarul internarilor si rata mortalitatii ar putea fi legata si de diferente ale mecanismelor psihopatologice, potrivit dr. Michelozzi. Decesele provocate de accidente cardiovasculare in timpul zilelor toride se intampla la persoane a caror sanatate este compromisa.
Articole recomandate
- Testul Torch - depistarea infectiilor in sarcina
- Modalitati de transmitere a infectiilor
- Infectia nou-nascutilor cu streptococi de grup B
- Remedii naturale pentru infectiile tractului urinar
- Infectia cu streptococ de grup B
- Bolile sistemice determinate de infectiile orale
- Cum putem preveni infectarea cu virusul H1N1 - gripa porcina?
- Infectii ale degetelor
- Trei cauze ale infectiilor recurente
Citeste pe aceeasi tema
- Cum sa facem fata alergiilor verii
- Rinita alergica - inflamatia alergica a mucoasei nazale
- Displazia cervicala (Displazia de col uterin), cancer de col uterin si Infectia cu virusul papiloma uman
- Efectele merisorului in prevenirea si tratarea infectiilor urinare la femei
- Boala a cincea (eritemul infectios sau parvoviroza B19)