Sensibilitatea pielii - un fenomen raspandit
Stire medicala
Pielea sensibila poate implica o predispozitie genetica, insa pielea noastra poate deveni sensibila si sub influenta unor stimuli. Soarele, vantul, gerul, fumul de tigara, stresul sau chiar cosmeticele nepotrivite pot cauza iritarea, uscarea si inasprirea pielii.
Mecanismele aparitiei si dezvoltarii sensibilitatii pielii sunt complicate si nu au fost studiate pana la capat. Unul din elementele principale este functionarea incorecta a barierei cutanate.
Slabirea functiei de protectie permite penetrarea alergenilor in adancul pielii, fapt ce duce la iritarea ei, precum si la aparitia mancarimii si dezvoltarea inflamatiei.
Pielea sensibila este subtire, de obicei deschisa la culoare sau cu vizibilitate capilara, ce ii da o culoare roz-pal. Se caracterizeaza printr-un aspect matifiat si o senzatie de intindere atat de puternica, incat fiecare contact aditional cu factorii iritanti ca de ex. apa, provoaca un disconfort intens.
Reactiile caracteristice pielii sensibile la stimuli sunt inrosirile, uscaciunea, asprimea si descuamarea. Pot aparea si urmatoarele simptome subiective: senzatia de intepare, intindere sau fierbinteala, precum si usturimea sau mancarimea de lunga durata.
Ingrijirea pielii sensibile
Un element extrem de important al vietii de zi cu zi al persoanelor cu piele sensibila este ingrijirea potrivita atat a tenului cat si a intregului corp. Principiul de baza este folosirea cosmeticelor special create pentru pielea sensibila si adaptate necesitatilor ei.
Produsele acestea nu contin coloranti si substante parfumate, iar siguranta si eficacitatea lor a fost testata pe un grup de subiecti cu predispozitie spre alergii.
Se recomanda folosirea produselor din aceeasi gama, ce asigura o ingrijire complexa si se completeaza reciproc. Acum gama Pharmaceris destinata ingrijirii pielii sensibile cu tendinta spre alergii are o oferta limitata de iarna: PHARMACERIS A LIPO – PROTECT - Crema regeneranta protectoare pentru maini.
Actiune. Datorita combinatiei specializate de ceara de albine si D-pantenol, crema creeaza pe piele un strat superficial protector, prevenind uscarea palmelor si protejand mainile impotriva actiunii negative a factorilor externi.
Formula inovatoare calmeaza iritatiile, hidrateaza si reda moliciunea pielii. Vitamina A consolideaza functia de protectie a cremei, accelereaza ciclul de regenerare al epidermului si previne pierderea de apa din straturile superficiale ale pielii.
Stiati ca...?
- Fiecare al 3-lea copil care se naste in Europa este alergic de la nastere, iar in viitor, peste cateva zeci de ani, fiecare cetatean european nou-nascut va avea alergie
- Conform celui mai optimist scenariu, in anul 2020 numarul de persoane alergice va depasi numarul de persoane sanatoase! Nu va mai exista nicio familie in care nu va aparea aceasta problema.
Articole recomandate
- Cauze imunologice de infertilitate
- Bolile copilariei
- 10 dureri misterioase care nu ar trebui ignorate
- Malaria
- Primul ajutor in intoxicatii
- Boli diverticulare: diverticuloza si diverticulita
- Sarcina - Luna a II-a
- Cauzele sangerarilor mamelonare, dar si manifestarile ce le pot insoti
- Ingrijirea mainilor si a unghiilor
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?