Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Ingrijirea pielii in sezonul rece

Actualizat la data de: 01 Noiembrie 2017

Generalitati

Sus
Ingrijirea pielii in sezonul rece

Iarna, atunci cand temperaturile scad sub zero grade Celsius, pielea are cel mai mult de suferit, deoarece crapa, se inroseste si se usuca. Astfel, tenul are nevoie de o ingrijire speciala in sezonul rece.

In aceasta perioada, accentul trebuie pus pe hidratarea pielii, pentru ca aerul rece usuca foarte mult pielea.

Principalul efect al sezonului rece asupra pielii este uscarea acesteia, denumita medical xeroza cutanata.

Aceasta poate sa varieze ca manifestari de la descuamare excesiva, aspect tern, lipsa de elasticitate, senzatie inconfortabila de asprime la atingerea zonei pana la aparitia senzatiei de mancarime (prurit), inrosire, fisurare si agravarea unor dermatoze preexistente, precum dermatita atopica sau psoriazis.

Cele mai expuse zone sunt fata, buzele, extremitatile: maini, picioare, gambe, antebrate. Formele usoare sunt simplu de controlat de catre pacient, insa formele cronice, severe necesita tratament prescris de catre medicul specialist dermatolog.

Sanatatea pielii depinde foarte mult de produsele folosite si de ingredientele continute.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Sfaturi pentru ingrijirea pielii in timpul iernii
  3. Citeste pe aceeasi tema

Sfaturi pentru ingrijirea pielii in timpul iernii

Sus

• Acordati atentie sporita protectiei solare. Chiar daca este iarna, nu inseamna ca nu mai este necesara utilizarea produselor cu factor de protectie. Iarna, mai ales daca este zapada, razele soarelui pot fi si mai daunatoare.

De asemenea, nu trebuie sa uitati de crema de zi cu SPF si balsamul de buze sau ruj cu SPF.

• Regula de aur a frumusetii este ca tenul sa fie hidratat cu produse corespunzatoare si ideal ar fi sa folositi produse care repara pielea atunci cand temperaturile scad, pentru a-i oferi hidratarea necesara.

Din cauza frigului si a vantului, pielea se usuca foarte mult in anotimpul rece, de aceea este bine sa utilizati o crema hidratanta de iarna, grasa, care sa aiba la baza uleiuri in loc de apa.

Crema hidratanta cu ulei este de regula recomandata femeilor cu tenul uscat. Daca insa aveti tenul gras, este indicat sa folositi o crema hidratanta pe baza de apa.

Totodata, cele mai bune creme pentru sezonul rece contin vitamine. Vitaminele A, C si E sunt importante pentru hidratarea si ingrijirea pielii iarna. Astfel, vitaminele C si E sunt antioxidanti care protejeaza celulele si grabesc procesul de regenerare al pielii, iar vitamina A previne imbatranirea tesuturilor. Nu folosi creme care contin parfum, deoarece ele duc la aparitia ridurilor.

• Curatarea machiajului se face cu demachiant. Se va evita spalarea fetei cu sapun, deoarece acesta contribuie la uscarea tenului.

Protectia buzelor nu trebuie neglijata, deoarece vantul si temperaturile scazute din timpul iernii le pot afecta foarte mult. Balsamul de buze poate fi aplicat de cate ori simtiti ca buzele incep sa se usuce.

• Iarna trebuie sa acordati importanta si pielii corpului, ingrijindu-o in mod corespunzator. Pentru corp este indicat sa alegeti produse care au pH-ul neutru. De asemenea, dupa baie puteti aplica lotiunea sau crema de corp.

• Si mainile trebuie sa beneficieze de o ingrijire speciala iarna, deoarece sunt expuse frigului si umezelii. Purtati manusi de fiecare data cand iesiti din casa si aplicati ziua o crema hidratanta.

• Folositi in sezonul rece imbracaminte groasa, manusi si caciula atunci cand iesiti din casa. De asemenea, atunci cand faceti curatenie in casa este indicat sa folosesiti manusi de protectie.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate