Dieta de primavara pentru infrumusetarea tenului
Generalitati
SusIn cazul in care pielea dvs. are nevoie sa fie improspatata, incercati sa va bucurati intai de anumite alimente care pot face acest lucru inainte sa cheltuiti banii pe machiaje si produse scumpe de ingrijire a pielii.
Pielea poate sa para obosita si deshidratata daca nu aveti o dieta bine echilibrata si nu consumati suficienta apa.
Primavara este un moment excelent sa va detoxifiati organismul si sa adaugati in dieta alimente proaspete, nutritive.
Alimente care ofera pielii un aspect mai tanar
Sus1. Ananasul - bucurati-va de gustul verii putin mai devreme. Puteti combina ananasul cu iaurt sau il puteti consuma simplu.
Ananasul consumat pe stomacul gol imbunatateste digestia, acesta fiind motivul principal pentru care ananasul este considerat un fruct ideal pentru detoxifiere. Mentinerea functiei sistemului digestiv este ajuta la mentinerea sanatatii si a stralucirii pielii pe toata durata sezonului cald.
2.Capsunile - Printre fructele cele mai gustoase si mai bogate in vitamina C se numara capsunile. Amestecati cateva capsuni si niste fulgi de ovaz pentru micul dejun sau adaugati cateva felii de capsuni in compozitia salatelor.
3. Rodiile - Indiferent ca va luptati cu acneea sau doar va doriti ca tenul dvs. sa devina mai stralucitor, intinerit si sa radieze in acest sezon, ar trebui sa consumatii rodii.
Unele cercetari sugereaza ca uleiul din seminte de rodie poate sa combata ridurile si alte semne de imbatranire. In plus, semintele de rodie sunt o sursa buna de vitamina C si sunt bogate in antioxidanti.
4. Mango - Un alt fruct tropical de care puteti incepe sa va bucurati in aceasta primavara este mango. Acesta contine enzime care imbunatatesc digestia, are un nivel ridicat de fier (mai ales comparativ cu alte fructe) si este bogat in vitamina E.
5. Papaya - Papaya contine enzime digestive care pot stimula procesul digestiei. Fructul are un continut ridicat de vitaminele A, C si E dar si betacaroten si ofera organismului o serie de beneficii anti-imbatranire.
Papya poate fi incorporata in salata de fructe sau amestecata cu iaurt. Acesta este inca un fruct ce poate face parte dintr-un regim alimentar echilibrat, care va poate ajuta sa mentineti sanatatea si frumusetea tenului in acest sezon.
6. Castravetele - Acesta are un continut ridicat de apa si contine vitaminele A, B si C care sunt vitale petnru o piele sanatoasa. Adaugati felii groase de castravete la salate si sandvisuri. Castravetele are foarte putine calorii, dar contine multi nutrienti de care are nevoie oricine pentru o piele sanatoasa.
7. Lactate cu un continut scazut de grasimi - Produsele lactate sunt o alta sursa importanta de vitamina A, acesta fiind principalul motiv pentru care sunt foarte bune pentru piele. Totusi, pentru a evita grasimile care se regasesc in componenta lor, alegeti variantele degresate.
8. Broccoli - Broccoli este o leguma care ofera diverse beneficii sanatatii, gratie continutului esential de vitamina A, utila pentru multiplicarea celulelor de la nivelul pielii. Acest lucru inseamna ca pe masura ce o persoana consuma broccoli, pielea sa se improspateaza rapid.
9. Spanac - Acest aliment nu doar ca va ofera vitalitate, dar are aceleasi proprietati ca si broccoli, iar efectele sale asupra pielii sunt la fel de pozitive.
10. Morcovii - Daca doriti sa mariti aportul de vitamina A, dar nu va plac prea tare legumele cu frunze verzi, o alternativa o reprezinta morcovii pentru a pastra sanatatea pielii cu ajutorul acestei vitamine.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- 6 nutrienti care nu trebuie sa lipseasca din dieta copiilor
- Dieta pentru detoxifierea de primavara
- Scaderea in greutate: exista o dieta ideala?
- 5 motive de a include cartofii in dieta
- Dieta cu zmeura
- Dieta BRAT: recuperarea in urma tulburarilor gastrointestinale
- Dieta Perricone
- Ce culoare are dieta dumneavoastra?
- Digestia si absorbtia eficienta a substantelor nutritive