Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Cum puteti avea un par superb cu ajutorul balsamului de par

Actualizat la data de: 28 Mai 2012

Generalitati

Sus
Cum puteti avea un par superb cu ajutorul balsamului de par

Majoritatea oamenilor au adresat intrebari persoanelor avizate legat de modul de actiune al unui anumit tip de balsam, inainte sa-l achizitioneze.

Adevarul este ca toate tipurile de balsam de par netezesc cuticulele, inmoaie firul de par, ofera stralucire si restabilesc umiditatea acestuia, dar prin folosirea balsamului potrivit, parul dvs. va fi superb si veti arata grozav.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Folositi balsamul de par chiar daca nu va spalati parul cu sampon
  3. Tineti cont de tipul parului dvs.
  4. Par vopsit
  5. Aplicarea mastilor pentru par
  6. Aplicarea corecta a balsamului de par
  7. Citeste pe aceeasi tema

Folositi balsamul de par chiar daca nu va spalati parul cu sampon

Sus

Parul este expus la multi factori care-l pot usca. Expunerea zilnica la aer conditionat, folosirea instrumentelor pentru uscat si coafat parul, dar si alte situatii pot avea efecte negative asupra podoabei capilare.

In cazul parului uscat, specialistii recomanda ca o data sau de doua ori pe saptamana sa utilizati balsam in loc de sampon. Unele sampoane contin detergenti puternici care ar putea priva parul de umiditate.

Utilizarea balsamului de par ar putea ajuta la mentinerea umiditatii parului si ar putea face mai usor pieptanatul. Totusi, samponul nu trebuie inlocuit in totalitate de balsam, intrucat samponul este cel cu ajutorul caruia se indeparteaza mult mai bine impuritatile.

Tineti cont de tipul parului dvs.

Sus

Majoritatea femeilor cred ca din cauza balsamului parul lor devine neted si moale, dar acest lucru se intampla pentru ca acestea folosesc formula gresita, fara sa tina cont de tipul si textura parului lor.

Femeile care au parul fin si subtire trebuie sa foloseasca un balsam pentru volum. Celora care au firul gros le este necesar un balsam care sa actioneze in profunzime, care contine acizi grasi, pentru ca firele uscate sa aiba stralucire.

Parul cret este aproape intotdeauna uscat, intrucat uleiurile de la nivelul scalpului nu ajung la fel de usor pe toata lungimea firului de par ca in cazul oamenilor cu parul drept, de aceea, cei cu parul carliontat trebuie sa foloseasca un balsam ultrahidratant.

Par vopsit

Sus

Cand o persoana isi vopseste parul, cuticulele se deschid si mai tarziu se inchid pentru a permite pigmentului sa patrunda in firul de par, iar acest lucru dezechilibreaza sanatatea parului.

In acest caz este recomandat sa se adauge proteine pentru ca parul sa devina mai rezistent si sa reactioneze mai bine in contact cu produsele chimice dure.

Aplicarea mastilor pentru par

Sus

Masca nu este recomandata doar pentru parul deteriorat si uscat, ci o data pe saptamana, pentru toate tipurile de par pentru un surplus de umiditate. Pentru a obtine cat mai multe avantaje in urma aplicarii unei masti, achizitionati mastile care contin keratina, aminoacizi sau acizi grasi esentiali.

Puteti stimula hidratarea parului cu ajutorul uleiului fierbinte sau puteti crea o masca din fructe de avocado si maioneza. Tot in acest scop puteti incalzi un prospop umed in cuptorul cu microunde iar apoi il veti infasura in stil turban in jurul capului dupa ce ati aplicat masca de par. Lasati-l timp de 20 de minute, iar dupa ce se raceste complet, clatiti parul.

Aplicarea corecta a balsamului de par

Sus

Specialistii recomanda ca balsamul de par sa nu fie aplicat la radacina deoarece, la radacina, parul este hranit pe cont propriu de catre uleile naturale ale scalpului. De asemenea parul este mai sanatos la radacina intrucat este expus la mai putina caldura si vopsea de par.

Cand aplicati balsamul, incepeti de la varful firului de par, apoi intindeti-l spre radacini, la doi centimetri de scalp. Lasati-l sa actioneze cel putin trei-cinci minute inainte sa-l clatiti.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate