Imbunatatirea fertilitatii masculine: 5 modalitati de a reduce greutatea in exces
Generalitati
SusUna dintre modalitatile prin care poate creste fertilitatea unui barbat este de a avea o greutate sanatoasa, deoarece supraponderabilitatea poate declansa un dezechilibru hormonal care poate determina scaderea numarului de spermatozoizi.
Daca nu sunteti siguri ca greutatea dvs. este una sanatoasa, ar trebui sa va verificati indicele de masa corporala. IMC este o modalitate de masurare a greutatii a carei formula implica atat greutatea cat si inaltimea unei persoane.
Cuprins articol
Studii privind IMC si fertilitatea masculina
SusIn urma unui studiu s-a constatat ca oamenii cu o greutate sub medie, cu un IMC mai mic de 20, aveau o concentratie scazuta a spermei de 28.1%, raportata la valorile normale. Nivelurile hormonului FSH (cu rol important pentru sistemul reproductiv) erau mai mari in cazul barbatilor slabi.
In alt studiu, s-a demonstrat ca barbatii care sufereau de obezitate aveau niveluri mai scazute de testosteron. Cu cat nivelurile IMC erau mai crescute cu atat incidenta numarului mai mic de spermatozoizi, crestea.
De exemplu, la barbatii cu IMC normal, s-a constatat o scadere a numarului de spermatozoizi de doar cu 5.32%, la barbatii supraponderali cu 9,52%, iar la cei obezi cu cu 15,62%.
Modalitati de a slabi prin care poate fi imbunatatita fertilitatea masculina
Sus1. Reduceti cantitatea de carne din dieta - Este greu pentru majoritatea oamenilor sa renunte la consumul de carne, dar o dieta vegetariana va oferi mai multe avantaje barbatilor supraponderali. In primul rand, se vor introduce in dieta mai multe fructe si legume care vor creste cantitatea de vitamine ingerata zilnica. Consumul de legume este un mod natural prin care se va suplimenta nivelul de vitamine (cum ar fi vitaminele E si C), care vor imbunatati fertilitatea.
2. Slabiti cu dieta South Beach - Daca nu se poate renunta la carne, dieta South Beach este o modalitate sigura si eficienta de a slabi. Aceasta dieta este bazata si pe dieta Atkins, in ceea ce priveste modul in care se concentreaza pe eliminarea carbohidratilor rai si incurajeaza mentinerea sanatatii inimii in procesul de slabire. Un numar important de barbati si femei au folosit cu succes dieta South Beach pentru a pierde in greutate. Spre deosebire de alte tipuri de diete, aceasta include multe alimente sanatoase cu un contnut caloric scazut, mentinand o stare propice de sanatate.
3. Dieta organica - Dieta organica se concentreaza pe consumul de alimente cultivate in mod natural. Legumele, fructele, cerealele si alte alimente vor fi crescute si preparate folosindu-se doar produse organice, eliminandu-se excesul de uleiuri, glucide rele si incredientele chimice. Dovezile sugereaza optimizarea nivelului de sanatate, in timp ce oamenii vor pierde in greutate fara efort. De asemenea, dieta organica este usor de urmat si poate fi o alternativa la alte diete restrictive. O dieta bogata in substante nutritive este indicata pentru imbunatatirea fertilitatii masculine.
4. Numararea caloriilor - Dietele care au la baza calcularea numarului de calorii consumate pot ajuta la scaderea in greutate si mentinerea unei stari optime de sanatate.
5. Exercitii fizice - In cazul persoanelor care urmeaza un program regulat de exercitii fizice, dietele nu sunt necesare, deoarece exercitiile fizice pot inversa simptomele de infertilitate. Sanatatea cardiovasculara are un efect pozitiv asupra fertilitatii masculine. Atunci cand sunt realizate corect, exercitiile cardiovasculare imbunatatesc fertilitatea masculina prin cresterea fluxului sanguin in toate partile corpului, inclusiv la nivelul sistemului de reproducere masculin.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU