Influenta aspirinei asupra fertilitatii feminine
Generalitati
SusAspirina este un medicament benefic pentru mentinerea unei stari de sanatate optime si se pare ca isi extinde beneficiile si asupra fertilitatii feminine. Ea a fost laudata foarte mult timp pentru ca ar spori fertilitatea, dar studii recente vin sa contrazica aceste beneficii.
Cuprins articol
Cum sporeste aspirina fertilitatea femeilor?
SusAspirina este facuta din acid acetilsalicilic, un compus chimic care ajuta la reducerea durerilor si inflamatiilor din corp. Administrarea zilnica a unei cantitati mici de aspirina ("baby aspirine") imbunatateste starea generala de sanatate, ceea ce contribuie la procesul de conceptie.
In plus, se pare ca ajuta la recuperarea dupa avorturi spontane recurente. Aceasta contribuie la prevenirea avortului prin combaterea nivelului crescut de anticorpi antifosfolipidici si prin asigurarea unui flux si a unei circulatii sanguine optime. In acest fel se asigura furnizarea de elemente nutritive si oxigen la fat si se previne astfel avortul.
Acest medicament pare sa favorizeze si atasarea embrionului de endometru (peretele uterului) si la dezvoltarea lui. Este o metoda de sporire a fertilitatii aleasa in mod special de cei care apeleaza la tehnici de fertilizare in vitro.
Exista riscuri ale aspirinei pentru fertilitate?
SusExista specialisti care sustin ca aspirina ar favoriza aparitia unor reactii neasteptate in sarcina - complicatii sau chiar avortul spontan. Chiar si fara aceste riscuri, ei spun ca medicamentul este luat practic inutil pentru ca nu are niciun beneficiu in conceptie.
Se considera ca aspirina si alte antiinflamatoare pot determina aparitia problemelor de ovulatie si a infertilitatii. Una dintre ele este sindromul foliculului luteinizat nerupt (o afectiune in care foliculii ovarieni esueaza in a elibera ovulele).
Aspirina nu trebuie luata fara aviz medical. Cere sfatul medicului inainte de a incerca aceasta metoda, care se poate dovedi periculoasa pentru conceptie.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Ginecologie
- Dr. Carmen Radulescu - Institutul pentru ocrotirea mamei si copilului ALFRED D. RUSESCU - departament de obstetrica-ginecologie (maternitatea POLIZU)
- Dr. Lucian Sorin Puia - Spitalul clinic de obstetrica-ginecologie prof. dr. PANAIT SARBU (GIULESTI)
- Dr. Gheorghe Peltecu - Spitalul clinic FILANTROPIA
- Dr. Gheorghe Berbecar - Ministerul Administratiei si Internelor - Spitalul de urgenta prof. dr. DIMITRIE GEROTA
- Dr. Florian Robe -
Articole recomandate
- Histerosalpingograma
- Subponderabilitatea
- Chist ovarian functional
- Guta – factori de risc, simptome si tratament
- Sindromul hiperstimularii ovariene
- Cauze imunologice de infertilitate
- Simptome manifestate la nivelul stomacului: ce afectiuni pot ascunde
- Pierderea unei sarcini si moartea neonatala
- 10 dureri misterioase care nu ar trebui ignorate
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- 3 din 10 femei dezvolta un nou episod de infectie urinara in 12 luni de la prima infectie. Cum poti calcula care e riscul tau de a face o noua infectie si ce poti face ca sa le previi