Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vaccin pentru prevenirea infectiei cu citomegalovirus (CMV)

Publicat la data de: 19 Martie 2009

Cauza principala a deteriorarii neuronale infantile este infectia cu citomegalovirus sau CMV, in timp ce copilul se afla inca in uter. Majoritatea adultilor se infecteaza cu citomegalovirus din neglijenta, dar daca o femeie se infecteaza cu CMV pentru prima data in timpul sarcinii, bebesului acesteia prezinta un risc ridicat de a se naste cu aceasta infectie.

In unele cazuri, aceasta infectie „congenitala” cu CMV a condus la aparitia unor defecte permanente, cum ar fi pierderea auzului si vazului, dizabilitate mentala sau lipsa coordonarii.

Oamenii de stiinta de la Universitatea din Alabama au creat un vaccin impotriva infectiei cu CMV a nou-nascutilor. „Dezvoltarea vaccinului pentru prevenirea infectiei congenitale cu CMV a fost trecuta pe o lista a prioritatilor pentru SUA”, sustine Dr. Robert F. Pass, de la Universitatea din Alabama, Birmingham.

Aceasta descoperire a fost o mare provocare pentru cercetatori, prima incercare de a dezvolta vaccinul avand loc in urma cu mai bine de 30 ani. Vaccinul nou descoperit contine o proteina care se gaseste in invelisul citomegalovirusului si un adjuvant care imbunatateste sistemul imunitar.

La studiu au participat 464 femei cu varsta cuprinsa intre 14 si 40 ani, care nu erau insarcinate si nu au fost infectate cu CMV. Acestea au fost impartite in 2 grupe, o grupa fiind trata cu vaccinul anti-CMV si o grupa cu placebo, timp de 6 luni.

In perioada de monitorizare, in cadrul grupului vaccinat anti-CMV s-au infectat 18 femei, 97 dintre acestea au ramas insarcinate, si toti copii nascuti vii nu erau infectati cu CMV. In cazul grupului tratat cu placebo au aparut 31 infectii, 118 femei au ramas gravide si 97 dintre copii nascuti vii erau infectati cu CMV.


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate