Implanturile mamare pot influenta alaptarea?
Generalitati
SusDin dorinta de a fi frumoase, multe femei apeleaza la implanturile mamare. In cazul femeilor care nu au alaptat, implantul se introduce sub muschiul pectoral, astfel incat acesta nu afecteaza scurgerea laptelui matern. Concret, modul in care este amplasat implantul este in stransa legatura cu capacitatea de alaptare a unei femei.
Cuprins articol
Tipuri de interventii chirurgicale si alaptarea
SusDaca incizia este realizata de catre medicul specialist cu acordul pacientei in zona areolei, exista probabilitatea ca nervii sa fie deteriorati.
Cu toate acestea, metoda prezinta diferite avantaje, precum riscul scazut de aparitie al infectiei si mascarea cicatricilor datorate culorii mamelonului, insa cum aceasta incizie afecteaza canalele de alaptare, trebuie evitata in cazul pacientelor care vor sa aiba copii in viitor.
La fel este si cazul implanturilor care se realizeaza prin intermediul unor incizii facute prin ombilic. Acestea pot determina scaderea lactatiei. Cele mai indicate zone sunt cele plasate sub muschii pieptului fiindca nu este afectata in niciun fel alaptarea si nici tesutul mamar nu sufera deteriorari.
In cazul in care o femeie doreste sa-si faca o operatie de marire a sanilor si inca nu a nascut, atunci apar in mod firesc intrebarea daca va putea alapta dupa implant.
Specialistii sustin ca acest lucru este posibil, insa ca depinde de tipul de implant ales, de modalitatea de plasare a acestuia, precum si de modul in care interventia chirurgicala a fost efectuata.
Exista mai multe tipuri de implanturi. Astfel, daca cele care contin ser fiziologic nu prezinta niciun risc, in cazul celor din silicon riscurile exista, insa si acestea pot fi controlate - daca incizia se efectueaza departe de glanda mamara, femeia poate alapta.
Principalele zone de incizie care permit alaptarea
SusImplantul mamar nu opreste sub nicio forma alaptarea bebelusului la san, daca incizia prin care s-a realizat implantul a fost efectuata de medic sub san sau in partea laterala a sanului.
Explicatia consta in faptul ca aceste doua moduri de realizare a inciziei nu lezeaza legaturile nervoase din interiorul sanului, cele care influenteaza productia de lapte atunci cand acesta este stimulat.
In concluzie, daca procedura este realizata corect, glanda mamara ramane intacta in urma introducerii implantului, siliconul nu are niciun contact cu glanda mamara care contine canalele galactofore, iar viitoarea mama poate alapta fara probleme.
Zone de incizii care pot diminua alaptarea
SusProbleme pot sa apara in cazul in care incizia pentru implantul cu silicon este efectuata in jurul areolei mamare. In astfel de situatii este posibila o reducere a lactatiei.
Totodata, daca implantul este situat sub glanda mamara, atunci este posibil sa existe o anumita presiune pe acesta, iar rezultatul sa fie reducerea lactatiei.
De aceea, este de preferat ca incizia in vederea efectuarii operatiei de marire a sanilor sa aiba loc sub muschiul pectoral, la o distanta considerabila de glanda mamara.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Articole recomandate
- Medicamentele pot influenta rezultatul analizelor medicale?
- 9 factori importanti care va pot influenta metabolismul
- Obiceiuri care iti pot influenta metabolismul
- Marirea sanilor
- Cauze care pot determina anomalii ale sanilor
- Ce se poate ascunde in spatele unei umflaturi la nivelul areolei mamare?
- Cum poate influenta alimentatia riscul de cancer
- Cand este necesara operatia de indepartare a implantului mamar?
- Cancerul asociat implantului mamar