Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Trateaza natural hipotiroidismul - glanda tiroida lenesa

Actualizat la data de: 21 Martie 2020
Trateaza natural hipotiroidismul - glanda tiroida lenesa

Hipotiroidismul este o afectiune in care glanda tiroida nu produce suficient de multi hormoni. In stadiile incipiente, hipotiroidismul nu provoaca simptome vizibile, dar in timp, daca afectiunea nu este tratata sau tinuta sub control, poate provoca o serie de probleme de sanatate, cum ar fi obezitate, dureri articulare, infertilitate si boli de inima.

Desi oricine poate dezvolta hipotiroidism, femeile trecute de 60 de ani, cei al caror istric familial prezinta boala tiroidiana, acolo unde exista o boala autoimuna ( diabetul de tip 1, boala celiaca) sau in urma unor tratamente pentru afectiuni grave prezinta un risc crescut. Pentru diagnosticarea hipotiroidismului sunt disponibile teste precise ale functiei tiroidiene.

Cititi in continuare si aflati care este riscul de a suferi de hipotiroidism si cum se poate trata aceasta afectiune, chiar si natural.

Simptome

Semnele si simptomele hipotiroidismului variaza in functie de gravitatea deficientei hormonale. Problemele tind sa se dezvolte lent, deseori pe parcursul a mai multor ani.

Semnele si simptomele hipotiroidismului pot include: oboseala, sensibilitate crescuta la frig, constipatie, piele uscata, edeme, crestere in greutate, raguseala, slabiciune musculara, nivel crescut al colesterolului din sange, dureri musculare si rigiditate in articulatii, menstra neregulata, par subtiat, ritm cardiac incetinit, iritabilitate, memorare si concentrare scazuta.

Cauze

Cand glanda tiroida nu produce suficienti hormoni, echilibrul reactiilor chimice din corp poate fi deranjat. Hormonii produsi de glanda tiroida - triiodotironina (T3) si tiroxina (T4) - au un impact enorm asupra sanatatii, afectand toate aspectele metabolismului. Acesti hormoni influenteaza de asemenea controlul functiilor vitale, cum ar fi temperatura corpului si ritmul cardiac.

Hipotiroidismul poate fi cauzat de mai multi factori, printre care:

• Boala autoimuna - tiroidita Hashimoto apare atunci cand sistemul imun produce anticorpi care ataca glanda tiroida. Oamenii de stiinta cred ca o combinatie de factori precum genele si un declansator de mediu afecteaza capacitatea tiroidei de a produce hormoni.
• Supra-raspuns la tratamentul hipertiroidismului. Persoanele care produc prea mult hormon tiroidian (hipertiroidism) sunt deseori tratate cu iod radioactiv sau medicamente anti-tiroidiene, care, uneori, scad prea mult productia de hormoni tiroidieni, ducand la hipotiroidism permanent.
• Chirurgia tiroidiana. Indepartarea totala sau a unei portiuni mari din glanda tiroida poate diminua sau opri productia de hormoni.
• Terapie cu radiatii. Radiatia folosita pentru tratarea cancerului (cap, gat) poate afecta glanda tiroida si poate duce la hipotiroidism.
• Medicamente. O serie de medicamente, precum litiul utilizat pentru tratarea unor tulburari psihiatrice, pot contribui la hipotiroidism. Medicul va comunica obligatoriu efectul acestora asupra glandei tiroide.
• Boala congenitala. Unii bebelusi se nasc cu glanda tiroida defecta sau fara glanda tiroida, dar cel mai des copiii au o forma mostenita a tulburarii.
• Sarcina. Unele femei dezvolta hipotiroidism in timpul sau dupa sarcina (hipotiroidism postpartum), deseori pentru ca produc anticorpi impotriva propriei glande tiroide. Lasat netratat, hipotiroidismul creste riscul de avort, nastere prematura, preeclampsie si poate afecta grav fatul in curs de dezvoltare.
• Deficit de iod. Prea putin iod poate duce la hipotiroidism si prea mult iod poate agrava hipotiroidismul la persoanele care au deja afectiunea.

Complicatii

Hipotiroidismul netratat poate duce la o serie de probleme de sanatate: gusa (poate afecta aspectul si poate interfera cu inghitirea sau respiratia), un risc crescut de boli cardiace si insuficienta cardiaca (nivelurile ridicate de colesterol LDL), depresie, iritabilitate, o incetinire a functiilor mentale, neuropatie periferica (leziuni ale nervilor periferici care pot provoca durere, amorteala si furnicaturi in zonele afectate), mixedem (afectiune rara, rezultatul hipotiroidismului nediagnosticat pe termen lung) si infertitilitate.

Tratament

Hipotiroidismul este o afectiune cu care ne confruntam intreaga viata. Pentru multe persoane, medicamentele cu levotiroxina reduc sau amelioreaza simptomele. Medicatia este conceputa pentru a restabili nivelurile de hormoni iar simptomele afectiunii dispar sau sunt ameliorate.

Alternative naturale

Sunt disponibile extracte care contin glanda tiroida din sursa bovina, care s-au dovedit eficiente in tinerea sub control a hormonilor tiroidieni, fie administrate individual, fie ca tratament adjuvant.

Tirostim Adjuvant in hipotiroidism

Administrarea Tirostim aduce un aport complementar de hormoni, fiind un adjuvant in ameliorarea acestei afectiuni. Tirostim are la baza extract natural din tiroida bovina obtinut prin liofilizare (fara toxine), cu putere enzimatica mare, care stimuleaza activitatea tiroidei si are efect benefic in hipotiroidism.

Tirostim contine glanda tiroida din sursa bovina (pulbere, fara tiroxina), L-Tirozina, Magneziu, Zinc, Mangan, Iod si Molibden, ingrediente necesare in metabolizarea si stimularea productiei de hormoni tiroidieni.

Tirostim regleaza metabolismul si amelioreaza simptomele date de o tiroida lenesa subactiva fara a induce toxicitate (crestere in greutate, edeme, incetinirea ritmului de activitate metabolica, deficit de atentie, concentrare, memorare, oboseala, lentoare intelectuala si motorie, iritabilitate, imunitate scazuta, sensibilitate la frig, piele uscata, par si unghii fragile, constipatie, hipotensiune, hipoglicemie, hipercolesterolemie).

Medicului dumneavoastra este in masura sa va poata personaliza tratamentul. De asemenea, tot el va poate recomanda sa: aveti o dieta echilibrata cu cantitati adecvate de iod, limitati aportul de soia si de fibre care pot impiedica organismul sa obtina hormonii de care are nevoie si sa monitorizati afectiunile de care puteti suferi (boala celiaca, diabet, artrita reumatoida, apnee sau probleme ale glandei pituitare.

De asemenea, este important sa obtineti un somn de calitate in fiecare seara, sa aveti o dieta bogata in fructe si legume si sa luati in considerare utilizarea mecanismelor de reducere a stresului pentru a va ajuta sa combateti nivelul energetic scazut.

COSMO PHARM iti aduce Sanatate din natura!


Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.