Homeopatia, un aliat eficient al tuturor
Cum sa iau medicamentul meu homeopatic ?
In general, priza medicamentului homeopatic este recomandata in afara meselor, avand gura curata.
Pentru tubul de granule, o priza se compune in mod obisnuit din 5 granule.
Continutul unei doze va fi luat in intregime, intr-o singura priza.
Spre deosebire de ceea ce exista in alopatie, aceste cantitati sunt independente de varsta si de greutatea persoanei.
Ceea ce conteaza nu este cantitatea, ci frecventa prizelor.
Cum sa administrez un medicament homeopatic bebelusului meu?
Medicamentele homeopatice pot fi dizolvate in putina apa, intr-un pahar sau intr-un biberon, fara a le incalzi. Este important ca prepararea sa se realizeze in fiecare zi.
Posologia pentru un copil este identica cu cea pentru un adult: 5 granule sau 1 doza la o priza.
Trebuie sa evitam atingerea granulelor cu degetele?
Din motive de igiena, si ca in cazul oricarui alt medicament, este preferabil sa se evite atingerea medicamentelor homeopatice cu degetele.
Numaratorul de granule este conceput pentru a facilita priza acestora.
De ce nu exista un prospect, o posologie, o indicatie terapeutica pentru anumite medicamente homeopatice?
Un acelasi medicament poate fi indicat pentru diferite afectiuni. Nu este, deci, posibil, sa se fixeze o indicatie si o posologie unice pentru un medicament. Cereti sfatul farmacistului sau medicului dumneavoastra.
Din contra, specialitatile homeopatice au, in mod sistematic,o indicatie terapeutica si sunt insotite, de cele mai multe ori, de un prospect.
Medicamentele homeopatice si alopate sunt compatibile ?
Nu exista nicio contraindicatie nici vreo interactiune medicamentoasa in ceea ce priveste priza simultana de medicamente alopate si homeopatice.
Ele sunt utilizate din ce in ce mai des in mod complementar.
Exista alimente contraindicate in timpul unui tratament homeopatic ?
Nu. Substantele aromatice puternice cum ar fi menta, cafeaua, ceaiul, tutunul, musetelul etc. sunt compatibile cu priza unui medicament homeopatic, trebuie doar sa fie absorbite la un interval de timp fata de priza medicamentului homeopatic. Medicamentele homeopatice trebuie sa fie absorbite „in gura curata”.
Homeopatia este o terapeutica cu actiune lenta sau rapida?
Rapiditatea de actiune a homeopatiei depinde de problema de sanatate abordata.
Pentru ingrijirea unui simptom acut (cucui, tulburare ORL, etc.) actiunea este rapida, de la cateva minute la cateva ore sau cateva zile, in functie de situatie.
in cazul unei maladii cronice, tratamentul este mai lung si depinde in mod sistematic de o consultatie medicala.
Femeile insarcinate se pot trata prin homeopatie ?
Da. Medicamentele homeopatice nu prezinta toxicitate chimica, nici vreo contraindicatie, nici interactiune cu alte medicamente, nici efecte nedorite legate de cantitatea de medicament ingerata.
Femeile insarcinate se pot trata, deci, prin homeopatie, fara vreun risc cunoscut pentru ele sau pentru viitorul copil. Totusi, este preferabil sa vorbeasca despre acest lucru cu medicul sau cu farmacistul lor.
Putem trata animalele prin homeopatie ?
De mai bine de 150 de ani,homeopatia este utilizata pentru tratarea animalelor de companie, de ferma sau de competitie, in particular caii de cursa. Crescatorii o adopta din ce in ce mai mult, in special pentru absenta reziduurilor din organism, unul dintre criteriile care le permite sa obtina denumirea � Bio �. Homeopatia permite ingrijirea animalelor in mod eficient, fara efecte toxice, nici dependenta.
Trebuie sa crezi in homeopatie pentru ca ea sa functioneze ?
In lume, mai mult de 400 de milioane de persoane au incredere in homeopatie. Pe de alta parte, rezultatele medicinei veterinare au contribuit mult la dezvoltarea homeopatiei. Animalul este oare capabil sa faca diferenta intre un tratament alopat si unul homeopatic ? Este el in masura sa dezvolte o reactie psihologica pentru ca „are credinta” in produsul care i s-a administrat ? Cu siguranta, nu !
Cum se prezinta medicamentele homeopatice ?
Medicamentele homeopatice se pot prezenta sub forma de unitare (continand un singur principiu activ) ambalate cel mai adesea sub forma de tuburi de granule sau doze de globule, sau sub forma de specialitati (care grupeaza mai multe principii active in cadrul aceluiasi medicament).
Formele farmaceutice existente sunt :granule, unguente, geluri, siropuri, comprimate.
Medicamentele homeopatice au o data de expirare ?
Medicamentele homeopatice au o data de expirare.Aceasta este mentionata si trebuie sa fie respectata.
Ne putem trata singuri prin homeopatie ?
In anumite cazuri automedicatia, insotita de sfatul farmacistului dumneavoastra, poate fi suficienta pentru a trata simptome acute. Dar, in cazul in care simptomele persista, este absolut necesara consultarea unui medic pentru a obtine un diagnostic precis si pentru a stabili un tratament adaptat.
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Homeopatia: intre mit si adevar
- Ce trebuie sa stii despre homeopatie
- Homeopatia si medicina alopata nu se exclud
- Deosebirile dintre medicina clasica si homeopatie
- Mezoterapia – intrebari frecvente
- Slabiti 10 kilograme in 21 de zile - dieta de detoxifiere Martha Vineyard
- Regimul alimentar in bolile de ficat
- Poliartrita favorizeaza aparitia osteoporozei, sau…invers ?
- Alergiile copiilor