Consumul exagerat de sare provoaca dureri de cap
Stire medicala
Consumul abuziv de sare este o cauza a durerilor de cap, potrivit unei descoperiri recente a cercetatorilor de la Universitatea Johns Hopkins, America.
Studiul americanilor a fost derulat pe un esantion de 400 de oameni, carora le-au fost administrate anumite regimuri alimentare, cu cantitati diferite de sare. Cercetatorii au consemnat reactiile organismului la consumul diferitelor cantitati de sare din alimentatie: 9 g/zi, 6 g/zi si 3 g/zi.
Savantii au descoperit ca dupa ce au redus cantitatea de sare de la 9 g la 3 g pe zi, riscul durerilor de cap al persoanelor testate era cu 31% mai mic.
Consumul de sare determina cresterea presiunii arteriale. Scaderea concentratiei de sare din alimentatie echivaleaza cu o scadere a tensiunii si, implicit, a riscului de dureri de cap provocate pe fondul hipertensiunii.
Oamenii de stiinta au mai descoperit, de asemenea, ca scaderea presiunii arteriale scade riscul de accidente cerebrale vasculare si cardiace.
Articole recomandate
- Sfaturi practice pentru ameliorarea durerilor cronice
- De ce este bine sa consumi seminte de dovleac. 8 beneficii miraculoase
- Durerile in gat - cauze si remedii naturiste
- Cum putem trata cu succes migrenele
- Hipertensiunea arteriala la copii
- Remedii naturiste pentru congestia sinusurilor si sinuzita cronica
- Boli cauzate de deficitul de proteine
- Arterita cu celule gigante
- Sfaturi pentru controlul aciditatii gastrice