Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Supa usoara de pui si porumb

Actualizat la data de: 21 Ianuarie 2015
Supa usoara de pui si porumb

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Supa usoara de pui si porumb este un preparat cu valoare nutritionala ridicata, potrivit pentru dieta bolnavilor de hepatita.

Uleiul de masline furnizeaza grasimi sanatoase, porumbul este un carbohidrat complex care induce rapid starea de satietate, iar carnea slaba de pui completeaza aportul zilnic necesar de proteine.

Ingrediente:

  • 1 ceapa mica, taiata marunt
  • 1 lingurita ulei de masline
  • 500 ml supa limpede de legume (fara sare)
  • 1 cutie de porumb la conserva
  • 1 cartof mediu, dat pe razatoare
  • 1 jumatate de piept de pui, taiat cubulete
  • 2 lingurite de smantana degresata
  • patrunjel proaspat maruntit, dupa gust

Mod de preparare:

Incingeti uleiul de masline intr-o oala mare si sotati ceapa maruntita si cartoful ras 1-2 minute. Adaugati apoi supa limpede de legume si porumbul, acoperiti oala si lasati totul la fiert circa 10 minute. Separat, fierbeti carnea de pui, aruncati apa si transferati-o in oala cu legumele. Asezonati cu piper negru si putina sare, daca doriti. La final, adaugati smantana si garnisiti supa cu patrunjelul proaspat.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate