Romania ocupa locul 2 in Europa la numarul de persoane infectate cu virusul hepatitic B
Stire medicala
Romania ocupa locul 2 in Europa la numarul de persoane infectate cu virusul hepatitic B. In anul 2011, la fiecare 100.000 de locuitori, s-au raportat 2 cazuri de hepatita B, iar situatia devine din ce in ce mai ingrijoratoare pentru medici, in conditiile in care tot mai putini parinti inteleg importanta vaccinarii impotriva acestei boli infectioase.
Desi vaccinul antihepatita B este inclus in Programul National de Imunizari, el nu este luat in serios de parinti, astfel ca virusul se dezvolta in timp in cancer hepatic. In 2012, cele mai multe cazuri de hepatita B s-au inregistrat in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 25 si 34 de ani.
Virusul hepatitic B creste de 100 de ori riscul de cancer hepatic
Virusul hepatitic B este cel care declanseaza boala infectioasa hepatita B, care afecteaza ficatul. Acest organ indeplineste aproximativ 500 de functii pentru organism, iar imbolnavirea lui cu hepatita il poate distruge in totalitate. Hepatita B poate fi acuta sau cronica, dar pentru ambele forme de boala, exista o singura solutie vaccinarea antihepatita B.
Virusul hepatitic B creste de 100 de ori riscul de cancer hepatic si este a doua cea mai frecventa cauza care declanseaza cancerul, dupa tutun. In tarile in care incidenta imbolnavirii este mare, vaccinarea ar trebui sa fie acceptata de parinti, ca masura de prevenire a bolii infectioase.
"Populatia trebuie sa stie ca exista solutii pentru ca o astfel de infectie sa nu se transforme intr-o drama, iar una dintre cele mai importante masuri este vaccinarea. Inca din prima zi de viata, nou-nascutul este vaccinat impotriva hepatitei B in cadrul Programului National de Vaccinare. Din pacate insa observam, in ultimii ani, un trend ingrijorator al mamelor care refuza sa isi vaccineze copiii impotriva Hepatitei B, boala care daca este dobandita in copilarie conduce rapid la ciroza hepatica si deces", a declarat conf. dr. Victoria Arama, din cadrul Institutului National de Boli Infectioase "Prof Dr Matei Bals" din Bucuresti, conform Agerpres.
Ziua Mondiala a Hepatitei a fost sarbatorita pe data de 28 iulie si a avut ca tema principala atragerea atentiei asupra faptului ca hepatita B, o boala care poate fi prevenita prin vaccin, este ignorata la nivel mondial.
Mai multe informatii gasiti pe Stop Gripa
Articole recomandate
- Dr. Eugen CANE, medic primar obstetrica-ginecologie, ne vorbeste despre canc ...
- Chemoembolizare hepatica - solutia nechirurgicala a tumorilor hepatice!
- Lista cu vaccinurile obligatorii si optionale
- 17 obiceiuri foarte nocive pentru inima
- Indicatiile interferonului in tratamentul hepatitei cronice B
- Salmonelozele
- Dieta de vara a persoanelor cu diabet
- Informatii esentiale despre biopsia hepatica
- Hepatitele