Hepatita B - tratamente naturiste si diete recomandate
Ce este hepatita virala B?
SusHepatita virala B (HVB) este o boala infectioasa determinata de virusul hepatic B, transmis mai frecvent pe cale parenterala (digestiva), manifestandu-se clinic prin evolutia variata, de la purtatori si forme usoare pana la cele grave cu un potential de trecere in stare cronica. Perioada de incubatie a bolii dureaza 45 - 120 - 180 zile.
Cuprins articol
Cum se manifesta hepatita virala B?
SusBoala poate avea manifestari diferite de la caz la caz. Pot exista persoane care sunt purtatoare a virusului care au manifestari de boala si altele care sunt purtatoare a virusului dar care nu au nici un fel de simptom.
Pentru primul caz (in care exista manifestari) debutul bolii este lent, cu pierderea poftei de mancare, greata, voma, dureri in dreptul ficatului, oboseala, dureri de cap, indispozitie generala si dureri in articulatii. Mai rar (30-40% din cazuri) se intalneste febra care dureaza cateva zile, uneori si mai mult. In aceasta perioada mai pot aparea si mancarimi ale pielii. Unul din semnele precoce ale bolii este modificarea culorii urinei, care devine bruna-cenusie ca berea. Dupa 1-2 zile dupa ce constatati ca urina si-a schimbat culoarea va apareaicterul (coloratia in galben a pielii si mucoaselor), scaunul poate capata o culoare cenusie, apar eruptii pe piele, iar ficatul se mareste in volum.
In cel de-al doilea caz exista o forma a infectiei cu virus hepatic B la care purtatorii virusului nu prezinta semne de boala, acestia fiind asa-numitii "purtatori sanatosi". Revenind la intrebarea dv. va raspundem ca exista un program national de tratament al hepatitei B, insa acesta se adreseaza strict bolnavilor cu manifestari si nu purtatorilor sanatosi. In cazul dv. ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati un regim alimentar corespunzator alaturi de o ingrijire atenta a ficatului prin produse hepato-protectoare.
In continuare vom descrie pe larg alimentele indicate in cazul bolii hepatice, cat si pe cele interzise. Cat priveste posibilitatea de a avea copii, in cazul in care mama acestora nu este purtatoare de virus hepatic atunci sansa este de 50% ca acestia sa se nasca sanatosi.
Alimentatie corecta
SusDaca ai avut nesansa sa te procopsesti cu hepatita, stii deja ca accesul la anumite bucate iti este restrictionat. Dar nu e cazul sa o iei in tragic! Sunt destule mancaruri pe care le poti savura in voie!
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Infectioase
- Dr. Adriana Motoc - Spitalul clinic de boli infectioase si tropicale prof. dr. VICTOR BABES
- Dr. Mariana Mardarescu - Institutul de boli infectioase prof. dr. MATEI BALS
- Dr. Cleo-Nicoleta Rosculet - Institutul de boli infectioase prof. dr. MATEI BALS
- Dr. Laura Maria Albu -
- Dr. Cristina Mihaela Cismaru -
Articole recomandate
- Terapia Mayr sau tehnica de intinerire a corpului, mintii si spiritului
- Menopauza si substitutia hormonala
- Cancerul ovarian
- Pastilele de slabit
- Remedii naturale pentru impotenta
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Tot ce trebuie sa stiti despre insulina pudra
- Rozaceea
- Hepatitele