Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Hepatita B - tratamente naturiste si diete recomandate

Actualizat la data de: 12 Aprilie 2024

Ce este hepatita virala B?

Sus
Hepatita B - tratamente naturiste si diete recomandate

Hepatita virala B (HVB) este o boala infectioasa determinata de virusul hepatic B, transmis mai frecvent pe cale parenterala (digestiva), manifestandu-se clinic prin evolutia variata, de la purtatori si forme usoare pana la cele grave cu un potential de trecere in stare cronica. Perioada de incubatie a bolii dureaza 45 - 120 - 180 zile.

Cuprins articol

  1. Ce este hepatita virala B?
  2. Cum se manifesta hepatita virala B?
  3. Alimentatie corecta
  4. Citeste pe aceeasi tema

Cum se manifesta hepatita virala B?

Sus

Boala poate avea manifestari diferite de la caz la caz. Pot exista persoane care sunt purtatoare a virusului care au manifestari de boala si altele care sunt purtatoare a virusului dar care nu au nici un fel de simptom.

Pentru primul caz (in care exista manifestari) debutul bolii este lent, cu pierderea poftei de mancare, greata, voma, dureri in dreptul ficatului, oboseala, dureri de cap, indispozitie generala si dureri in articulatii. Mai rar (30-40% din cazuri) se intalneste febra care dureaza cateva zile, uneori si mai mult. In aceasta perioada mai pot aparea si mancarimi ale pielii. Unul din semnele precoce ale bolii este modificarea culorii urinei, care devine bruna-cenusie ca berea. Dupa 1-2 zile dupa ce constatati ca urina si-a schimbat culoarea va apareaicterul (coloratia in galben a pielii si mucoaselor), scaunul poate capata o culoare cenusie, apar eruptii pe piele, iar ficatul se mareste in volum.

In cel de-al doilea caz exista o forma a infectiei cu virus hepatic B la care purtatorii virusului nu prezinta semne de boala, acestia fiind asa-numitii "purtatori sanatosi". Revenind la intrebarea dv. va raspundem ca exista un program national de tratament al hepatitei B, insa acesta se adreseaza strict bolnavilor cu manifestari si nu purtatorilor sanatosi. In cazul dv. ceea ce trebuie sa faceti este sa urmati un regim alimentar corespunzator alaturi de o ingrijire atenta a ficatului prin produse hepato-protectoare.
In continuare vom descrie pe larg alimentele indicate in cazul bolii hepatice, cat si pe cele interzise. Cat priveste posibilitatea de a avea copii, in cazul in care mama acestora nu este purtatoare de virus hepatic atunci sansa este de 50% ca acestia sa se nasca sanatosi.

Alimentatie corecta

Sus

Daca ai avut nesansa sa te procopsesti cu hepatita, stii deja ca accesul la anumite bucate iti este restrictionat. Dar nu e cazul sa o iei in tragic! Sunt destule mancaruri pe care le poti savura in voie!


Medici specialisti Infectioase

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate