Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile

Actualizat la data de: 11 Iunie 2010

Rezultatele studiilor

Sus
Vaccinul impotriva papiloma virusului uman a depasit asteptarile

Vaccinul Gardasil asigura protectie impotriva serotipurilor de papiloma virus care produc 90% dintre cancerele cervicale.
Gardasil a aparut pe piata in urma cu un an, oferind protectie impotriva serotipurilor 16 si 18 de papilomavirus, serotipuri responsabile de 70% dintre toate cancerele cervicale, precum si impotriva seroptipurilor 6 si 11, care produc vegetatiile veneriene (veruci genitale).
Studiul efectuat pe 11000 de femei intre 15 si 26 ani a aratat ca vaccinul protejeaza in proportie de 38% si de alte 10 serotipuri papilomavirus responsabile de inca 20% dintre cancerele cervicale.

"Cercetarile recente au demonstrat ca vaccinul asigura protectie suplimentara impotriva altor serotipuri de papilomavirus, afirma Darren Browen, profesor in medicina, microbiologie si imunologie la Universitatea de Medicina din Indianapolis. Gardasil asigura protectie impotriva altor 10 serotipuri de papilomavirus."
Cercetarile efectuate de catre Brown, expuse anul acesta in cadrul unei reuniuni a medicilor oncologi, au aratat ca vaccinul asigura protectie de 100% impotriva serotipurilor 16 si 18, timp de 5 ani dupa administrare.

Un studiu recent, expus la o reuniune a Societatii de Microbiologie, arata ca vaccinul:
- este activ in proportie de 10% impotriva altor 10 serotipuri virale care produc cancer cervical
- ofera protectie in proportie de 45% impotriva infectiei persistente cu serotipurile 45 si 31, implicate de asemenea in producerea cancerului cervical
- previne in proportie de 62% aparitia leziunilor precanceroase produse de catre cele 2 serotipuri mentionate mai sus
Brown afirma ca aceasta protectie suplimentara este usor explicabila avand in vedere ca serotipurile sunt inrudite:
"Aceste serotipuri sunt inrudite din punct de vedere genetic, deci ne putem astepta la existenta unei protectii impotriva unor serotipuri aditionale, lucru care a fost si demonstrat" afirma Brown.

Cuprins articol

  1. Rezultatele studiilor
  2. Cancerul cervical
  3. Informatii utile
  4. Citeste pe aceeasi tema

Cancerul cervical

Sus

Vaccinul a constituit baza a numeroase dezbateri din momentul aparitiei pe piata, avand sustinatori care doreau vaccinarea de rutina a femeilor tinere, altii fiind de parere ca vaccinul promoveaza promiscuitatea si impiedica exercitarea drepturilor parintesti. Texasul este primul stat care a comercializat vaccinul.
Centrul de Control al Bolilor recomanda vaccinarea tuturor fetitelor cu varsta cuprinsa intre 11 si 12 ani, putand fi administrat si incepand cu 9 ani. Vaccinul este recomandat si femeilor intre 13 si 26 ani care nu au fost vaccinate sau nu au incheiat seria de vaccinari.
Brown afirma ca noile descoperiri vor determina mai multi parinti sa isi vaccineze copiii de sex feminin. Brown atentioneaza asupra faptului ca efectuarea vaccinului nu implica neefectuarea controalelor ginecologice periodice si a testului Papanicolau in vederea depistarii precoce a leziunilor precanceroase sau canceroase.

Informatii utile

Sus

Scott M. Hammer, doctor in medicina, sef al departamentului de Boli Infectioase al Universitatii Columbia din New York si presedinte al comitetului care a ales studiile ce vor fi prezentate la conferinta, afirma ca "acestea sunt informatii foarte importante pentru femei".
S-a demonstrat ca acest vaccin protejeaza impotriva serotipurilor 6, 11, 16 si 18 de papilomavirus, dar nu se stia ca asigura si protectie suplimentara.
"Noile studii demonstreaza ca Gardasil asigura protectie de 35-40% impotriva altor tipuri de papilomavirus ce produc cancer cervical", afirma acesta.


Medici specialisti Ginecologie

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate