Paine cu dovlecei
Actualizat la data de: 09 Ianuarie 2015
Timp de preparare: Peste 60 minute
Dificultate: medie
Painea cu dovlecei este un preparat usor de digerat, savuros si sigur pentru consum in duodenita.
Nu consumati preparatul imediat dupa coacere, mai asteptati 2-3 ore, astfel incat sa nu riscati declansarea disconfortului digestiv.
Ingrediente
- 350 grame faina alba
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita scortisoara
- 1 praf de sare
- 1 sfert de lingurita bicarbonat de sodiu
- 3 linguri ulei de rapita
- 1 lingurita coaja de lamaie rasa
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 1 ou mare, batut bine
- 300 grame zahar
- 350 grame dovlecel ras
- 50 grame nuci maruntite
Mod de preparare
- Amestecati faina cu urmatoarele patru ingrediente (pana la bicarbonatul de sodiu) si, separat, combinati uleiul de rapita cu coaja de lamaie, esenta de vanilie, zaharul si oul batut.
- Adaugati dovlecelul si amestecati compozitia cu mixul de faina.
- La final, incorporati nuca maruntita in aluatul obtinut.
- Turnati coca in doua tavi de chec unse cu putin ulei de masline.
- Coaceti painea la temperatura ridicata timp de o ora, o ora si un sfert.
- Lasati-o la racit pe un gratar cel putin 2-3 ore inainte de consum!
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare