Omleta cu dovlecel
Actualizat la data de: 02 Octombrie 2014

Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Alimentatia in diabetul de tip 1 (insulinodependent) este cheia controlului nivelului de glicemie.
Pacientul trebuie sa isi monitorizeze cu atentie aportul de glucide, lipide, proteine, colesterol si sare din alimente.
Ingrediente:
- 2 dovlecei mici, curatati de coaja
- 6 oua
- 8 frunze proaspete de busuioc, tocate marunt
- patrunjel proaspat tocat, dupa gust
- 30 grame parmezan ras
- un praf sare
- un praf piper
- 3 felii de sunca slaba
- 1 rosie bine coapta, taiata cubulete
- 2 fire ceapa verde, tocate marunt
- 1 lingura unt
Mod de preparare:
- Dati pe razatoare dovleceii, presarati seara deasupra si lasati-i la scurs 10 minute.
- Intr-un bol mare, bateti ouale si adaugati busuiocul, patrunjelul, jumatate din cantitatea de parmezan si piperul.
- Lasati compozitia sa se odihneasca.
- Incingeti o tigaie antiaderenta si prajiti sunca la foc mediu, pana devine crocanta.
- Transferati-o pe un servetel si sotati dovlecelul ras in tigaie timp de 3 minute, amestecand din cand in cand.
- Taiati marunt sunca si adaugati-o in compozitia oualor.
- Turnati in tigaie mixul de oua, branza si condimente peste dovlecel, astfel incat sa il acoperiti complet.
- Lasati totul la prajit cate 4 minute pe fiecare parte.
- La sfarsit, presarati deasupra restul parmezanului si serviti preparatul cald.
Apreciaza
1 voturi
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare