Metode simple si eficiente pentru intarirea sistemului imunitar
Generalitati
SusUn sistem imunitar puternic tine la distanta orice boala. Cum a preveni este mai usor decat a trata, descopera acum ce poti face pentru a fi mereu in forma maxima!
Sistemul imunitar nu este unul izolat, el lucreaza in stransa colaborare cu sistemul endocrin si cu cel nervos.
Factori precum stresul, fluctuatiile de hormoni si alimentatia necorespunzatoare pot afecta negativ sistemul imunitar.
Sistemul imunitar sanatos lupta pe mai multe planuri - fizic, emotional si spiritual, pentru a mentine organismul in stare optima.
Fiecare persoana are zonele sale slabe ale corpului, care sunt atacate de diverse boli pe un fond de vulnerabilitate, adica in urma unui stres puternic, unei deceptii ingrozitoare, unei tristeti adanci.
Vestea buna este ca exista anumite alimente, ierburi, condimente, plante medicinale si medicamente naturale, care intaresc sistemul imunitar, protejand organismul impotriva agentilor patogeni in mod eficient si fara efecte secundare.
Important de retinut este faptul ca atunci cand racesc sau fac gripa, oamenii iau medicamente care intervin asupra simptomelor, dar nu si asupra cauzelor care au provocat bolile. Fara consolidarea sistemului imunitar, bolile recidiveaza.
Cuprins articol
Ce intareste sistemul imunitar
SusRegimul alimentar sanatos
Alege sa consumi legume ca broccoli, varza, morcovi, rosii, cicoare, usturoi, ciuperci, si spanac, ori de cate ori este posibil – naturale sau la abur, sub forma de piureuri.
Acestea apara organismul impotriva infectiilor, oferind nu numai cantitati enorme de beta-caroten, dar si niveluri ridicate de vitamina C, calciu si fitochimicale.
Opteaza pentru fructe precum: lamai, grapefruit, portocale, banane si fructe rosii - cirese, afine, mure, coacaze negre, macese si struguri.
Migdalele si nucile exercita si ele un efect benefic pentru sistemul imunitar, similar cu prebiotice in intestin.
Un pumn mic de migdale pe zi este tot ce avem nevoie. Adauga condimente in mancare si bautura!
Spui adio racelilor daca consumi regulat ghimbir, scortisoara, chimen, oregano si piper cayenne. Fie le adaugi in mancaruri, fie le consumi sub forma unor ceaiuri sau capsule.
Plantele medicinale (echinaceea, ginseng, aloe vera), vitaminele si mineralele (vitamina C, zincul si seleniul) si sportul fac, de asemenea, minuni pentru sistemul imunitar.
Un alt aliat impotriva racelilor este gama Proimmunity, produsa de Laboratoarele Fiterman. Acestea vin in sprijinul nostru cu GAMA Proimmunity, sub forma de sirop si de capsule.
Este vorba despre cea mai complexa formula pentru intarirea imunitatii, despre produse naturale fara coloranti, aromatizanti, conservanti sau indulcitori sintetici, cu actiune benefica garantata de amestecul urmatoarelor substante bioactive: complexul Propolis, Echinacea si Vitamina C, extract concentrat de soc si o forma organica de Zinc, usor absorbabila, care duce la buna functionare a sistemului imun.
Substantele bioactive utilizate in mod traditional duc la cresterea rezistentei organismului la infectii, au actiune antimicrobiana si antivirala si reduc inflamatiile.
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- 10 secrete care va ajuta sa nu va imbolnaviti
- Alaptarea
- Ceaiul verde: elixirul sanatatii!
- 5 cele mai comune boli ale toamnei
- De ce este rasul cel mai bun medicament?
- Sinuzita (Infectia sinusurilor)
- Beneficiile ananasului
- 7 sfaturi utile pentru intarirea sistemului imunitar
- Sfaturi pentru intarirea sistemului imunitar al copilului tau
Citeste pe aceeasi tema
- Pregatirea sistemului imunitar pentru sezonul rece: strategii si recomandari
- Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei
- Papiloamele si negii - cat de periculosi sunt pentru organism
- 16 moduri simple de a reduce stresul si anxietatea
- 10 metode practice pentru prevenirea candidozelor vaginale