Inflamatii create de raceli si alte afectiuni? Combate-le in mod natural
De cele mai multe ori, cand vine vine sezonul rece ne asteptam la un nou sezon de raceli si gripe. O raceala comuna este o boala cauzata de un virus localizat in nas. Din multitudinea de virusuri cunoscute ce pot determina aparitia racelii, rinovirusurile sunt cel mai des intalnite.
Simptomele unei raceli includ stranutul, secretii nazale (rinoree), obstructie nazala, dureri in gat, tuse, raguseala dar si dureri de cap, frisoane si stare generala proasta. Simptomele racelii se datoreaza in principal raspunsului organismului la infectie.
Sistemul imunitar contine o serie de de substante naturale numite mediatorii inflamatiei care declanseaza si moduleaza raspunsul inflamator. Pentru astfel de simptome s-au folosit numeroase plante cu proprietati antivirale, antibacteriene, de combatere a inflamatiei si de intarire a sistemului imunitar.
Spre exemplu, extractul de Turmeric (Curcuma longa) activeaza productia de anticorpi si celule T, rezultand intr-un sistem imunitar puternic. Extractul de Arbore de Tamaie este folosit ca decongestionat si calmant pentru caile respiratorii, extractul de Salcie pentru efectul antibacterian, iar Piperina pentru stimularea sistemului imunitar. Avantajul este ca aceste extracte, luate separat sau combinat, se integreaza perfect in organism fara a crea efecte adverse nedorite.
Sa aflam mai departe ce presupune inflamatia la nivelul organismului si care sunt remediile naturale care o pot combate.
Inflamatia poate fi neplacuta, insa este un semn ca organismul isi face treaba; este un raspuns imun la o infectie, iritatie sau o leziune. Inflamatia apare atunci cand celulele deteriorate elibereaza histamine. Cand sistemul imunitar este activat ca raspuns la patrunderea in organism a unui corp strain, histamina este primul mediator chimic de aparare care este implicat in procesul de inflamatie, adica la raspunsul acestuia fata de potentialul agresor.
Inflamatia poate provoca durere, rigiditate, disconfort, suferinta, si chiar agonie., in functie de gravitatea inflamatiei. Tipul durerii variaza: poate fi descrisa ca fiind constanta si permanenta, oscilanta sau pulsatorie, cu senzatie de ciupire sau injunghiere.
Inflamatia este clasificata in doua tipuri principale:
• Inflamatia acuta c Se rezolva adesea in doua saptamani sau mai putin. Simptomele apar rapid. Acest tip de inflamatie readuce corpul la starea sa inainte de ranire sau boala.
• Inflamatia cronica este mai usoara si in general se manifesta cu o forma mai mica de inflamatie. De obicei dureaza mai mult de sase saptamani. Poate aparea chiar si atunci cand nu exista nicio vatamare si nu se termina intotdeauna atunci cand boala sau vatamarea se vindeca. Inflamatia cronica a fost asociata cu tulburari autoimune si chiar de stres prelungit.
Semne ale inflamatiei acute:
• Durere a zonei inflamate
• Roseata
• Pierderea functiei zonei vatamate
• Umflatura (edem)
• Caldura la atingere
Simptomele inflamatiei cronice sunt diferite si pot include:
• Oboseala
• Afte bucale
• Dureri corporale
• Febra
• Eczeme
• Carederea parului
• Depresie, anxietate si alte tulburari de dispozitie
• Infectii frecvente
• Dureri de cap fara o cauza anume
• Probleme gastrointestinale, precum constipatie, diareea si reflux gastric
Multi factori pot duce la inflamatii, cum ar fi:
• Afectiuni cronice si acute
• Anumite medicamente
• Expunerea la substante iritante sau materiale straine pe care corpul nu le poate elimina cu usurinta
• Episoadele recurente de inflamatie acuta pot duce, de asemenea, la un raspuns inflamator cronic.
Diagnosticarea inflamatiilor
Pe baza simptomelor medicul poate recomanda o serie de analize de sange. Exista cativa asa-numiti markeri care ajuta la diagnosticarea inflamatiei in organism. Cu toate acestea, acesti markeri nu sunt specifici, ceea ce inseamna ca nivelurile anormale pot arata ca ceva nu este in regula, dar nu si ce anume este in neregula.
Electroforeza proteinelor serice- Masoara anumite proteine din partea lichida a sangelui pentru a identifica orice problema. O cantitate mai mare sau mai mica a acestora poate indica inflamatii si markeri pentru alte afectiuni.
Proteina C- reactiva (CRP)- este produsa in mod natural de ficat ca raspuns la inflamatie. Un nivel ridicat de CRP in sangele poate aparea din cauza mai multor afectiuni inflamatorii.
Viteza de sedimentare a hematiilor (VSH)- O crestere a VSH-ului apare la cel puin 24 ore dupa iniierea raspunsului inflamator, iar dupa incheierea raspunsului de faza acuta scade cu un timp de injumataire de 96-144 ore.
Vascozitatea plasmatica (VP)- Acest test masoara grosimea sangelui. Inflamatia sau infectia poate ingrosa plasma.
Remedii naturale pentru inflamatii
Curcuma longa- Efectul antiinflamator al extractului este dat de capacitatea sa de a inhiba activitatea unor enzime care joaca un rol important in producerea si meninerea inflamaiei la nivel cronic. Totodata, stimuleaza crearea de cortizol care inlatura inflamatia. Curcumin95 C3 complex are capacitatea de a regla numerosi factori: citokine, kinaze proteice, molecule de adeziune, molecule redox si enzimele cauzatoare de inflamaii.
Extractul de arbore de tamaie- Adjuvant in afeciunile respiratorii prin combaterea tusei, a durerilor din zona pieptului determinate de efortul de tuse, febra, stare de astenie fizica si psihica. Reda mobilitatea si flexibilitatea articulatiilor, calmand durerea si inflamatia specifica problemelor articulare.
Extractul de salcie alba- are un puternic effect antiinflamator si antibacterian fiind utilizat in ameliorarea infectiilor si iritatiilor de piele.
Extractul de lemn dulce- este considerata planta imunitatii. Extractul din radacini are actiune expectoranta, antispastica, diuretica si antiinflamatoare.
Extractul din piper negru- este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante si antiinflamatoare.
Inflanat+ Curcumin95 are o formula imbogatita cu 10 extracte naturale care garanteaza un efect puternic antiinflamatoar si antioxidant. Asocierea de Curcumin95 C3 complex cu extractele de
Arbore de Tamaie, Acerola, Salvie, Cimbru si Cuisoare combate eficient inflamatia din corp si declanseaza activarea anticorpilor si a sistemului imunitar.
• 10 extracte naturale cu efect rapid antiinflamator
• Curcumin95 C3 Complex are efect imunostimulator:
• Vitamina C naturala, extrasa din Acerola, pentru cresterea rezistentei sistemului imunitar
• Extract de Cimbru-de-cultura un puternic calmant si expectorant pentru sistemul respirator
• Extract de Cuisoare cu actiune antivirala si antibacteriana
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Cum sa scapam de problemele de memorie
- Alimente si bauturi care pateaza dintii
- Adevarul despre schimbarile de dispozitie
- Menopauza
- Raceala si gripa - oamenii de stiinta au separat fictiunea de adevar
- Diferenta dintre alergie si raceala
- Raceala necomplicata: administram sau nu antibiotice?
- 6 motive pentru care raceala persista
- Raceala la copii