Cel mai neconventional mod de a combate gripa: sosetele ude
Stire medicala
Este sezonul gripei, astfel ca fiecare persoana ar trebui sa aiba mai multa grija, atat pentru a nu se imbolnavi, cat si pentru a nu raspandi boala mai departe. Desi cea mai eficienta si mai simpla metoda de protejare impotriva gripei o reprezinta vaccinarea, exista si cateva remedii naturiste care pot avea efecte benefice in combaterea virusului. De exemplu, medicul neuropatolog Katie Corazzo propune una dintre cele mai neconventionale metode de tratare a gripei: sosetele ude.
Sosetele ude grabesc vindecarea de gripa
Desi nu este o tehnica cercetata stiintific, folosirea sosetelor ude poate reduce perioada in care o persoana este bolnava de gripa. Odata luate in picioare, sosetele ude vor favoriza contractarea vaselor de sange, fapt ce stimuleaza asimiliarea mai usoara a substantelor nutritive in organe si tesuturi. Substantele nutritive sunt esentiale pentru combaterea unei infectii din organism.
Dupa contractare, urmeaza ca vasele de sange sa treaca printr-un proces de dilatare, prin care corpul se incalzeste si este stimulata circulatia limfatica. Alternarea celor doua situatii duce la intarirea sistemului imunitar.
Cum grabesti vindecarea de gripa cu sosete ude
Pasul 1: Imbiba o pereche de sosete din bumbac in apa rece si stoarce bine materialul, pentru a scapa de excesul de apa.
Pasul 2: incalzeste-ti picioarele in cada plina cu apa calda spre fierbinte. Asteapta cateva minute, pana cand picioarele se incalzesc bine si ai o senzatie placuta de caldura.
Pasul 3: scoate picioarele din apa si usuca-le cu un prosop. Imediat dupa acest pas, introdu picioarele in sosetele ude si trage peste ele inca o pereche de sosete, dar de aceasta data sa fie sosete uscate si din lana.
Pasul 4: baga-te in pat, sub plapuma, sau acopera-ti picioarele cu o patura groasa.
Acest remediu va da rezultate doar daca picioarele raman acoperite in cea mai mare parte a noptii. Pana dimineata, sosetele ude se vor usca, iar simptomele de gripa se vor ameliora considerabil.
Articole recomandate
- Gripa - cum separam mitul de adevar
- Mituri despre gripa
- Ce este gripa?
- Care este perioada de incubatie pentru gripa?
- Cum combati raceala si gripa
- Riscurile si cauzele anafilaxiei - cum trebuie sa reactioneze parintii?
- Dr. Claudia Adriana Nicolae, ne vorbeste despre masuri de preventie si trata ...
- Care e rolul hipersensibilitatii alimentare in producerea bolilor respiratorii?
- Dr. Claudia Adriana Nicolae, medic primar alergolog, despre sensibilizarea a ...