Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Implanturi malare

Publicat la data de: 26 Mai 2009

Marirea volumului pometilor

Descriere
Implanturile malare sunt o metoda efectiva pentru a corecta forma, conturul fetei unei persoane, prin crearea unei noi simetrii. Aceasta procedura poate fi facuta intr-o varietate de moduri, utilizand materiale simtetice precum Alloderm, silico sau Goretex. Pentru un aspect tanar, sanatos, implanturile malare pot fi create prin injectarea unor grasimi. Aceasta metoda e utilizata pentru a corecta aspectul permanent unei fete obosite.

Durata
Aproximativ 30-45 de minute.

Efecte secundare
Echimoze temporare, umflaturi, amorteala, subtierea pielii si restrictia capacitatii de a mesteca.

Recuperare
Restrictiile dietei si limitarile activitatilor depind de alte proceduri care au fost efectuate odata cu aceasta. Abilitatea de a va misca gura sau buzele poate fi diminuata temporar. Recuperarea ar trebui sa fie completa dupa 1-2 luni.
Va puteti intoarce la activitatile zilnice: dupa 1-2 saptamani de la operatie.

Riscuri
Posibilitatea de infectare-care necesita schimbarea implanturilor, o plasare improprie, hematoame, amorteala datorata lezarii nervilor, depigmentari permanente si subtierea capsulei in care au fost inserate implanturile.

Rezultate
Implanturile malare sunt permanente, deci totul depinde de materialul folosit si daca este necesara sau nu o alta intervenite asupra acestora.

Tehnica
Daca augmentarea pometilor se face odata cu alte proceduri cosmetice, cum ar fi liftingul facial, liftingul fruntii sau chirurgia pleoapei, implanturile pot fi inserate prin aceleasi incizii. Doctorul ar trebui sa insere separat implanturile, acestea putand fi facute la capatul buzei superioare, sau in afara pometilor, chiar sub pleaoapa inferioara. Un "buzunar" va fi creat si va fi inserat implantul. Se va utiliza un mic surub de titan pentru a fixa implantul de oasele zigomatice si inciziile vor fi inchise cu suturi care se resorb.

Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea.
Anestezie
Locala


Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate