Avantajele si dezavantajele machiajului semipermanent
Generalitati
SusMachiajul semipermanent se realizeaza, de regula, pe pleoape, sprancene si buze, principalul sau scop fiind unul estetic, de infrumusetare. Sunt insa si persoane care apeleaza la machiajul semipermanent pentru a corecta unele imperfectiuni, precum cicatrici sau fire de par lipsa - in cazul sprancenelor.
De cele mai multe ori, acest machiaj este recomandat femeilor active profesional, care doresc sa economiseasca timp in rutina zilnica, femeilor care au sprancene rare sau slab conturate sau celor cu o forma nedefinita a buzelor.
Machiajul semipermanent se efectueaza in saloane specializate unde, cu ajutorul unui aparat care are in componenta ace cu mai multe varfuri, se introduce pigment in piele pana in derm, printr-o miscare pulsatorie.
Inainte de a demara operatiunea, zona ce urmeaza a fi conturata este anesteziata cu ajutorul unei creme.
Daca vrei sa-ti infrumusetezi ochii, vei sta pe scaun aproximativ o ora, pentru buze in jur de doua ore, iar in cazul sprancenelor, peste doua ore, intrucat pentru realizarea acestui tip de machiaj este necesar un efort considerabil, dar si multa migala.
Cuprins articol
Cui ii este contraindicat
SusMachiajul semipermanent este contraindicat temporar celor care au herpes, conjunctivita, dermatite, acnee.
De asemenea, persoanele care sufera de boli de piele active sau cronice, femeilor insarcinate sau celor care alapteaza, persoanelor diagnosticate cu diabet si care sunt dependente de insulina, femeilor care au afectiuni cardiovasculare sau celor care sunt diagnosticate cu HIV nu au voie sa apeleze la acest tip de machiaj.
Cat timp rezista acest machiaj
SusMachiajul semipermanent rezista pana la trei ani. Totul depinde de tipul de pigment folosit, de calitatea acestuia, de cat de adanc in piele este introdus, dar si de reactia si toleranta fiecaruia la produs. Cu timpul, nuantele isi pierd din intensitate, iar multe persoane aleg sa isi refaca machiajul.
Sfaturi inainte si dupa procedura
Sus• Nu te expune la soare si la solar;
• Trebuie sa eviti orice fel de tratament facial;
• Nu este recomandat consumul stimulentelor precum cafea, ceai negru si verde, alcool sau energizante;
• Procesul de vindecare dureaza, in medie, sapte zile, perioada in care este indicat sa aplici creme hidratante.
Care sunt riscurile
SusIn timp, nuanta pigmentului risca sa se transforme, capatand alta culoare, devenind peste un an sau doi din ce in ce mai palida. Mai exact, linia maro de la ochi poate deveni rosiatica sau portocalie, cea neagra poate deveni albastra sau violet.
De obicei, machiajul semipermanent se realizeaza cu substante minerale nonalergene, insa este bine sa fii precauta daca stii ca esti sensibila, intrucat poate provoca alergii.
De asemenea, daca esti insarcinata nu este indicat sa apelezi la astfel de metode de infrumusetare.
Totodata, pentru a diminua si evita traumele fizice produse in urma lipsei de experienta, respectiv maiestrie a esteticianului, intereseaza-te din timp cu privire la salonul la care urmeaza sa apelezi, verifica daca totul este steril, in siguranta, precum si daca au existat reclamatii cu privire la modul lor de lucru.
In acest fel, poti evita orice fel de neplaceri, precum infectii locale sau cicatrici.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.