Augmentarea barbiei
Descriere
Remodelarea barbiei prin inserarea unor implanturi sau a unor operatii chirugicale de avansare sau impingere inapoi a mandibulei/maxilei. Mentoplastia se practica de obicei asociat cu rinoplastia pentru a se obtine un aspect proportional si un profil armonios. Implanturile pot include silicon solid, oase sau grasimi din corpul pacientului.
Durata
Jumatate de ora pana la aproximativ 2 ore, in functie de circumstante.
Efecte secundare
Dificultate in vorbire sau zambire pentru cateva zile dupa operatie. Daca aveti suturi intra-orale, pacientul poate fi indrumat inspre o dieta cu lichide pentru cateva zile.
Recuperare
Daca pacientul are suturi intra-orale, poate fi indrumat catre o dieta cu lichide pentru cateva zile. Pacientii pot sa se intoarca la activitatile zilnice in aproximativ o saptamana si sa faca activitati fizice dupa aproximativ 2 saptamani.
Riscuri
Posibile sangerari, infectii, amorteala faciala si reactii adverse la anestezic. Capsulei in care sunt inserate implanturile se poate subtia, iar implanturile pot deveni foarte tari. Implantul se poate deplasa din pozitia initiala si poate fi necesara o noua interventie chirurgicala.
Rezultate
Permanente, dar rezultatele necesita cateva luni pentru a deveni complet vizibile. Implanturile de oase si grasime pot fi reabsorbite de organism.
Tehnica
Unele implanturi pot fi inserate prin partea interna a buzei inferioare (incizie intra-orala) pentru a evita cicatricile pe fata. Augmentarea barbiei este combinata cu liposuctia pentru a inlatura grasimea de sub barbie si de pe gat.
Starea pacientului
Nu este necesara spitalizarea decat daca sunt implicate mai multe proceduri.
Anestezie
Locala cu sedare
Generala
Articole recomandate
- Chirurgia reconstructiva
- Operatiile plastice dupa slabirea drastica in greutate
- Chirurgul plastician despre vedete si operatii estetice
- Chirurgia estetica si procedurile cosmetice
- Cat de periculos este plasticul pentru sanatatea noastra?
- Pasi de urmat dupa o interventie chirurgicala
- Lipomatoza: cand apelam la chirurgie?
- Ce trebuie sa stiti despre operatiile estetice
- 10 operatii estetice despre care nu stiati ca exista
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?