Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Tratamente cosmetice pentru pielea imbatranita

Actualizat la data de: 29 Martie 2013

Generalitati

Sus
Tratamente cosmetice pentru pielea imbatranita

Inainte de a lua alte masuri pentru imbunatatirea aspectului pelii imbatranite, trebuie sa stiti ca la fel de important este sa preveniti imbatranirea acesteia. Puteti face acest lucru prin utilizarea de ecrane de protectie solara, evaluarea starii de sanatate a pielii, folosirea de umidificatoare la domiciliu, aplicarea de creme hidratante, evitarea fumatului si consumul unei cantitati adecvate de lichide. La fel de important este sa mancati sanatos si sa va odihniti suficient, in fiecare zi.

Efectele imbatranirii sunt inevitabile, dar grija pentru prevenirea aparitiei lor poate prelungi tineretea pielii.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Optiuni de tratament antiaging
  3. Citeste pe aceeasi tema

Optiuni de tratament antiaging

Sus

In cazul imbunatatirii semnelor precoce de imbatranire puteti urma o serie de tratamente speciale, cum ar fi cele care contin retinoizi, vitamina C si acizi alfahidroxi. Peelingul chimic, dermabraziunea si remodelarea cutanata cu laser pot fi optiuni pentru persoanele a caror piele prezinta deja urme medii de imbatranire.

Peelingul chimic consta in aplicarea unei solutii chimice pe piele, care determina exfolierea pielii. Procedura poate fi folosita pentru a reduce liniile fine de sub ochi si din jurul gurii, tratarea ridurilor cauzate de soare, dar si ca urmare a imbatranirii, imbunatatirea aspectului cicatricilor minore, tratarea anumitor tipuri de acnee, reducerea petelor, pistruilor si melasmei, rezultate in urma inaintarii in varsta sau a utilizarii anticonceptionalelor.

Principalul rol al dermabraziunii este de a ameliora cicatricile provocate de diferite accidente sau boli, dar si ridurile mai putin profunde, provocate de expunerea excesiva la soare.

Remodelarea cutanata cu laser este un tratament pentru reducerea ridurilor faciale, dar si a altor iregularitati ale pelii, cum ar fi petele sau cicatricile provocate de acnee. In cadrul acestei tehnici se folosesc fascicule de lumina, pentru a se elimina o serie de straturi ale pielii. Daca aveti linii fine sau riduri in jurul ochilor, fruntii sau gurii sau cicatrici adanci, atunci ati putea fi un candidat potrivit pentru aceasta tehnica.

Ridurile faciale profunde pot fi tratate cu toxina botulinica sau diversi agenti de umplere, inclusiv acid hialuronic, grasime proprie sau implanturi cu gore-tex.

Tratamentul cu toxina botulinica poate contribui la ameliorarea ridurilor fruntii, ridurilor din jurul ochilor, gatului sau buzelor, ajuta la reducerea transpiratiei excesive a palmelor si axilelor, iar rezultatele se obtin destul de rapid.

Colagenul si acidul hialuronic sunt tipuri de agenti de umplere care se folosesc pe cale injectabila pentru umplerea ridurilor, liniilor fine ale pielii sau cicatricilor. Acidul hialuronic se gaseste in mod natural in tesutul conjunctiv. Utilizat pentru estomparea semnelor imbatranirii, acesta poate contribui la intinderea pielii din jurul ochilor, buzelor si sprancenelor sau pentru atenuarea aspectului unor cicatrici.

Unele persoane pot opta pentru interventiile chirurgicale, cum ar fi cele care presupun ridicarea si intinderea pielii fetei, fruntii sau a pleoapelor superioare.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate