Solutii simple pentru a scapa de calcaiele crapate
Generalitati
SusIncaltarile incomode, statul pentru mult timp in picioare si mersul pe jos isi lasa amprenta asupra picioarelor tale, mai ales asupra calcaielor.
Mai mult, calcaiele crapate sunt departe de a fi numai o problema estetica. Pielea uscata de la nivelul talpilor care se trasforma in crapaturi adanci, dureroase duce adesea la aparitia unui disconfort accentuat si a durerii.
De aceea, este indicat sa acorzi importanta ingrijirii picioarelor tot timpul anului, mai ales vara, cand vei purta sandale.
Inca de la inceput este indicat sa mergi la medicul specialist dermatolog care, in urma unui consult, poate stabili cu certitudine cauza calcaielor crapate.
Atentie! Sunt cazuri in care ingrosarea pielii calcaielor si craparea acestora este un semn al cancerului pulmonar. Medicul poate recomanda anumite antibiotice topice sau produse dermatocosmetice care au rolul de a grabi vindecarea.
Cuprins articol
Principalii factori predispozanti ai calcaielor crapate
Sus• deshidratarea organismului;
• utilizarea sapunului abraziv;
• obiceiul de a face baie cu apa foarte calda sau dusuri cu apa fierbinte;
• exfolierea calcaielor atunci cand pielea este deja uscata;
• anumite afectiuni precum: diabetul zaharat, psoriazisul, obezitatea, hipotiroidismul, dermatita atopica sau infectiile micotice;
• predispozitia genetica;
• lipsa unor minerale si vitamine din organism.
Cum ingrijim calcaiele
Sus• Organismul pierde apa prin epiderma si de aceea pielea se poate usuca si poate deveni aspra. In consecinta, este esential sa utilizezi zilnic o crema emolienta care sa repare pielea calcaielor, care este supusa frecvent diferitelor agresiuni.
• Trebuie sa renunti la incaltamintea incomoda, din materiale de proasta calitate, care duce la aparitia transpiratiei picioarelor. Acestea nu ofera picioarelor libertatea de a respira, in acelasi timp fiind un mediu proprice pentru inmultirea bacteriilor. Indicat aar fi sa porti pantofi sau sandale cat mai comode, din piele si sa alternezi folosirea pantofilor.
• Seara, fa-ti un obicei din a-ti inmuia picioarele in apa calduta. Ulterior, exfoliaza-ti calcaiele cu ajutorul unei pietre ponce sau a unei pile pentru calcaie. Dupa ce si aceasta etapa a ingrijirii a luat sfarsit, nu uita sa aplici o crema hidratanta pentru calcaie. Daca nu ai o astfel de crema, poti apela cu incredere la uleiul de argan sau la cel de migdale.
• Bea cel putin doi litri de apa pe zi. Deshidratarea organismului duce inclusiv la craparea calcaielor.
• Craparea calcaielor poate fi o consecinta a existentei unui deficit de vitamine si minerale din corp. De aceea, este indicat ca la recomandarea medicului sau a farmacistului sa faci o cura cu vitamine, mai ales cu vitamina A si zinc, fiind stiut faptul ca lipsa acestora duce la deteriorarea parului si la uscarea pielii.
Remedii pentru refacerea pielii crapate a calcaielor
SusO serie de remedii naturiste pot contribui refacerea pielii crapate a calcaielor. Iata ce poti face:
• Seara, inmoaie picioarele in apa calduta in care poti adauga zeama de lamaie sau putin otet de mere.
• O masca facuta in casa dintr-o banana amestecata cu putina miere de albine este un adevarat elixir pentru pielea crapata a picioarelor.
• Dupa baie, maseaza-ti picioarele cu ulei de masline, de cocos sau de susan. Acestea au efecte benefice, mai ales daca lasi uleiul sa actioneze toata noapte pe pielea calcaielor. In plus, uleiul de cocos este recunoscut pentru proprietatile sale antiinflamatorii si antimicrobiene, fiind indicat in cazul calcaielor crapate care adeseori sunt predispuse la sangerari sau infectii.
• Mierea este recunoscuta pentru proprietatile sale emoliente si antibacteriene. Mai mult, cercetatorii arata ca mierea poate ajuta la vindecarea, curatarea ranilor si la hidratarea pielii. De aceea, este indicat sa pui o lingura de miere intr-un pahar cu apa calda. Amesteca bine continutul, adauga cateva picaturi de lamaie si maseaza-ti bland calcaiele. Dupa zece minute te poti spala.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Dermatologie-Estetica
Articole recomandate
- Picioarele: 18 indicii despre sanatate
- Transpiratia excesiva: cauze si cum o controlam
- Motive pentru care ai mereu picioarele reci
- Solutii pentru a scapa de transpiratia excesiva
- Cauzele potentiale ce duc la ingalbenirea picioarelor
- Viata bate filmul! Urmareste "Nephro", un scurtmetraj inspirat din experientele reale ale pacientilor dializati
- Remedii naturale pentru calcaiele uscate
- Ce poti face pentru a avea calcaie frumoase si sanatoase
- Trucuri pentru o piele frumoasa in timpul verii