Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Simplificarea rutinei zilnice de infrumusetare

Actualizat la data de: 26 Martie 2012

Generalitati

Sus
Simplificarea rutinei zilnice de infrumusetare

Vremea calda solicita un proces simplificat de frumusete.

Articolul prezinta cateva sfaturi pentru a evita etapele inutile pentru mentinerea fumusetii.

Asfel, veti afla cum pot fi simplificate actiuni precum exfolierea, hidratarea, folosirea fondului de ten sau chiar coafatul.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Spalarea fetei
  3. Exfoliere
  4. Spalarea parului
  5. Hidratarea
  6. Utilizarea cremei de corp
  7. Folosirea fondului de ten
  8. Coafatul
  9. Citeste pe aceeasi tema

Spalarea fetei

Sus

Cand va spalati corect fata inainte de culcare, pielea este curata si proaspata la trezire. De fapt, daca se insista prea mult, pielea se va usca si va exista o supraproductie de sebum caracteristica tenului gras, mai ales pe vreme calda.

In loc de spalare, dimineata, puteti pulveriza sau puteti sa va stropiti tenul cu cateva picaturi cu apa calda pe care sa le masati usor pentru a revigora pielea.

Exfoliere

Sus

Orice metoda de exfoliere subtiaza pielea, inlcusiv buretii abrazivi si vitamina A (care mareste sensibilitatea la razele soarelui). Prin inlaturarea stratului superior de celule moarte ale pielii, va expuneti un strat sensibil si delicat al pielii.

Spalarea parului

Sus

Este tentant sa va samponati podoaba capilara atunci cand umiditatea si caldura determina mai multa transpiratie decat in mod normal.

Parul care este deja predispus la uscaciune, din cauza soarelui si clorului, va fi si mai uscat. In schimb daca va fi spalat doar de doua ori pe saptamana si daca se vor aplica in mod constant produse de protectie, parul va fi mult mai sanatos.

Hidratarea

Sus

Se vor folosi intotdeauna cremele de protectie solara, hidratante. Utilizarea unei creme cu ecran solar total de SPF 15 sau mai mult, intr-o formula hidratanta poate fi un substitut excelent pentru o lotiune hidratanta de zi cu zi.

In plus, vremea calda poate aduce mai multa umiditate, iar orice cantitate suplimentara de umezeala in aer hidrateaza si mai mult pielea, astfel incat se poate aplica o lotiune mai putin hidratanta.

Utilizarea cremei de corp

Sus

Temperaturile toride pot transforma crema aplicata pe corp intr-un costum de transpiratie lipicios, deoarece sudoarea influenteaza consistenta lotiunii de corp.

Folosirea unor produse de ingrijire in timpul dusului, care contin ingrediente hidratante, cum ar fi glicerina si aloe vera, ar putea indeparta stratul de celule moarte de pe suprafata pielii si o vor hidrata, elimininad necesitatea hidratarii in plus.

Folosirea fondului de ten

Sus

Pe vremea calduroasa, fondul de ten s-ar putea scurge si aspectul ar fi destul de neplacut. Daca doriti sa aplicati un produs pe ten, autobronzantul ar putea fi o optiune pentru a ascunde defectele.

Desi procesul dureaza putin mai mult decat aplicarea simpla a fondului de ten, autobronzantul va fi utilizat doar o data pe saptamana. Daca alegeti un bronzant care contine factor pentru protectia solara, se va economisi si mai mult timp intrucat nu va mai fi necesara si aplicarea unei creme cu factor de protectie solara.

Coafatul

Sus

Este o pierdere de timp si chiar bani daca mergeti la un salon pentru aceasta operatiune. Intre caldura, umiditate si dusurile ocazionale, chiar si cea mai rezistenta coafura isi va putea modifica aspectul.

Important este sa se evite uscarea parului cu foenul, intrucat parul este si asa afectat de soare si substante chimice, iar foenul va inrautati situatia. Daca totusi nu se poate renunta la coafat, ii puteti solicita stilistului sa aleaga o tunsoare care sa reziste la vremea calduroasa sau puteti incerca un coc sau coafura gen coada de cal.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate