Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Modalitati de a combate celulita

Actualizat la data de: 19 Iulie 2017

Generalitati

Sus
Modalitati de a combate celulita

Celulita reprezinta acumularea de tesut adipos (grasime) subcutanat la nivelul coapselor, soldurilor si feselor.

Cel mai adesea apare in cazul femeilor, insa este un fenomen normal in cazul celor care duc o viata sedentara. Pentru multe persoane, celulita este deranjanta, insa exista modalitati de a o face mai putin vizibila.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Cum puteti scapa de celulita
  3. Citeste pe aceeasi tema

Cum puteti scapa de celulita

Sus

Faceti miscare constant. Faceti sport, intrucat miscarea este unul dintre cele mai bune tratamente. Nu va face ca celulita sa dispara, dar va intari muschii, pielea devenind astfel mai uniforma.

Incercati un plan in trei parti: o dieta sanatoasa, un exercitiu fizic si miscari care tonifica muschii.

Mancati cat mai multe alimente crude. Este indicat sa consumati cat mai multe fibre - boabe intregi, fructe si legume - in locul alimentelor calorice.

Carbohidratii simpli care se gasesc in paine, bomboane si bauturi racoritoare nu fac decat sa adauge si mai multe calorii.

Acest lucru duce la acumularea de grasimi, in special in zonele predispuse la aparitia celulitei.

Pierdeti cateva kilograme. Nu doar persoanele mai plinute au celulita, ci si cele slabe, insa greutatea in plus face ca celulita sa fie mai vizibila.

Daca sunteti supraponderal, cel mai bun remediu este sa scapati constant de cateva kilograme, nu sa slabiti mult intr-un timp foarte scurt.

Ideal ar fi ca dieta sa fie recomandata de catre un medic sau un nutritionist.

Bucurati-va de masaj. Dupa fiecare dus incercati sa va acordati timp sa aplicati lotiuni si sa masati zonele cu probleme.

Masajul imbunatateste fluxul sanguin si elimina excesul de lichid, ceea ce poate face ca aspectul de coaja de portocala sa fie mai putin vizibil.

Aplicati diferite creme din plante. Cremele cu extracte din plante ar putea face ca pielea sa arate mai bine. De exemplu, produsele cu cafeina pot intineri pielea, diminuand in acest mod urmele de celulita.

Alegeti creme cu retinol. Cand achizitionati anumite creme pentru piele, alegeti si una care sa contina retinol.

Nu va va scapa complet de celulita, asa ca nu va asteptati la minuni, insa va imbunatati aspectul pielii si textura acesteia.

Un produs cu 0,3% retinol este cel mai bun si este indicat sa-l folositi timp de cel putin 6 luni pentru a putea observa efectele benefice.

Folositi ciorapii de sprijin. Daca ii veti purta constant, pielea dumneavoastra ar trebui sa arate mai fina, deoarece imbunatatesc circulatia sangelui, impiedicand retentia de apa, una dintre principalele cauze ale aparitiei celulitei.

Medicul sau farmacistul va pot ajuta sa alegeti gradul potrivit.

Consumati proteine. Necesarul de proteine este de aproximativ 0.6 - 0.8 grame de proteine per kilogram corp.

Acestea ajuta la repararea colagenului si a tesutului conjunctiv si, astfel, aspectul de coaja de portocala se va reduce. De asemenea, mentineti o alimentatie sanatoasa care include proteine, legume, fructe, oua si carne slaba.

Renuntati la sare si zahar. Una dintre cele mai bune arme in lupta cu celulita o constituie atentia pe care trebuie sa o acordati zaharului, deoarece acesta poate ramane stocat in celulele de grasime, determinand extinderea lor.

De asemenea, si excesul de sare face ca celulita sa fie mult mai vizibila.

Beti ceai verde. Ceaiul verde sau extractul de ceai verde contine un ingredient numit teobromina, care ajunge in toate straturile pielii si ajuta la distrugerea grasimilor.

De asemenea, studiile au demonstrat ca ceaiul verde previne formarea celulitei si ajuta la dispersarea celulitei deja existente.

Pentru un rezultat mai rapid puteti incerca si suplimente cu extract de ceai verde.


Medici specialisti Dermatologie-Estetica

Inchide recomandarile
Vezi recomandarile noastre
Clinici, Medici si Servicii specializate
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate