Mituri despre albirea dentara
Generalitati
SusProcedurile pentru albirea dentara au dobandit o reputatie nu prea buna de-a lungul timpului. Se considera ca acestea determina inflamatia gingiilor, ca tratamentul este neplacut si la toate acestea se adauga pretul destul de piperat.
Totusi, noile tehnologii si produsele de albire dentara care pot fi aplicate la domiciliu fac tot mai accesibile aceste tratamente.
Cuprins articol
Mituri
Sus- Albirea dentara sensibilizeaza dintii - Dupa tratament poate fi resimtita o sensibilitate, o scurta perioada de timp, la nivelul dintilor. Totusi, acest lucru nu dureaza mai mult de 24-48 de ore.
- Albirea dentara este recomandata pentru toate categoriile de varsta - Exista o posibilitate a accentuarii sensibilitatii dintilor la copiii care utilizeaza produse pentru albirea dintilor o perioada indelungata de timp.
- Albirea dintilor trebuie facuta pe termen lung pentru a se obtine rezultatele dorite - Orice procedura de albire a dintilor, daca este efectuata de experti, poate oferi rezultatele asteptate in cateva ore. Totusi, prin utilizarea la domiciliu a produselor pentru albit dintii, poate fi necesara o perioada mai extinsa de timp pana ca dintii sa se albeasca.
- Rezultatele albirii dintilor sunt permanente - Nu este adevarat. Ar putea fi necesar sa se consulte medicul dentist dupa cateva luni sau ani. Pentru a mentine efectele perioade indelungate de timp, trebuie sa va ingrijiti corect dintii.
- Procedura de albire a dintilor cu laserul este cea mai eficienta - Albirea cu laser este mult mai costisitoare comparativ cu alte tratamente. Mai mult, exista variate metode pe care medicii dentisti le vor alege, in functie de istoricul personal medical al fiecarui pacient. Nu este recomandabil sa se ia in considerare albirea dintilor cu laser ca fiind singura metoda eficienta pentru albirea dintilor.
- Dintii inchisi la culoare nu pot fi albiti - Cu cat sunt mai inchisi la culoare dintii, cu atat vor fi mai spectaculoase rezultatele albirii. Daca dintii au o culoare inchisa, sariti peste produsele de albire la domiciliu si mergeti direct la cabinetul medicului stomatolog pentru albire.
- Pentru a nu colora iar dintii, trebuie sa renuntati la cafea sau vin rosu - Nu este necesar decat sa beti un pahar de apa dupa ce le consumati. Cu cat aceste substante vor sta mai putin pe dinti, cu atat vor fi mai putin vizibile.
Studiile arata ca majoritatea persoanelor care aleg sa-si albeasca dintii prin tratament profesional nu trebuie sa reia tratamentul timp de trei-cinci ani, chiar si fara a face modificari majore in stilul lor de viata.�Rezultatele bune, in urma procesului de albire a dintilor, se pastreaza si prin consumul unor produse alimentare cum ar fi morcovii, telina, salata, proaspete.
Stabilitatea culorii depinde si cat de bine si des va curatati dintii, cat de multe alimente sau bauturi care pateaza, consumati si, daca fumati. In cele mai multe dintre aceste cazuri va fi nevoie sa repetati mai repede albirea dintilor.
Important este sa nu asteptati prea mult, dupa ce dintii si-au schimbat culoarea sau cand aveti o problema dentara, intrucat coroanele si alte aplicatii dentare nu pot fi albite de tratament si diferenta va fi vizibila.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Stomatologie
- Dr. Simona Beldea -
- Dr. Paul Racoveanu - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Medic Primar Stomatolog Liliana Moraru - Spitalul clinic de urgenta militar central dr. CAROL DAVILA
- Dr. Elrabah Rabah -
Articole recomandate
- Cum obtinem dintii albi?
- 5 lucruri pe care nu le stiati despre dintii dumneavoastra!
- Albirea dentara
- Cum sa alegeti pasta de dinti potrivita
- Trucuri pentru a albi dintii in mod natural
- Cum sa ai dinti albi, fara sa apelezi la tratamente stomatologice
- Albeste-ti dintii in mod natural. Metode ieftine si rapide!
- Ortodontia - indreptarea si corectarea pozitiei dintilor
- Nu mai am nici un dinte. Ce pot face?