Laserele medicale care trateaza multe dintre afectiunile dermatologice si estetice vara!
Traim intr-o perioada propice dezvoltarii rapide a tehnologiilor medicale si e necesar sa fim la curent cu tot ceea ce apare nou in domeniul sanatatii / frumusetii. In felul acesta, vom putea accesa la momentul potrivit exact ceea ce ni se potriveste si ceea ce ne aduce beneficii. Sanatatea inseamna o stare de bine si incredere in sine.
Cele mai moderne terapii laser aduc tehnologie si eficienta in afectiunile vasculare, acnee, epilare sau in indepartarea ridurilor. Laserul trateaza si intinereste, este solutia de tratament cea mai moderna, cu eficienta cea mai sporita, care ne scapa de injectii sau bisturiu intr-o gama larga de afectiuni si din zona estetica. Despre laserele-minune, care pot fi folosite inclusiv vara, cel mai fierbinte anotimp al anului, pentru a trata eficient cele mai frecvente afectiuni ale pielii, ne vorbeste Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.
Acneea, o problema contemporana! Inca ne confruntam cu un numar crescut de cazuri grave, atat in randul adolescentilor, cat si al adultilor. Peste 75% dintre cazuri sunt adolescenti cu forme severe, inflamatorii de acnee. Ritmul de viata si alimentatia dezordonata si nesanatoasa agraveaza aceasta patologie, ale carei consecinte le reversam cu greutate.
Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti: “Vestea buna este ca, din punct de vedere tehnologic, inregistram o evolutie marcanta in domeniul dermatologiei si avem la dispozitie o serie de tehnologii laser si topice pentru tratamente locale minim invazive, cu controlul complet al leziunilor de acnee. Laserul in acnee este acum utilizat pentru toate formele active, adesea in combinatii de tratament, la indicatia medicului specialist si se poate interveni atat asupra leziunilor active, cat si asupra urmelor, precum semnele rosii/pigmentate sau cicatricilor deprimate. Medicul este cel care decide protocolul de tratament. Terapia cu laser se adreseaza atat leziunilor active de acnee, cat si cicatricilor. Rezultatele apar imediat dupa procedura, nu exista reactii adverse importante, vindecarea fiind rapida, iar efectul mentinandu-se mult timp.”, precizeaza ea.
Dr. Amalia Anghel ne explica in continuare ce tipuri de lasere putem folosi vara si care sunt indicatiile pentru fiecare...
Ce tratezi cu Laserul CLEAR SKIN?
Acest laser diminueaza flora de tip Propionibacterium acnes prin alterarea membranei celulare bacteriene. Se reduce, de asemenea, activitatea glandelor sebacee, care secreta sebum in cantitate mai mica, mai fluid. In acelasi timp, el provoaca o reactie de vindecare, cu sinteza de colagen si elastina, corectand cicatricile postacnee. Lungimea de unda utilizata este dedicata actiunii asupra glandei sebacee cu reorganizarea epidermului si drenajul acesteia, reducerea secretiei de sebum si efect antiinflamator. Procedurile nu sunt dureroase, iar pacientul se poate intoarce la activitatile zilnice pentru ca pielea nu a fost afectata si nu are nevoie de o perioada de vindecare.
Ce tratezi cu Laserul CLEAR SKIN?
Este o procedura extrem de eficienta, care se poate efectua in pauza de pranz. ClearLift reprezinta cea mai moderna tehnologie de rejuvenare a pielii si tratare a cicatricilor, prin stimularea productiei intrinseci de colagen cu ajutorul laserului. Folosita in special la nivelul fetei si gatului, ClearLift combina energia laser nonablativa YAG cu tehnologia Pixel Q Switch 1064nm, pentru a reda pielii elasticitatea pierduta in timp, astfel incat volumul facial sa devina din nou, mai estetic.
Este o tehnologie ALMA LASERS, lider mondial in domeniul laserelor medicale, adaptata platformei Harmony.
“Vorbim despre un laser diferit. Comparativ cu platformele precedente bazate pe efect caloric, acesta se bazeaza pe efect mecanic, unde de soc transmise direct in profunzime, epiderm profund si/sau derm, in functie de efectele pe care le tintim. Aceste unde stimuleaza procesele noastre proprii de sinteza activa. Are o mare versatilitate, poate fi folosit in orice anotimp, corectand o serie de tulburari la nivel epidermic sau dermic precum cicatrici, modificari de textura, pori dilatati. Tehnologia permite adaptarea distantei focale pentru a penetra pielea la nivelul dorit, lasand epidermul superficial integru, pielea se poate inrosi usor, eritem ce se remite rapid, in maxim 30 minute.”, explica Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.
Reintinerirea bazata pe ClearLift este un proces gradual, in care efectele de lifting si de crestere a elasticitatii se vad pe parcursul a catorva saptamani, fiind recomandate minim 4 sedinte, la fiecare 4 saptamani.
“E important sa va programati sedintele de rejuvenare la intervale de o luna, astfel incat rezultatele terapiei sa se suprapuna peste procesul natural de remodelare faciala, turoverul epidermic si sinteza fibrelor dermice de colagen si elastina.”, adauga expertul.
Dupa ce se efectueaza numarul recomandat de sesiuni, in functie de nevoile pacientei, este de dorit ca dupa 6 luni sa se realizeze o sedinta de intretinere.
ClearLift reduce dimensiunea porilor si ridurile fine de pe fata si gat, fiind utilizabil chiar si pe zonele sensibile. Astfel, majoritatea pacientelor aleg sa isi trateze toata fata pentru a da timpul inapoi. Cele mai multe lasere nu pot fi folosite pe zona din jurul ochilor, dar ClearLift poate ajuta aceasta zona sa isi recapete tineretea.
Dr. Amalia Anghel: “Poate fi folosit pe pleoapa inferioara, pe santurile nazolabiale, pe ridurile marioneta, pe gat, decolteu sau chiar pe fata dorsala a mainilor. Acest lucru este posibil pentru ca tehnologia ClearLift actioneaza in tesutul subcutanat, la aproximativ 3 mm sub piele si stimuleaza producerea colagenului fara a afecta epidermul. si semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate cu ajutorul acestui laser de rejuvenare.”.
Ce tratezi cu laserele de tip vascular?
Leziunile vasculare sunt de diferite forme, iar tratamentele eficiente, care duc la vindecarea lor sunt, de asemenea, diferite. Specialistii dermatologi din cadrul Skinmed Clinic, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, ne propun unul dintre cele mai performante lasere vasculare ale momentului: laserul Dye VL, disponibil pe platforma Harmony de la Alma Lasers. O data cu venirea vremii insorite, acesta este recomandat pacientilor ce prezinta afectiuni sau leziuni vasculare cum ar fi: rozaceea, telangiectaziile faciale, angioame si spider angioame sau chiar malformatii venoase si poikilodermii.
Ce tratezi cu laserele ablative?
Semnele reziduale ale cicatricilor sunt corectate chiar si vara cu ajutorul laserului ablativ CO2, cu mentiunea ca inainte si dupa tratament este obligatoriu sa folosim crème/spray-uri cu factor de protectie maximala (SPH50%). Laserele ablative asociaza efectul termic stimulator cu minima ablatie, pentru acestea existand un timp de recuperare de 5-6 zile, in care pielea este rosie si se va exfolia. Este extrem de benefic pentru cicatricile profunde.
Epilarea definitiva cu Laserul SOPRANO TITANIUM, regele laserelor!
In prezent, epilarea definitiva cu laser este cea mai raspandita procedura de estetica. “Intr-adevar, laserul este si solutia ideala pentru indepartarea parului nedorit. Epilarea laser definitiva trebuie efectuata intr-o clinica dermatologica, deoarece acest aparat este unul medical, din punctul de vedere al tehnologiei folosite. Soprano Ice Titanium/Platinum este tehnologia laser de ultima generatie, top la nivel mondial, cu cea mai mare eficienta pentru indepartarea pilozitatii. Niciun alt laser de pe piata nu atinge performantele acestui laser-rege!”, sustine Dr. Amalia Anghel, medic primar dermatologie-venerologie, specialist in cadrul Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti.
Soprano Ice Platinum/Titanium combina trei lungimi de unda diferite si este eficient pentru toate tipurile de piele, toate tipurile de pilozitate si pe tot parcursul anului, putand fi utilizate chiar si pentru pielea bronzata in maxima siguranta. Procedurile sunt rapide, usoare, lipsite de durere si confortabile pentru pacient, asigurand cele mai bune rezultate clinice. Ceea ce aduce nou Titanium este un aplicator quatro (4 cm) cu eficientizarea in timp a acestui tratament (durata fiind acum injumatatita) si optimizarea mecanismului de racire (gratie caruia tratamentul este lipsit de orice urma de durere).
Dr. Amalia Anghel: „Tehnologiile laser in permanenta expansiune au reprezentat o piatra de temelie in dermatologia clasica, dar si estetica. Doar cu ajutorul acestora reusim a trata unele afectiuni, a corecta si controla probleme care pana acum nu aveau solutie, in deplina siguranta pentru pacient. La clinica Skinmed, Centrul de Excelenta Dermatologie Bucuresti, sanatatea este o stare de bine pe care reusim sa o mentinem in timp!”
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Epilarea cu laser - riscuri si beneficii
- Rejuvenarea pielii cu laser CO2
- Laserul si poliartrita reumatoida
- Proceduri cosmetice - indepartarea tatuajelor permanente cu ajutorul laserului
- Inovatie absoluta in epilarea definitiva: Laserul Dioda!
- Laserul in operatiile oftalmologice
- Efectele adverse ale epilarii definitive
- Top 10 cauze ale iritatiilor pielii
- Frumusetea: intrebari si raspunsuri