Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Paste fusilli cu pui

Actualizat la data de: 22 Ianuarie 2015
Paste fusilli cu pui

Timp de preparare: 30-45 minute

Dificultate: redusa

Pastele fusilli cu pui sunt usor de tolerat de organism, fiind recomandate in meniul persoanelor care sufera de afectiuni ale colecistului. Furnizeaza din plin fibre, proteine si o doza sanatoasa de fier, continand doar 3 grame de grasimi saturate (spre deosebire de alte retete de paste).

Ingrediente:

  • 1 pachet de paste fusilli integrale
  • 50 grame rosii uscate
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 1 lingurita de zahar
  • 100 grame ciuperci (proaspete sau la conserva)
  • 3 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • 1 lingura de busuioc (uscat sau proaspat)
  • 200 ml suc de rosii fara sare
  • 50 grame piept de pui preparat pe gratar sau la rotisor
  • cateva frunze de rucola
  • 2 lingurite muguri de pin

Mod de preparare:

Puneti pastele la fiert conform indicatiilor de pe pachet. Separat, incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare si sotati ciupercile 2-3 minute, apoi adaugati otetul balsamic, rosiile uscate, zaharul, sucul de rosii si praful de usturoi. Acoperiti tigaia cu un capac si lasati sosul sa clocoteasca la foc mic, timp de aproximativ 10 minute.

Scurgeti pastele si transferati-le in tigaie, apoi incorporati-le cu grija in sos. Adaugati busuiocul, carnea de pui si mugurii de pin si continuati sa amestecati inca 1-2 minute. Serviti pastele impreuna frunzele de rucola, presarate deasupra.

Apreciaza
0 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate