Mazare verde cu ciuperci
Timp de preparare: 15-30 minute
Dificultate: redusa
Mazarea verde, frageda, este permisa in alimentatia persoanelor care sufera de duodenita. Ciupercile sunt si ele usor de digerat si nu ridica probleme in aceasta afectiune. Reteta de mai jos se prepara rapid si poate fi servita atat ca fel principal, cat si ca garnitura pentru carne.
Ingrediente:
- 1 pachet de mazare congelata
- 1 cutie de ciuperci la conserva
- 1 ceapa mica, taiata marunt
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita de zahar
- 1 jumatate de lingurita sare
- 1 sfert de lingurita cimbru uscat
- 1 praf de piper negru
Mod de preparare:
Puneti o ceasca de apa intr-o oala medie, la foc potrivit, iar dupa ce da in clocot adaugati ceapa maruntita. Lasati-o la fiert timp de 5 minute, apoi adaugati mazarea si ciupercile si asezonati-le cu sare, piper, zahar si cimbru. Reduceti focul si lasati totul la fiert, cu oala acoperita, circa 10 minute. Adaugati praful de usturoi cu cateva secunde inainte de a stinge focul. Serviti preparatul imediat.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
- 8 substante nutritive care va vor optimiza vederea
- Piramida alimentatiei
- Alimentatia corecta pe timp de iarna
- Alimentatia si varsta - Rolul fibrelor in dieta
- 9 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa
- Indicele glicemic al alimentelor
- Dieta Sugar Busters (Eliminati zaharul)
- Alimente bogate in vitamine
- Retete sanatoase de toamna
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare