Ciuperci umplute cu legume

Timp de preparare: 30-45 minute
Dificultate: redusa
Ciupercile umplute cu legume reprezinta o reteta recomandata in dietele pacientilor care sufera de ciroza hepatica sau de alte afectiuni ale ficatului:
Ingrediente:
- 12 ciuperci
- 1 ceapa mica, tocata marunt
- 1 tija de telina, tocata marunt
- 3 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1 lingura de salvie proaspat tocata
- 1/2 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri de patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri de zeama de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare:
Taie coditele ciupercilor si toaca-le marunt. Incinge putin ulei de masline intr-o tigaie nonaderenta si adauga coditele, ceapa, usturoiul, telina, dar si condimentele: cimbrul, sarea, piperul, salvia. Soteaza totul cateva minute, apoi adauga patrunjelul si zeama de lamaie.
Umple ciupercile cu amestecul de legume sotate si condimentate, asaza-le pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt, stropeste-le cu restul de ulei de masline si baga-le la cuptor timp de 20 de minute.
Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.
Articole recomandate
-
Beneficiile consumului de ciuperci pentru organism
-
Pui cu ciuperci si sos alb
-
Pui frantuzesc cu sos de ciuperci
-
Friptura de vita cu ciuperci
-
Supa crema de ciuperci
-
Tarta cu ciuperci si branza de capra
-
Cele mai importante beneficii ale consumului de ciuperci
-
Retete sanatoase pentru detoxifierea organismului si mentinerea siluetei
-
Piersici coapte umplute cu migdale
Categorii
Bauturi dieteticeDeserturi dietetice
Gustari
Retete cu carne
Retete cu legume
Retete cu paste
Retete cu peste
Salate
Supe
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
Tipuri de diete si regimuri alimentare