Topul greselilor pe care le faci seara si iti afecteaza sanatatea
Dupa o zi obositoare la serviciu, cand ajungi acasa uiti de orice regula si iti umpli o farfurie cu mancare sau iti petreci cateva ore in fata televizorului. Afla ca nu este deloc indicat, pentru ca astfel de obiceiuri dauneaza sanatatii.
Iata cele mai intalnite greseli pe care le facem seara, dupa ora 19.00:
Nu iti schimbi hainele de serviciu
Cand ajungi acasa, primul lucru pe care ar trebui sa il faci este spalatul mainilor cu apa si sapun, sa te speli pe fata si sa te schimbi in haine confortabile, de casa. Daca ai obiceiul sa ramai in hainele de serviciu, acest lucru nu este deloc indicat, in primul rand pentru ca pot fi pline de bacterii si praf.
De asemenea, nici nu sunt confortabile si nu te fac sa te simti in largul tau. Astfel, hainele de serviciu trebuie purtate strict la birou, iar acasa trebuie sa stai in obiecte vestimentare special concepute pentru a fi purtate in casa.
Nu te hidratezi
Probabil ca ai auzit de nenumarate ori ca hidratarea este esentiala pentru mentinerea sanatatii. Multe persoane au insa obiceiul de a bea apa pe timpul zilei, iar seara, cand ajung acasa, sa uite complet de hidratare.
Este esential sa bei apa si seara, mai ales ca temperaturile ridicate ale verii se apropie, iar corpul are nevoie de apa, ca sa ramana hidratat. Daca nu bei suficienta apa, au de suferit nu numai organele interne, ci si pielea, parul si unghiile.
Gustari peste gustari
Nici nu ai intrat bine pe usa si ai si deschis usa frigiderului, ca sa cauti ceva bun. O patratica de ciocolata, mai incolo un biscuite, o banana si apoi o cana cu ceai. Ceaiul nu este o idee rea, insa daca si rontai cate ceva in timp ce il savurezi, atunci nu faci altceva decat sa aduci calorii in plus orgasnismului.
Nu uita ca trebuie sa mai iei si cina! In ceea ce priveste ceaiul alege unul relaxant, de tei sau de musetel, ca sa te ajute sa scapi de stresul acumulat pe timpul zilei.
Televizor in exces
Televizorul este principala ocupatie, in cele cateva ore ale serii, inainte de culcare, pentru multi dintre noi. Mai ales cand vii obosit acasa parca nimic nu este mai linistitor decat sa stai pe canapea si sa te uiti la o emisiune sau pur si simplu sa treci de la un canal la altul.
Trebuie insa sa spui stop acestei rutine si sa incerci sa nu iti mai petreci mai mult de 30 de minute in fata micului ecran. De exemplu, poti urmari un serial sau un program de stiri, apoi sa citesti o carte sau sa faci o baie relaxanta ori sa petreci timp cu copiii.
O cina copioasa
O alta greseala pe care o facem dupa ora 19.00 este o cina copioasa, care, mai tarziu, nu ne lasa sa dormim. Cina ar trebui sa fie cea mai usoara masa a zilei, fiind ideala o salata, o supa sau cereale. Incearca sa iei aceasta masa cu 2-3 ore inainte de culcare.
Sfaturi de care sa tii cont:
- mergi la culcare inainte de ora 23.00 si odihneste-te 7-8 ore pe noapte, astfel incat sa ai un sistem imunitar puternic si sa te poti concentra a doua zi
- incearca sa nu dormi in aceeasi camera cu televizorul si evita sa iti iei laptopul sau tableta cu tine in pat; tine telefonul mobil cat mai departe, ca sa nu fii tentat sa il mai folosesti, astfel incat sa iti fuga somnul.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina Generala
- Asist. univ. dr. Spatariu Alexandru - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Conf. dr. Gheorghe Lica Ion - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Prof. dr. Beuran Mircea - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Asist. univ. dr. Paun Sorin - Spitalul clinic de urgenta FLOREASCA
- Dr. Mihaela Carmen Tomoiu -
Articole recomandate
- Sistem imunitar slabit: semne care ar trebui sa va puna in garda
- Te imbolnavesti des? Iata cum iti poti intari sistemul imunitar!
- Cele mai bune alimente pentru un sistem imunitar puternic
- 7 sfaturi utile pentru intarirea sistemului imunitar
- Cum iti ajuti sistemul imunitar prin 10 metode simple si naturale
- Intarirea sistemului imunitar la inceputul toamnei
- Metode de intarire a sistemului imunitar toamna
- Sindromul de oboseala cronica – rolul sistemului imunitar
- Ceaiul verde poate reduce incidenta afectiunilor cardiovasculare