Salata verde, beneficii pentru sanatate
Generalitati
SusSalata verde este una dintre cele mai delicate tipuri de legume cu frunze din care se prepara salatele.
Acesta leguma este de obicei consumata in stare proaspata, alaturi de alte legume sau in sandwichuri.
Bogata in substante nutritive, salata verde ofera celor care o consuma multiple beneficii nutritive si pentru sanatate.
Cuprins articol
- Generalitati
- Salata verde ajuta la tratarea constipatiei
- Salata verde amelioreaza insomnia si durerile de cap
- Salata verde ajuta la tratarea anemiei
- Salata verde este benefica in timpul sarcinii
- Salata verde amelioreaza tulburarile sexuale
- Alte beneficii pentru sanatate ale salatei
- Valoarea nutritiva a salatei verde
- Citeste pe aceeasi tema
Salata verde ajuta la tratarea constipatiei
SusNivelul ridicat de celuloza din salata verde ajuta la imbunatatirea peristaltismului intestinal. Salata verde poate fi folosita cu succes pentru vindecarea constipatiei si a altor tulburari gastrointestinale.
Adaugati peste salata verde suc de lamaie, de menta si miere de albine pentru tratarea dispepsiei, starii de greata, varsaturilor, indigestiei, icterului si a hemoroizilor.
Salata verde amelioreaza insomnia si durerile de cap
SusSalata verde contine o substanta numita lectucarium care are capacitatea de a induce somnul, de aceea, poate fi folosita pentru tratarea insomniilor.
Un amestec de salata verde si ulei de trandafiri aplicat pe frunte si la tample stimuleaza somnul persoanelor care sufera de insomnie si amelioreaza durerile de cap.
Salata verde ajuta la tratarea anemiei
SusSalata verde contine cantitati mari de fier si consumul acesteia ajuta la cresterea valorilor hemoglobinei din sange. Este folosita ca tonic excelent pentru persoanele care sufera de anemie. Absorbtia fierului din salata verde este mai mare decat cea din suplimentele care contin fier.
Salata verde este benefica in timpul sarcinii
SusSalata verde contine acid folic care ajuta la prevenirea anemiei din timpul sarcinii. Salata verde se presupune ca previne avortul si influenteaza secretia si eliberarea de progesteron, responsabil pentru lactatie, la mamele care alapteaza.
Salata verde amelioreaza tulburarile sexuale
SusSucul de salata verde este util in tratarea mai multor tipuri de tulburari sexuale, creste nivelul fertilitatii si numarul spermatozoizilor.
Consumul de suc proaspat de salata imbunatateste disfunctia erectila si ejacularea precoce la barbati. De asemenea, stimuleaza pasiunea sexuala.
Alte beneficii pentru sanatate ale salatei
SusSalata este o sursa bogata de vitamina K, cea care are un rol important in cresterea masei osoase si previne osteoporoza. De asemenea, salata s-a dovedit a avea un rol esential la pacientii care sufera de Alzheimer, limitand daunele neuronale de la nivelul creierului.
Vitaminele din salata verde sunt numeroase. Frunzele proaspete sunt o sursa excelenta de vitamina A si beta caroten. Doar 100 gr de salata verde proaspata, cruda ofera 247% din necesarul zilnic de vitamina A si 4443 mcg de betacaroten.
Aceasta mai contine cantitati mari de minerale precum fier, calciu, magneziu, potasiu - esentiale pentru metabolismul corpului. Potasiul este o componenta importanta a celulelor si fluidelor corpului care ajuta la controlul ritmului cardiac si a tensiunii arteriale.
Manganul este folosit de organism ca un co-factor pentru enzima antioxidanta superoxid dismutaza. Cuprul este necesar pentru producerea de celule rosii din sange. Fierul este esential pentru formarea celulelor rosii din sange.
Valoarea nutritiva a salatei verde
Sus100 de grame de salata verde contine urmatoarele substante nutritive:
- 2.2 g carbohidrati
- 1.1 g fibre alimentare
- 0.2 g grasimi
- 1.4 g proteine
- 96 g apa
- 166 g vitamina A
- 73 g vitamina B9 sau acid folic
- 4 mg vitamina C
- 24 micrograme vitamina k
- 1.2 mg fier
- 60 kj (10 kcal) - energie
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Ursache -
Articole recomandate
- Profitati de vara - imbogatiti-va dieta cu legume proaspete!
- 6 retete potrivite pentru un gratar sau picnic in aer liber
- Remedii naturale pentru cancerul de san
- 5 retete rapide si sanatoase pentru sarbatori
- Alimente si bauturi care va pot ingrasa pe timp de vara
- Un meniu de 7 zile pentru sezonul gripei si racelilor
- Este ciocolata benefica pentru sanatate?
- Beneficiile pentru sanatate ale orzului
- Uleiul de nuca, beneficii pentru sanatate