Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Lucruri ciudate care ingrasa

Actualizat la data de: 02 Aprilie 2013

Generalitati

Sus
Lucruri ciudate care ingrasa

Nu este niciun secret faptul ca, daca luati o pauza de luni intregi de activitate fizica sau daca mancati dulciuri noaptea, va veti ingrasa.

Dar exista si alte lucruri mai putin evidente care pot avea impact asupra greutatii dvs.

Multe femei, desi considera ca fac tot ce ar trebui ca sa slabeasca, nu stiu ca exista unele activitati care le-ar putea sabota eforturile de a slabi.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Placerea de a viziona programe tv noaptea, tarziu
  3. Deplasarile in interes de serviciu
  4. Influenta aerului conditionat asupra caloriilor
  5. Dieta cu indulcitori artificiali
  6. Implicarea, in mod constant, in cat mai multe activitati concomitente
  7. Citeste pe aceeasi tema

Placerea de a viziona programe tv noaptea, tarziu

Sus

In urma unor studii s-a constatat ca persoanele care merg la culcare noaptea, tarziu, mananca mai multe alimente (in medie aproximativ 248 calorii in plus pe zi), urmeaza diete mai nesanatoase si sunt mult mai susceptibile de a avea un indice de masa corporala mai ridicat decat cei care prefera sa doarma mai devreme. In plus, modul in care se proceseaza caloriile, seara, este diferit.

Multe persoane isi fac un obicei din a consuma inghetata si alte produse alimentare care contin multe calorii. Pentru a va fi mai usor sa va faceti o noua rutina, duceti-va la culcare cu 15 minute mai devreme in fiecare seara, pana cand reusiti sa dormiti 7-8 ore pe noapte.

Dupa cina, optati pentru gustari sanatoase, cum ar fi strugurii, fructele de padure, floricelele de porumb fara adaosuri sau cereale simple, bogate in fibre.

Deplasarile in interes de serviciu

Sus

Cu cat va petreceti mai mult timp in deplasari in interes de serviciu, cu atat exista mai multe probabilitati sa aveti un indice corporal mai mare si un risc mai crescut de a deveni obezi.

Majoritatea calatoriilor pentru afaceri presupune perioade lungi de inactivitate si alegeri alimentare nesanatoase. Pentru a evita aceste lucruri, alegeti sa mancati sandviciuri cu umpluturi sanatoase (legume, fripturi slabe sau cereale integrale), iar in bagajul dvs. luati o pereche de adidasi pentru a putea face miscare in timpul liber.

Influenta aerului conditionat asupra caloriilor

Sus

In urma unui studiu legat de nutritie s-a constatat ca aerul conditionat ajuta corpul sa isi pastreze o temperatura neutra, la care intensitatea arderii caloriilor scade.

De asemenea, atunci cand va este cald aveti tendinta sa mancati mai putin, iar cand temperaturile sunt scazute, sa mancati mai mult. Specialistii recomanda sa setati aerul conditionat la cea mai ridicata temperatura pe care o puteti suporta sau sa il opriti.

Dieta cu indulcitori artificiali

Sus

Daca beti zilnic sucuri dietetice sau o ceasca de cafea cu indulcitori artificiali exista probabilitatea ca indicele dvs. de masa corporala sa creasca cu pana la 47% comparativ cu cei care nu au aceste obiceiuri. Indulcitorii artificiali stimuleaza pofta de a consuma dulce, iar cantitatea de calorii acumulata va creste.

Daca va este pofta de ceva dulce, adaugati putin suc natural din fructe intr-un pahar cu sifon sau beti un ceai cu gheata. Astfel, veti adauga la dieta dvs. un surplus de antioxidanti sanatosi.

Implicarea, in mod constant, in cat mai multe activitati concomitente

Sus

Faptul ca sunteti rapizi si faceti mai multe activitati deodata ar putea avea un efect negativ asupra dietei dvs. Atunci cand sunteti foarte ocupati, va va fi mai dificil sa faceti sport si sa va gatiti mese sanatoase. In plus, veti ceda mai usor tentatiei de a consuma alimente nesanatoase ca urmare a epuizarii si afectarii functiei de autocontrol a creierului.


Medici specialisti Diete-Nutritie

  • Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
  • Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate