Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor

Actualizat la data de: 18 Noiembrie 2011

Generalitati

Sus
Gustarile luate in timpul programului de lucru influenteaza negativ efectele dietelor

Sunteti una din persoanele care mananca sanatos si fac exercitii fizice in mod regulat, care lupta pentru eliminarea kilogramelor in plus, dar care continua sa se ingrase? Unde este greseala?

Probabil ca la locul de munca aveti fel si fel de gustari la indemana: de la chips-uri la biscuiti sau covrigei. Consumul acestora contribuie intr-un mod negativ la acumularea de kilogramelor in plus, iar un plan sanatos de dieta ar putea fi influentat intr-un mod negativ.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Rolul gustarilor din timpul programului de lucru
  3. Dezavantajele gustarilor luate la locul de munca
  4. Citeste pe aceeasi tema

Rolul gustarilor din timpul programului de lucru

Sus

Multi oameni uita ca toate aceste mici gustari contin calorii si considera ca daca nu consuma un fel de mancare nu se vor ingrasa. Gresit. O chifla, de exemplu, poate contine pana la 300 de calorii sau chiar mai mult. Cateva chips-uri, covrigei sau biscuiti pot ajunge pana la 100 de calorii. Iar un biscuite cu ciocolata poate avea intre 50-100 de calorii in plus. Este posibil sa dureze doar cateva secunde sa le consumati si apoi sa luptati vreme indelungata cu kilogramele acumulate.

Chiar si alimentele care sunt considerate mai sanatoase pot ingrasa. Nu este cazul unui mar sau al unei portocale, dar fuctele confiate sau chiar o banana contin mult mai multe calorii. In plus, pentru munca desfasurata la birou, nu este nevoie de prea multa energie (calorii). Iar prin hrana consumata se poate ajunge chiar si la un surplus de 500 de calorii, intr-o zi, fata de cele necesare. Iar acest lucru inseamna aproape jumatate de kilogram acumulat pe saptamana.

Dezavantajele gustarilor luate la locul de munca

Sus

Unul din cele mai mari inconveniente ale consumului de alimente in timpul programului de lucru, la birou este ca persoana in cauza, nu este concentrata asupra alimentelor: navigheaza pe internet, vorbeste la telefon - mediul propice pentru supraalimentare. Mancatul la biroul nu presupune acordarea atentiei la mesele consumate. Asta nu inseamna ca daca o persoana petrece opt ore pe zi in fata unui computer, mananca incontinuu.

De asemenea, consumul de alimente la birou poate fi un obstacol in calea exercitiilor fizice, a miscarii. Orice persoana are nevoie de putina activitate fizica pentru ca inima sa functioneze intr-un mod adecvat. Pe de alta parte, biroul poate fi un mediu propice pentru multiplicarea bacteriilor si a alterarii alimentelor.

La temperatura camerei, un sandwich cu salata de pui poate fi cu usurinta invadat de bacterii. De aceea, imediat cum ajungeti la locul de munca, puneti sanwichul sau mancarea in frigider. Majoritatea oamenilor mananca la birou dar rareori fac curatenie sau dezifecteaza locul in care au mancat. Telefonul este cel mai murdar, continand cele mai multe bacterii, apoi tastatura si mouseul.

Oricine va intoarce invers tastatura, va observa cate firmituri sunt ascunse printre taste. Iar daca mouseul va fi privit cu atentie se va vedea cata murdarie este prezenta intre spatiile lui. Curatarea periodica a acestora nu va dura mai mult de cateva minute, dar poate preveni aparitia multor afectiuni.


Medici specialisti Diete-Nutritie

Urmareste Sfatul Medicului

Aboneaza-te la Newsletter
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate