Gustari sanatoase cu mai putin de 200 de calorii
Generalitati
SusStudiile arata ca mesele regulate sau gustarile luate intre mese pot contribui la controlul valorilor zaharului din sange, imbunatatesc metabolismul si previn supraalimentarea. Pentru a va mentine numarul de kilograme, secretul este sa va bucurati de gustari care au putine calorii.
Atunci cand va este foame, este usor sa abuzati de consumul de snacks-uri. Trebuie sa tineti cont de faptul ca aceste gustari nu sunt mese principale si nu trebuie sa contina mai mult de 300 de calorii.
Gustari recomandate intre mesele principale
Sus- O felie de paine integrala unsa cu humus. Desi calorile vor varia in functie de greutatea painii, cu siguranta ca aceasta combinatie nu va depasi 200 de calorii. Impreuna, painea si humusul vor ajuta la instalarea senzatiei de satietate. Cerealele integrale sunt o sursa importanta de fibre si humusul contine multe proteine.
- Un mar cu o felie de branza. Acest duo este perfect pentru o combinatie hranitoare. O felie de branza, cu un continut redus de grasimi, va contine intre 60-80 de calorii, iar un mar mediu va avea in jur de 126 de calorii. Branza are calciu si proteine si va tine sub control zaharul din sange care ar putea creste in urma consumului marului.
- O jumatate de ceasca de iaurt inghetat. Atunci cand aveti pofta de desert, apelati la o jumatate de ceasca de iaurt inghetat, degresat. Cele mai multe tipuri de iaurturi cu putine calorii nu depasesc 150 de calorii per portie. In plus, produsele lactate degresate sunt o sursa deloc de neglijat de proteine si calciu. Pentru a va imbogati gustarea cu nutrienti, puteti adauga peste iaurt cateva bucati de fructe de padure congelate sau proaspete.
- O jumatate de ceasca de sorbet. Daca doriti sa va rasfatati dupa cina cu un aliment dulce, sorbetul este o alegere buna. Puteti sa va bucurati de sorbet din variate tipuri de fructe, oricare dintre acestea nu va avea mai mult de 140 de calorii.
- Doua oua fierte tari. Acestea sunt satioase, bogate in proteine si senzatia de foame nu va veni prea curand. In plus, cele doua oua au impreuna doar 155 de calorii. Bogate in nutrienti si cu gust placut, ouale pot reprezenta gustarea perfecta inainte de masa de pranz.
- Cereale integrale si lapte degresat. O cana cu lapte degresat si o ceasca de cereale integrale nu vor depasi 180 de calorii. Secretul este sa alegeti cereale sanatoase, care sa nu contina zahar si care sa aiba multe fibre. Laptele degresat va adauga un plus de proteine si calciu la necesitatile organismului dumneavoastra, iar cerealele integrale va vor oferi carbohidratii necesari pentru a avea suficienta energie.
- Nuci si legume crude. Un ardei rosu feliat sau un morcov, alaturi de 10 migdale, de exemplu, vor compune o gustare bogata in vitaminele A si C, dar si proteine si grasimi sanatoase. In plus, va veti mentine starea generala de sanatate si greutatea.
- Banana si unt de arahide. O banana medie si o lingura de unt de arahide au aproximativ 195 de calorii. Aceste doua alimente au gust placut impreuna si vor imbunatati sanatatea inimii, intrucat contin potasiu, magneziu, vitaminele B6 si C.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
- Retete sanatoase de toamna
- Alimente sanatoase care va ajuta sa castigati in greutate
- Cat de rapida ar trebui sa fie scaderea in greutate?
- 10 pericole alimentare
- Dieta Pritikin
- Dieta cu pepene verde
- Pregatirea din punct de vedere nutritional pentru primele 2 luni de sarcina
- Beneficiile laptelui
- Dieta restrictiva caloric
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Ratele de succes FIV – Efectele varstei asupra fertilitatii
- Conferinta One Health International Student Conference USAMV Bucuresti 2025 – abordari interdisciplinare pentru provocarile globale in materie de mediu si sanatate
- Medicii sau nutritionistii pot acum sa castige un venit pasiv din recomandarile de suplimente