Echinaceea: 10 beneficii pentru sanatate
Generalitati
SusEchinaceea este o planta perena folosita de sute de ani ca remediu in medicina traditionala.
Face parte din aceeasi familie cu arnica, galbenelele si musetelul.
Planta este recunoscuta pentru eficienta sa dovedita in stimularea imunitatii organismului prin cresterea capacitatii sale de aparare fata de diversi agenti infectiosi.
Echinaceea contine un ulei volatil, polizaharide, rasini, glucozide antibacteriene si antivirale. Atat florile, cat si radacinile plantei reprezinta un remediu excelent impotriva virozelor respiratorii, a gripei, bronsitelor si a altor infectii, avand proprietati antibacteriene, antifungice si antivirale. Planta este un imunostimulator, un antiviral si un cicatrizant topic.
Efectele sale antipatogene se datoreaza unei combinatii de elemente constitutive care includ flavonoide, polizaharide, fenoli, alkylamide si unele minerale cum ar fi cupru, potasiu, iod si fier, impreuna cu vitaminele A, E si C.
Cuprins articol
Beneficiile echinaceei
SusBeneficiile acestei plante asupra sanatatii sunt numeroase, de aceea se recomanda cure periodice cu suplimente alimentare cu echinaceea.
Combate raceala, gripa si infectiile tractului respirator. Echinaceea este ideala pentru intarirea sistemului imunitar si pentru tratamentul racelilor, al inflamatiilor gatului, al gripei si bronsitei.
Trateaza si previne afectiunile hepatice. Curele cu echinaceea sustin sistemul imunitar si functia ficatului.
Combate astmul. Echinaceea este un remediu naturist eficient si in combaterea crizelor de astm. In acest sens, se foloseste sub forma de tinctura, administrata in cure de cate trei saptamani.
Combate infectiile tractului urinar. Ceaiul de echinaceea este un bun antibiotic pentru tractul uro-genital, fiind si un foarte bun dezinfectant local. In plus, infuzia linisteste durerile cauzate de infectiile urinare.
Trateaza afectiunile bucale. Antibiotic natural, fara contraindicatii, echinaceea este ideala in stimularea vindecarii abceselor sau a furunculelor. Se utilizeaza ca unguente sau cataplasme. Se face gargara cu solutie de tinctura de echinaceea sau ceai de musetel.
Lupta impotriva virusului herpex simplex. Echinaceea constituie un puternic agent antiviral care lupta impotriva virusului herpex simplex.
Vindeca ranile, eczemele si psoriazisul. Folosit extern, ceaiul de echinaceea poate trata leziunile superficiale ale pielii si poate grabi procesul de vindecare. Durerea provocata de eczeme si psoriazis poate fi ameliorata cu ceai de echinaceea.
Combate candida cronica. Echinaceea contine antioxidanti care intaresc sistemul imunitar si reduc frecventa infectiilor genitale.
Calmeaza hemoroizii. Sedentarismul sau sarcina sunt doua dintre cauzele principale ale aparitiei hemoroizilor. Extractul de echinaceea sau infuzia din echinaceea calmeaza durerile provocate de hemoroizi, prin comprese locale.
Stimuleaza digestia. Echinaceea stimuleaza apetitul, creste secretiile salivare si ajuta in procesul digestiei. In plus, diareea si enteritele pot fi tratate cu ajutorul plantei de echinaceea.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Medicina alternativa
Articole recomandate
- Beneficiile si efectele adverse ale echinaceei
- 6 motive pentru care raceala persista
- Imunofix – un produs nou pentru imunitate, de la o companie cu traditie in ...
- Consumati prea multa cofeina? Aflati simptomele abuzului
- Toamna – anotimpul imunizarii copiilor
- Moduri simple de protectie impotriva virusului gripei
- Echinaceea: prim remediu naturist impotriva gripei!
- Echinaceea sustine imunitatea copiilor
- Tratarea congestiei nazale si a presiunii sinusurilor