Ce sa luam in trusa cu medicamente de vacanta?
Trusa cu medicamente este extrem de importanta atunci cand plecam in vacanta si poate face diferenta dintre un concediu fericit si unul chinuit. Cei care calatoresc cu copiii, care au boli cronice sau anumite sensibilitati trebuie sa ii acorde o atentie speciala. Pentru a nu va pierde printre creme, spray-uri si tablete, am pregatit pentru voi o lista cu lucrurile de baza, care nu ar trebui sa va lipseasca atunci cand plecati la drum.
1.Medicamentele recomandate de medic: toate medicamentele pe care le luati in mod obisnuit, pentru problemele voastre cronice, trebuie sa fie ambalate in cantitate suficienta, in cazul in care nu le puteti obtine fara prescriptie medicala in alta tara. Aici putem include insulina, medicamentele pentru tensiune arteriala, antialergicele sau contraceptivele. Programul de vacanta este unul diferit fata de cel obisnuit, asa ca, puneti-va alarme, pentru a nu uita de ele.
2.Analgezice si antitermice: durerile de cap sau de spate sunt frecvente in timpul vacantei, din cauza schimbarii climei, caratului bagajelor sau a mersului pe jos. La fel de frecventa este si febra, cauzata de viroze, insolatii sau chiar si crize de bila. Este bine sa aveti la indemana pastile sau tablete calmante, eficiente in scenariile de mai sus.
3.Produse de protectie solara: indiferent ca mergem la mare, la munte sau intr-un city break, soarele este extrem de puternic in lunile de vara si aveti nevoie de produse cu SPF si cand nu stati la plaja. Cei mici trebuie protejati suplimentar, cu produse destinate copiilor. La fel de importante sunt si cremele after-sun, care va hidrateaza si calmeaza pielea dupa expunerea la soare.
4.Antibiotice: este intotdeauna bine sa aveti un antibiotic cu spectru larg in trusa de prim ajutor, in timpul calatoriilor, in cazul in care va alegeti cu o infectie bacteriana si nu aveti acces imediat la asistenta medicala. Inainte de a pleca, cereti medicului de familie recomandari si reteta.
5.Probiotice: schimbarea obiceiurilor alimentare poate afecta flora intestinala si poate duce la probleme digestive. Adaugarea unui supliment cu probiotice in trusa de calatorie poate ajuta la mentinerea unei digestii sanatoase, prevenind simptomele neplacute precum diareea sau balonarea si imbunatatind imunitatea.
6.Antiinflamatoare: un unguent, plasture sau comprimat antiinflamator pot fi utile pentru a trata inflamatiile, micile entorse sau lovituri pe care le puteti suferi in timpul calatoriei, in special daca aveti mult de mers pe jos.
7.Antidiareice si antivomitive: toxiinfectiile alimentare sunt frecvente, in timpul vacantei, si pot fi destul de neplacute. Va pot tine in camera de hotel intre una si trei zile, de aceea, este indicat sa aveti la indemana medicamente care ajuta la calmarea simptomelor si la o recuperare rapida.
8.Spray impotriva insectelor: cu cat e mai cald, cu atat sunt mai multi tantari si alte insecte care inteapa. Puteti pune in bagaj atat spray-uri de protectie, cat si dispozitive pentru camera, care tin insectele la distanta. De asemenea, o crema sau un gel care calmeaza mancarimea dupa intepaturi ar fi utile.
9.Rehidratant oral: caldura excesiva, consumul de alcool, transpiratia si diareea pot duce la deshidratare. Pentru a evita complicatiile si starile de rau, va recomandam sa includeti si plicuri cu saruri pentru rehidratare orala in pentru trusa de prim ajutor.
10.Medicamente pentru greata si rau de miscare: daca stiti ca aveti rau de miscare si greata, in timpul calatoriilor, nu uitati de medicamentele care contribuie la ameliorarea simptomelor si va ajuta sa va simtiti mai bine.
11.Plasturi, dezinfectanti si comprese: daca planuiti sa faceti sport, sa mergeti in drumetii sau aveti copii cu voi, atunci trebuie sa luati un mic kit de ingrijire a ranilor in bagaj.
Acestea sunt doar cateva exemple de medicamente si produse care ar trebui sa fie incluse in pentru trusa de prim-ajutor din timpul calatoriilor, in functie de nevoile si problemele specifice ale fiecaruia. In farmacia www.eumed.ro gasiti produse de calitate si accesibile pentru toate categoriile enumerate mai sus.
Opiniile exprimate in acest material apartin partenerului nostru. Aceste opinii pot sa nu reprezinte pozitia SfatulMedicului.ro si nici sugestie de achizitie. Va sfatuim ca pentru orice problema medicala, sa consultati intotdeauna un medic, inainte de a incepe sau a schimba un plan de tratament.
Articole recomandate
- Combinatii periculoase de medicamente
- 6 greseli in administrarea medicamentelor
- Sfaturi pentru mentinerea sanatatii in vacanta
- Sfaturi utile pentru calatorii…exotice!
- Malaria
- 10 moduri prin care sa preveniti imbolnavirile cand calatoriti
- Vertijul postural paroxistic benign (BPPV)
- Cancerul de piele sau melanomul
- Efectele secundare ale chimioterapiei