Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beneficiile strugurilor

Actualizat la data de: 14 Septembrie 2012

Generalitati

Sus
Beneficiile strugurilor

Strugurii sunt o sursa de sanatate, intrucat sunt bogati in fitonutrienti, cum ar fi antioxidantii polifenolici, vitaminele si mineralele. Ca atare, trebuie sa-i includeti in mod regulat in dieta dumneavoastra, indiferent de forma: fructe proaspete sau suc.

Sucul de struguri este considerat unul dintre cele mai benefice pentru sanatate. Acesta este numit deseori nectarul zeilor.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Beneficiile strugurilor pentru sanatate
  3. Citeste pe aceeasi tema

Beneficiile strugurilor pentru sanatate

Sus

Unele dintre castigurile pentru sanatate oferite de struguri sunt:

- astm - gratie calitatilor lor terapeutice, strugurii pot fi folositi pentru vindecarea astmului. Strugurii pot creste nivelul de umiditate de la nivelul plamanilor.

- boli cardiovasculare - strugurii cresc nivelul de oxid nitric din sange, care impiedica formarea de cheaguri in sange, reducand astfel probabilitatea declansarii atacurilor de cord. In plus, antioxidantii prezenti in struguri previn oxidarea colesterolului LDL care blocheaza vasele de sange.

- migrene - sucul de struguri copti este un remediu important pentru vindecarea migrenelor.

- constipatie - strugurii sunt foarte eficienti in tratarea constipatiei. Efectul acestora este laxativ, intrucat contin acid organic, zahar si celuloza. Acestia reduc constipatia cronica prin tonifierea intestinului si a stomacului.

- indigestie - strugurii joaca un rol important in tratarea dispepsiei. Acestia pot contribui la vindecarea indigestiei si iritatiei stomacale. In plus, sunt un aliment usor.

- oboseala- sucul de struguri albi, fara zahar, reface continutul de fier din organism si previne aparitia oboselii. Totusi, sucul de struguri negri ar putea contribui la scaderea valorilor fierului din organism. Sucul de struguri ajuta la energizarea instantanee. Antioxidantii prezenti in struguri pot ajuta la intarirea sistemului imunitar.

- tulburari renale - strugurii pot reduce substantial aciditatea acidului uric si ajuta la eliminarea acestuia din organism, reducand astfel ritmul de lucru al rinichilor.

- cancerul de san - intr-un studiu recent s-a descoperit ca strugurii negri contribuie la prevenirea cancerului de san. In laborator, s-a constatat reducerea semnificativa a masei tumorale mamare la sobolani, dupa ce acestia au fost hraniti intr-un experiment, cu suc de struguri.

- boala Alzheimer - resveratrolul, un polifenol cu rol benefic prezent in struguri reduce nivelurile peptide beta-amiloidale, la cei care sufera de boala Alzheimer. Studiile sugereaza ca strugurii pot imbunatati sanatatea creierului si pot bloca aparitia bolilor neurodegenerative.

- degenerescenta maculara - strugurii pot preveni pierderea vederii cauzata de varsta sau degenerescenta maculara. Trei portii de struguri pe zi pot reduce riscul degenerescentei maculare cu peste 36%.

- prevenirea cataractei - flavonoidele prezente in struguri contin antioxidanti care pot reduce si totodata lupta impotriva daunelor cauzate de radicalii liberi. Printre aceste daune se numara: cataracta, bolile cardiovasculare, problemele legate de inaintarea in varsta.

- colesterolul - strugurii contin un compus numit pterostilben care are capacitatea de a scadea valorile colesterolului.

- activitate antibacteriana - strugurii rosii au puternice proprietati antibacteriene si antivirale si va pot proteja de infectii. Totodata, prezinta proprietati anticancerigene, ca urmare a efectelor antiiflamatoare ale resveratrolului gasit in struguri. Resveratrolul are un rol eficient si impotriva cancerului colorectal si al cancerului de san.


Medici specialisti Medicina Generala

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate