Beneficiile oferite de ciocolata neagra
Generalitati
SusSuferiti de hipertensiune arteriala? Incercati o trufa. Sunteti ingrijorati din cauza bolilor de inima? Consumati o tableta de ciocolata neagra. Aceasta este cea mai buna veste medicala pentru toate varstele.
Nu este o iluzie, ciocolata neagra este sanatoasa. Studiile arata ca sanatatea cardiovasculara este imbunatatita la persoanele care consuma ciocolata neagra. Bogata in antioxidanti naturali, ciocolata neagra si cacaua sunt la fel de benefice ca si ceaiul verde si afinele.
Cuprins articol
- Generalitati
- Ciocolata neagra este buna pentru inima
- Ciocolata neagra este buna pentru creier
- Ciocolata neagra mentine controlul glicemiei
- Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti
- Ciocolata neagra contine teobromina
- Ciocolata neagra are un nivel ridicat de vitamine si minerale
- Este adevarat ca ciocolata neagra contine multe grasimi?
- Citeste pe aceeasi tema
Ciocolata neagra este buna pentru inima
SusStudiile au demonstrat ca cei care au mancat o cantitate mica de ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale.
Ciocolata neagra imbunatateste fluxul de sange si ajuta la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Consumul de ciocolata neagra poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.
Ciocolata neagra este buna pentru creier
SusCiocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului perecum si al inimii si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.
Acest desert gustos, contine multi compusi chimici (printre care si fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra starii de spirit si al sanatatii cognitive al unei persoane.
Ciocolata neagra mentine controlul glicemiei
SusCiocolatea neagra ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si le protejeaza impotriva diabetului de tip 2.
Flavonoidele din ciocolata neagra scad rezistenta insulinei si sustin functionarea normala a celulelor pentru ca organismul sa poata utiliza insulina in mod eficient.
Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti
SusCiocolata neagra are un continut crescut de antioxidanti (flavonoizi). Acestia ajuta in lupta corpului impotriva radicalilor liberi care cauzeaza procesul de oxidare a celulelor.
Radicalii liberi sunt implicati in procesul de imbatranire si pot fi o cauza a cancerului, iar alimente bogate in antioxidanti, protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer si incetinesc procesul imbatranirii.
Ciocolata neagra contine teobromina
SusTeobromina din ciocolata neagra s-a demonstrat ca intareste smaltul dintilor. Astfel, ciocolatea neagra, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, daca este mentinuta o igiena dentara optima.
Ciocolata neagra are un nivel ridicat de vitamine si minerale
SusCiocolata neagra contine in concentratii mari numeroase vitamine si minerale care ajuta la mentinerea starii de sanatate a unei persoane:
- potasiu
- cupru
- magneziu
- fier.
Cuprul si potasiul din ciocolata neagra ajuta la preventia bolilor cardiovasculare si a accidentelor vasculare cerebrale, iar fierul ofera protectie impotriva anemiei prin deficit de fier, in timp ce magneziul previne diabetul de tip 2, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare.
Este adevarat ca ciocolata neagra contine multe grasimi?
SusVestile sunt bune! O parte dintre grasimile continute de ciocolata neagra nu au impact asupra colesterolului. Grasimile din ciocolata neagra sunt: acid oleic 13, acid stearic 13 si palmitic 13
- Acidul oleic este o grasime mononesaturata care se regaseste in uleiul de masline
- Acidul stearic este o grasime saturata cu efect neutru asupra colesterolului
- Acidul palmitic este o grasime saturata care ridica nivelul colesterolului si creste riscul bolilor cardiace.
Acest lucru inseamna ca doar 1/3 din grasimile existente in ciocolata neagra au efect nociv pentru dvs.
Ai o propunere de completare sau neclarități?
In cazul in care articolul nu a acoperit in totalitate un anumit aspect care va intereseaza, va incurajam sa ne trimiteti sugestii pentru completare. Astfel, ne veti ajuta sa completam si sa imbunatatim continutul pentru toti cititorii.
Medici specialisti Diete-Nutritie
- Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
- Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
- Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Articole recomandate
- Adevarul despre ciocolata
- 10 bauturi benefice pentru inima si potrivite pentru sezonul rece
- 28 de alimente supernutritive
- Top 9 lucruri surprinzator de bune
- Alimente care iti pot schimba viata
- Frumusete din interior catre exterior
- Cum sa-ti pastrezi sanatatea pe timp de iarna
- Corpul tau: tot ce nu stii despre el!
- Alimente care imbunatatesc nivelul de concentrare
Citeste pe aceeasi tema
Articole recomandate
- Hologic si Papapostolou Romania parteneri principali al celui mai important eveniment medical dedicat imagisticii si oncologiei sanului
- 3 lucruri pe care trebuie sa le stii despre tratamentul endometriozei
- Probiotice, prebiotice si enzime digestive: de ce sunt atat de importante pentru sanatatea organismului?