Cauta afectiune/simptom/conditie medicala
Cere sfatul medicului
Cere sfatul
medicului

Beneficiile oferite de ciocolata neagra

Actualizat la data de: 27 Iunie 2012

Generalitati

Sus
Beneficiile oferite de ciocolata neagra

Suferiti de hipertensiune arteriala? Incercati o trufa. Sunteti ingrijorati din cauza bolilor de inima? Consumati o tableta de ciocolata neagra. Aceasta este cea mai buna veste medicala pentru toate varstele.

Nu este o iluzie, ciocolata neagra este sanatoasa. Studiile arata ca sanatatea cardiovasculara este imbunatatita la persoanele care consuma ciocolata neagra. Bogata in antioxidanti naturali, ciocolata neagra si cacaua sunt la fel de benefice ca si ceaiul verde si afinele.

Cuprins articol

  1. Generalitati
  2. Ciocolata neagra este buna pentru inima
  3. Ciocolata neagra este buna pentru creier
  4. Ciocolata neagra mentine controlul glicemiei
  5. Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti
  6. Ciocolata neagra contine teobromina
  7. Ciocolata neagra are un nivel ridicat de vitamine si minerale
  8. Este adevarat ca ciocolata neagra contine multe grasimi?
  9. Citeste pe aceeasi tema

Ciocolata neagra este buna pentru inima

Sus

Studiile au demonstrat ca cei care au mancat o cantitate mica de ciocolata neagra de doua sau trei ori pe saptamana au inregistrat o scadere a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagra imbunatateste fluxul de sange si ajuta la prevenirea formarii de cheaguri de sange. Consumul de ciocolata neagra poate impiedica rigidizarea arterelor sau arterioscleroza.

Ciocolata neagra este buna pentru creier

Sus

Ciocolata neagra creste fluxul de sange de la nivelul creierului perecum si al inimii si contribuie la imbunatatirea functiei cognitive. Ciocolata neagra ajuta la reducerea riscului de accident vascular cerebral.

Acest desert gustos, contine multi compusi chimici (printre care si fenietilamina) care au un efect pozitiv asupra starii de spirit si al sanatatii cognitive al unei persoane.

Ciocolata neagra mentine controlul glicemiei

Sus

Ciocolatea neagra ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange si le protejeaza impotriva diabetului de tip 2.

Flavonoidele din ciocolata neagra scad rezistenta insulinei si sustin functionarea normala a celulelor pentru ca organismul sa poata utiliza insulina in mod eficient.

Ciocolata neagra este bogata in antioxidanti

Sus

Ciocolata neagra are un continut crescut de antioxidanti (flavonoizi). Acestia ajuta in lupta corpului impotriva radicalilor liberi care cauzeaza procesul de oxidare a celulelor.

Radicalii liberi sunt implicati in procesul de imbatranire si pot fi o cauza a cancerului, iar alimente bogate in antioxidanti, protejeaza impotriva mai multor tipuri de cancer si incetinesc procesul imbatranirii.

Ciocolata neagra contine teobromina

Sus

Teobromina din ciocolata neagra s-a demonstrat ca intareste smaltul dintilor. Astfel, ciocolatea neagra, spre deosebire de alte dulciuri, scade riscul de a face carii, daca este mentinuta o igiena dentara optima.

Ciocolata neagra are un nivel ridicat de vitamine si minerale

Sus

Ciocolata neagra contine in concentratii mari numeroase vitamine si minerale care ajuta la mentinerea starii de sanatate a unei persoane:
- potasiu
- cupru
- magneziu
- fier.

Cuprul si potasiul din ciocolata neagra ajuta la preventia bolilor cardiovasculare si a accidentelor vasculare cerebrale, iar fierul ofera protectie impotriva anemiei prin deficit de fier, in timp ce magneziul previne diabetul de tip 2, hipertensiunea arteriala si alte boli cardiovasculare.

Este adevarat ca ciocolata neagra contine multe grasimi?

Sus

Vestile sunt bune! O parte dintre grasimile continute de ciocolata neagra nu au impact asupra colesterolului. Grasimile din ciocolata neagra sunt: acid oleic 13, acid stearic 13 si palmitic 13
- Acidul oleic este o grasime mononesaturata care se regaseste in uleiul de masline
- Acidul stearic este o grasime saturata cu efect neutru asupra colesterolului
- Acidul palmitic este o grasime saturata care ridica nivelul colesterolului si creste riscul bolilor cardiace.
Acest lucru inseamna ca doar 1/3 din grasimile existente in ciocolata neagra au efect nociv pentru dvs.


Medici specialisti Diete-Nutritie

  • Dr. Magda Zarojanu - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU (in incinta Sp. clinic CANTACUZINO)
  • Dr. Camelia Adina Calin - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Ileana Anca Coman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mirela Ioana Culman - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
  • Dr. Mihaela Nicoleta Mindrescu - Ambulatoriul de specialitate - Institutul de diabet, nutritie si boli metabolice, prof. dr. N. PAULESCU
Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate